Jump to content

Божанско Откровење и савремена наука

Оцени ову тему

Препоручена порука

БОЖАНСКО ОТКРОВЕЊЕ И САВРЕМЕНА НАУКА

У недељу 18.03.2012. године са почетком у 18:00 часова у наставку започетог циклуса предавања у Светосавском дому, одржано је најављено предавање ђакона Дејана Николића, суплемента Богословије Св. Кирила и Методија на тему "Божанско Откровење и савремена наука"

Аудио снимак предавања

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Их бре брате што си негативан тако.. а што се тиче овог предавања и предавача о томе довољно говори аплауз од минут ипо на крају. После тога се развила и одлична дискусија на тему еволуције али се на снимку не чују сви дискутанти добро па није постављен. Ђакон Дејан је духовито прокоментарисао "Ако ни по чему другом ово предавање ће бити запамћено по томе што је један поп бранио теорију еволуције од једног доктора који је нападао". Дискутовало се о проблему порекла смрти (уколико је теорија еволуције истинита), о не настајању нових гена већ само мутацији већ постојећих итд. Кога интересује нека ми се јави да му пошаљем и други део снимка, он није никаква тајна него је само квалитет у питању.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Добро Ивице, зар мора ово "сплачина"?

Па како другачије да назовем тренутну ситуацију у којој су скоро све црквене трибине на ”научне” теме биле искључиво држане од стране разних мирољуба и татјана и евентуално оне креатуре Чолићке? Ђакон је право освежење.

Подели на овим сајтовима

Их бре брате што си негативан тако.. а што се тиче овог предавања и предавача о томе довољно говори аплауз од минут ипо на крају. После тога се развила и одлична дискусија на тему еволуције али се на снимку не чују сви дискутанти добро па није постављен. Ђакон Дејан је духовито прокоментарисао "Ако ни по чему другом ово предавање ће бити запамћено по томе што је један поп бранио теорију еволуције од једног доктора који је нападао". Дискутовало се о проблему порекла смрти (уколико је теорија еволуције истинита), о не настајању нових гена већ само мутацији већ постојећих итд. Кога интересује нека ми се јави да му пошаљем и други део снимка, он није никаква тајна него је само квалитет у питању.

Не знам да ли смо се разумели. Нисам негативан због ђакона, напротив, негативан сам због свеопште ситуације на том терену (ето, оличену баш у том доктору кога си споменуо, ко год да је). А ово је више него позитивно. Стварно мислим да овакви људи треба да испливају на површину и представљају Цркву у интелектуалним круговима. Он је скоро једини лик из српске црквене просвете за кога смем да потпишем да је заиста разумео о чему се ради у науци, шта заиста наука јесте, а шта није.

Подели на овим сајтовима

Ако је то предавање за Ивицу добро, онда са сигурношћу можемо заључити да је то сплачина. И ако Ивица нешто назове "сплачина" онда опет са сигурношћу можемо да закључимо да је то нешто вредно и корисно.

И уопште, све што Ивица каже у вези науке, само окрени наопако и узми оно што је за 180 степени супротно, и добићеш оно што је тачно.

Подели на овим сајтовима

Ако је то предавање за Ивицу добро, онда са сигурношћу можемо заључити да је то сплачина. И ако Ивица нешто назове "сплачина" онда опет са сигурношћу можемо да закључимо да је то нешто вредно и корисно.

Ренди је добар дечко.

Подели на овим сајтовима

БОЖАНСКО ОТКРОВЕЊЕ И САВРЕМЕНА НАУКА

У недељу 18.03.2012. године са почетком у 18:00 часова у наставку започетог циклуса предавања у Светосавском дому, одржано је најављено предавање ђакона Дејана Николића, суплемента Богословије Св. Кирила и Методија на тему "Божанско Откровење и савремена наука"

Аудио снимак предавања

Предавање је изванредно и хвала на постављању.

Зар није суплент? Суплемент је, чини ми се, додатак.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Па како другачије да назовем тренутну ситуацију у којој су скоро све црквене трибине на ”научне” теме биле искључиво држане од стране разних мирољуба и татјана и евентуално оне креатуре Чолићке? Ђакон је право освежење.

Е, онда те нисам добро разумео. Опрости. Да, да, апсолутно се слажем са тобом.

Подели на овим сајтовима

Rendy spamuješ temu.

Уопште не спамујем. Овде причамо о науци у Отрковењу, и пошто многи од нас имају стварне животу и немамо времена да иштитавамо брда литературе на ову тему, потребан нам је брз и ефикасан оријентир у овом подручју.

За мене је то Ивицин став - све што каже Ивица на тему науке, ја узимам потпуно супротно. За мене је ово веома озбиљно питање, а и веома сам захвалан Ивици јер ми је уштедео сате и сате ишчитавања литературе.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...