Скопљанац Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Хајмо сад озбиљно. Нема смисла, овако може до сутра. Мада... Лековит је овај смех! :rolleyes: Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 то куме 319.gif 0110_hahaha brokoli Људи већ се осети несташица музиканата: https://www.pouke.org...82%D0%BD%D0%BE/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Овако , пошто већ имамо ову тему гледаћу да свакога дана прикажем слику поделе неке епархије , по неком мом сходном виђењу и схватању! Надам се да ова тема неће наљутити наше Архијереје ( ако неко буде видео ову тему ) или да нешто погрешно схвате , већ се нада да ће им можда неко наше писање буде од користи око будућег плана подела и арондација неких епархија у СПЦ . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Па ето да кренемо онда од престолнице , Архиепископија београдско - карловачка , шта ви мислите , какво је за вас најбоље решење? Своје сам изнео пре неколико постова - наравно да није најбоље решење , да чујем Ваше ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Доста се причало и о мученичкој Рашко - Призренској... И ту би, можда, могли да прозборимо коју... Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Мислим да је потребно стварање нових епархије како би се Владике на један нов начин "спустиле у народ" и како би се створио простор да се Епархије заиста доживљавају као заједнице у којима конкретан хришћанин добро и јасно осећа своје место. Међутим,мислим да је моја Епархија Ваљевска права мера Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 О арондацији рашко-призренске епархије је постигнута сагласност али је оцењено да није добар тренутак, и остављено је то питање за будућност када се стекну услови. Вероватно да су Архијереји проценили да би деоба исте могла да, тако рећи отера воду на Артемијеву воденицу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Мислим да је потребно стварање нових епархије како би се Владике на један нов начин "спустиле у народ" и како би се створио простор да се Епархије заиста доживљавају као заједнице у којима конкретан хришћанин добро и јасно осећа своје место. Међутим,мислим да је моја Епархија Ваљевска права мера Слажем се са твојим ставом. Једини проблем јесте да свака епархија треба да буде у могућности да сама себе издржава. Најбољи пример јесте банатска епархија. И довољно је велика и има преко 150 парохија и доста свештеника, али је једна од најсиромашнијих епархија наше помесне цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Да, тачно, брате... Хтео сам само да прокоментаришемо. Мислим, шта ми мислимо, да ли смо за, да ли против, итд... Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Ја сам за: један град = један епископ. Само тако хришћанство у Србији има неке шансе. Миљан Крстић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Слажем се са твојим ставом. Једини проблем јесте да свака епархија треба да буде у могућности да сама себе издржава. Најбољи пример јесте банатска епархија. И довољно је велика и има преко 150 парохија и доста свештеника, али је једна од најсиромашнијих епархија наше помесне цркве. U Beogradu bi onda moglo da bude 5 eparhija. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Ма Банат је иначе тешка сиротиња... Без обзира на величину. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Да не бих цитирао - Алекса је све лепо рекао у потпуности се слажем , тако и са кумом Ромејцем се слажем ! Мислим да би свака већи град са целом својом општином ( када кажем општину мислим по државном уређењу ) , би свака успела да финансира трошкове једне епархије. На пример : Ниш , Крагујевац , Нови Сад ( можда би могла ) , ето Смедерево...итд су толико велики градови да би могле да буду засебне епархије. Пример је овај - сиромашнија места типа Врањске епархије ( не бих желео да ме неко погрешно схвати када кажем сиромашна епархија , да уједно некако понижавајуће или поцењујуће говорим ) , која има негде око седамдесетак парохија она као таква сама успева да опстане што говори да свака мања места ( епархије ) би успеле са од прилике тим бројем парохија. По мени свака епархија која има преко 100 парохија је велика и то треба смањити испод овог броја , баш због тих разлога што Алекса говори ... како би се Владике на један нов начин "спустиле у народ" и како би се створио простор да се Епархије заиста доживљавају као заједнице у којима конкретан хришћанин добро и јасно осећа своје место. Лазар Нешић and Ромејац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука