IgorEr Написано Март 24, 2012 Пријави Подели Написано Март 24, 2012 Из разговора са људима који тек почињу да се упознају са вером, који теже да постану верујући, буквално то желе, али којима ипак нешто недостаје да би се препустили (да се тако изразим) вери, наметнуло ми се једна дилема. Да ли је човеку управо потребна вера да би сазнао/спознао Истину, или је потребно да прво дође до одређеног знања да би почео да верује? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 24, 2012 Пријави Подели Написано Март 24, 2012 Из разговора са људима који тек почињу да се упознају са вером, који теже да постану верујући, буквално то желе, али којима ипак нешто недостаје да би се препустили (да се тако изразим) вери, наметнуло ми се једна дилема. Да ли је човеку управо потребна вера да би сазнао/спознао Истину, или је потребно да прво дође до одређеног знања да би почео да верује? Odlicno pitanje ! Mislim da su nam potrebne informacije da bismo saznali put do istine.Ali istinu ( Boga ) mozemo da upoznamo verom,srcem i zivotom ( aktivnim ) u Crkvi, a ne samo ucenjem lekcija. Ne spasava znanje nego poznanje, tj. licno iskustvo istine. Barem ja tako mislim. И.стојковић, Лидија Миленковић, bgpj and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 24, 2012 Пријави Подели Написано Март 24, 2012 Meni je bilo potrebno znanje, bas sam se nacitala pred krstenje. Nista bez zru ! Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Март 24, 2012 Пријави Подели Написано Март 24, 2012 Мислим да је знање без вере као кад си много гладан, а неко ти да слику (постер) неког дооОооброг хамбургера да се окрепиш. А вера без знања је као кад идеш шумом по мрклом мраку - мале су шансе да не залуташ, или бар да не звекнеш у неко дрво. (Да не причамо о којекаквом зверињу... ). Natasa., Ignjatije and Јелина је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука