Jump to content

За кога ћете гласати?

Оцени ову тему

За кога ћете гласати 2012?  

157 члановâ је гласало

1. 1. Гласаћу за:

• СНС (Томислав Николић)
      4
    • ДС (Борис Тадић)
      16
    • ЛДП (Преокрет, Чеда Јовановић)
      7
    • УРС (Млађан Динкић)
      2
    • СПС (Ивица Дачић)
      1
    • ДСС (Војислав Коштуница)
      17
    • СРС (Војислав Шешељ)
      12
    • "Двери"
      50
    • Остали
      4
    • Не знам
      10
    • Нећу гласати
      25
    • Још се нисам одлучио- ЖРУ ће да ми помогне :)
      9

Препоручена порука

Потпуно си у праву али ја не могу свој глас да дам некоме ко у својим редовима има људе који су се о нашу Цркву тешко огрешили,а представљају себе за велике хришћане.Не могу то.То је против свих мојих принципа.Мој глас су трајно изгубили.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

e pa onda treba da smislimo nacin

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

On 22. 4. 2012. at 21:22, DYNABLASTER рече

e pa onda treba da smislimo nacin

Знам...и неодговорно је од мене са ове дистанце да тако лако одбацујем можда једине људе који искрено желе боље али мој живот је Црква и ја не могу против својих принципа.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

On 22. 4. 2012. at 21:21, Валентина рече

Потпуно си у праву али ја не могу свој глас да дам некоме ко у својим редовима има људе који су се о нашу Цркву тешко огрешили,а представљају себе за велике хришћане.Не могу то.То је против свих мојих принципа.Мој глас су трајно изгубили.

Ja ne mogu da dam glas nekome ko nas krade i upropastava 20 i vise godina.

Rekoh da nisu savrseni.U svakom zitu ima kukolja. Barem se zalazu za moralne vrednosti,porodicu i veru. I Pahomije je u SPC pa sam ja i dalje vernik iste.

Подели на овим сајтовима

6. maj .... daj Bože da odem na Liturgiju sa ćerkicom, da pevam u horu u Crkvi u koju volim da idem, da se prošetam po Tašu i da nas neko pozove na Slavu :) malo da se družimo i provedemo ..... i to je to

politika je rudnik negativne energije , bar ja tako osecam, mislim da ne treba da glasam

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Гости

Treba da poništimo listiće, tako da njihov broj bude veći od onih koje dobije pobednička stranka, tako da ovu bagru konačno pošaljemo na smetlište politike kada izgube pravo da se ponovo kandiduju. Trebaju nam novi ljudi kojih sigurno ima, ali zbog ovih lopova ne mogu da dođu do izražaja.

Evo jedne pametne inicijative koja je počela na Facebooku:

Цитат
Glasanje nevažećim glasačkim listićem neuporedivo je bolje nego neizlazak na izbore, iz sledećih razloga:

1. Sve partije i svi političari u Srbiji katastrofalno loše su vodili zemlju ili delovali iz opozicije u poslednje dve decenije; sve partije su postale središta korupcije i agencije za zapošljavanje nesposobnih preko veze, sve partije omogućuju da se na važnim funkcijama nađu nesposobni poslušnici; nijedna partija nije izbacila nijednu novu i svežu političku ili ekonomsku ideju već niz godina unazad - GLASANJE NEVAŽEĆIM LISTIĆEM JE NAŠA PRILIKA DA IH KAZNIMO! Dosadašnja praksa "glasam za manje zlo" dovela nas je do najvećeg zla. Nećemo na taj trik nasesti još jednom. Nećemo zaokružiti jednu partiju da ne bi pobedila druga pošto će one ionako posle izbora napraviti koaliciju.

2. Glasanjem nevažećim (precrtanim) glasačkim listićem PODIŽE SE CENZUS I SMANJUJU SE ŠANSE MINORNIH PARTIJA I KOALICIJA DA UĐU U PARLAMENT i nanose štetu političkom i ekonomskom životu zemlje

3. Ukoliko broj nevažećih listića na izborima premaši broj glasova koje osvoji prvoplasirana stranka, stičemo pravo da oborimo izborni zakon i tražimo da se izobri ponište a SVE PARTIJE KOJE SU UČESTVOVALE NA IZBORIMA IZGUBE PRAVO DA SE PONOVO KANDIDUJU! Na taj način, imamo priliku da očistimo svoju zemlju od beskorisnih, nesposobnih i korumpiranih političara i partija, i da oslobodimo prostor da se pojave nove, sveže političke snage koje će bolje voditi zemlju.

Na Đurđevdan, 6. maja, izađimo na izbore i pokažimo crveni karton nesposobnim i korumpiranim političarima i partijama koji svake godine samo na tenderima pokradu 800 miliona evra našeg novca. Glasajući nevažećim listićem, činiš svoju zemlju boljom i čistiš je od štetočina! Precrtaj svoj listić i ubaci ga u kutiju.

SAMO NEVAŽEĆI LISTIĆ JE DOBAR LISTIĆ

https://www.facebook.com/events/343291089061765/

Подели на овим сајтовима

On 22. 4. 2012. at 21:07, Ignjatije рече

Dveri su nova snaga dok su ostali pokazali svoje pravo lice.

Само ово Болдовано дакле, коментаришем..

Двери постоје одавно брате... и пријатељу... јако одавно.. много пре рецимо појединих партија које ће сигурно прећи цензус.. поменимо само Чедин ''лдп'' (ел ду-пе ... овако интересантније звучи ;)) .. а и они су показали своје ''право лице'' - јер су више од 10 година трубили да је политички ангажман проклетство, и да они ни у лудилу неће направити грешку да се у исту гурају...већ имају ''свој пут, пут Светога Саве, Владике Николаја, и кроз удруживање и повезивање на нивоу ''саборовања око наших мана'стира и црк'ава'' (ово је био цитат...)

Program im je iskren i ja se nadam da bi nam sa njima bilo bolje.

Треба се НАДАТИ у Бога , не у полизтичку партију.. политичка партија мора нешто РЕАЛНО и КОНКРЕТНО да понуди... немогуће је надати се у политикантство, јер политика ја пре свега ''математика'' .. а ту нема ''наде''..само ПРОСТА - рачуница!

meni kao coveku i pravoslavnom Srbinu oni najvise odgovaraju.

А што ти одговарају као православцу Српске националности ...мало дође ''себично'' са становишта неких других правосалваца :)... рецимо Мађара..или Румуна, Чеха, па и Бугара, а шта ћемо са тиме , да нас православних има шака људи... у односу на остатак који је само деклеративно православан... Па зар се Коштуница није и доказао и показао (дакле показао своје право лице) као православан..што РЕАЛНО и ЈЕСТЕ... а СИГУРНО је по том питању ЈАЧИ од ЦЕЛОКУПНОГ ВОЂСТВА ДВЕРИ..то ће ти потписати, па и многи епископи, монаси , клирици као и маса верника који га лично познају... И ШТА СМО ИМАЛИ ОД ЊЕГОВОГ ПРАВОСЛАВЉА?

Да није било ''полуп-равославног'' т.ј. ''не баш неког верника'' - Ђинђића ( о коме никад нисам ништа лијепо мислио...) како је сам о себи говорио, ВЕРОНАУКА ДО ДАНАС НЕ БИ БИЛА УВЕДЕНА У ШКОЛЕ СРБИЈЕ... А РЕДОВНЕ БОГОСЛУЖБЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ БИЛЕ БИ И ДАЉЕ ДАЛЕКА (недостижна) БУДУЋНОСТ...

Треба мислити о свему овоме...

Што би реко Вучина Драшковић своједобно... '' Заиста , заиста вам кажем... ''

топузина она шестопера...

;)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

vise je nego bizarno... ali decki, dajmo se organizirati! :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

On 22. 4. 2012. at 21:29, Walter рече

Цитат
вери постоје одавно брате... и пријатељу... јако одавно..

Znam, ali ne na politickoj sceni.

Цитат
Треба се НАДАТИ у Бога , не у полизтичку партију.

Stvarno, nisam znao :) Ali neko treba da sprovede Bozije ideje u delo.

Цитат
А што ти одговарају као православцу Српске националности ...мало дође ''себично'' са становишта неких других правосалваца :)... рецимо Мађара..или Румуна, Чеха, па и Бугара, а шта ћемо са тиме

Zato sto ja jesam pravoslavac Srpske nacionalnosti.Izbori su za predsednika Srbije a ne "Ujedinjenih pravoslavnih zemalja". :)

Te ideje odgovaraju svakom coveku bio on vernik ili ateista.Barem ja tako mislim kao i milioni drugih dverijana.

Подели на овим сајтовима

On 22. 4. 2012. at 21:17, DYNABLASTER рече

svuda ima kretena, ne trebaju nam nikakve organizacije niti sekte, ako ocemo da spasimo Srbiju onda nema sta da se razmislja, svako oce da zivi bolje u to nema sumnje, ali ocemo posteno to da radimo

treba nam drustveno uredjenje, da ne kazem bratsko jer se to podrazumeva

zna se, drustvo ribolovaca ekologa i prirodnjaka treba da odlucuje na tom polju, isto vazi za sve ostale, vrlo je prosto, al nam treba nekako da skinemo ove krpelje sa vlasti i to sve komplet jer najblaze receno nisu kvalifikovani za posao koji rade

НИКАД' брате ... али НИКАД , се то неће десити у ''изборној утакмици'' (ово је најгора флоскула која директно код мене изазива нагон на повраћање)...

То је могло оном почетном идејом како су, ова руина данас у односу на те дане..., ''двери'' некада радиле..али то је очито била или фарса... или НЕДОРАСЛОСТ.. ја лично мислим да у ''дверима'' постоје ''две фракције''.. трећа је потпуно напустила (одавно ) ову формацију..

А то су ВЕЛИКА ВЕЋИНА ''НЕДОРАСЛИХ'' и јако мали део који од почетка играју на ово што се сада дешава.. дакле ''ФАРСЕРИ'' е они и воде ово што је од ''двери '' остало..наравно само на терену..суштински то води ''дијаспора'' и УДБ-а... и то ко зна чија фракција..лично мислим про - немачка... али она наклоњена русима...

Шта ћеш..'' такав им посо' ''

Подели на овим сајтовима

On 22. 4. 2012. at 21:38, Ignjatije рече

Znam, ali ne na politickoj sceni.

Stvarno, nisam znao :) Ali neko treba da sprovede Bozije ideje u delo.

Zato sto ja jesam pravoslavac Srpske nacionalnosti.Izbori su za predsednika Srbije a ne "Ujedinjenih pravoslavnih zemalja". :)

Te ideje odgovaraju svakom coveku bio on vernik ili ateista.Barem ja tako mislim kao i milioni drugih dverijana.

Па теби не смета то што годинама трубе ''ПОЛИТИКА НЕ'' ..мени то делује као ОТВОРЕНА ЛАЖ у старту...

Двери ће да ''СПРОВЕДУ БОЖЈЕ ''ИДЕЈЕ'' У ДЕЛО''?? Интересантно виђење неког ко је православан... заиста... Мислиш тиме што ОТВОРЕНО ГОВОРЕ ДА СЕ ЊИХ ''УНУТАР-ЦРКВЕНИ'' СПОРОВИ НЕ ТИЧУ... или тиме што пола њих мисли да је Артемије идаље Владика..?

И на крају кад вас има ''на милионе'' што с емучиш да пишеш иди лепо чекај изборе па после владајте .. и спроводите ''Божије ''идеје'' и дело ... ;) ... па ето можете и за Уједињене правосалвне Земље да с езалажете...то претпостављам да је једна од тих горе- поменутих ''Божијих ''идеја''... ?

Извини... :)

Подели на овим сајтовима

On 22. 4. 2012. at 21:46, Walter рече

Цитат
Па теби не смета то што годинама трубе ''ПОЛИТИКА НЕ'' ..мени то делује као ОТВОРЕНА ЛАЖ у старту...

Ni ja te novine ne citam.Lazu mnogo.

Цитат
Интересантно виђење неког ко је православан... заиста... Мислиш тиме што ОТВОРЕНО ГОВОРЕ ДА СЕ ЊИХ ''УНУТАР-ЦРКВЕНИ'' СПОРОВИ НЕ ТИЧУ... или тиме што пола њих мисли да је Артемије идаље Владика..?

Nisam mislio na ostvarivanje Carstva Bozijeg ili neceg slicnog, brate. Dobro je to sto se zalazu za odvajanje Crkve od drzave. Mislio sam na neke ideje kao sto su povratak moralnim vrednostima, porodici, zdravom zivotu........

Da ih se ticu unutar-crkveni sporovi tada bi govorio kako se mesaju u ono za sta nisu nadlezni, zar ne ? I kakve veze ima Artemije sa vodjenjem drzave ? To je stvar Crkve a ne Dveri. I meni se ne svidja to sto se neki zalazu za ekumenizam i dolazak pape, pa to ne znaci da su ti ljudi losi.Hvatate se za neke sitnice.

A za milione sam se salio, ipak su u pitanju hiljade hiljada :)

Цитат
Извини... :)

Ma uzivaj,dobro je dok postoje razlicita misljenja.

Подели на овим сајтовима

On 22. 4. 2012. at 21:58, Ignjatije рече

Ni ja te novine ne citam.Lazu mnogo.

Вреди ова.. ;)

Nisam mislio na ostvarivanje Carstva Bozijeg ili neceg slicnog, brate.

Нисам ни ја... ја сам само мислио на од тебе поменуте ''Божије ''идеје'' '' :)

Da ih se ticu unutar-crkveni sporovi tada bi govorio kako se mesaju u ono za sta nisu nadlezni, zar ne ?

Не..овд еси потпуно у грешци.. да рецимо имају ..петље , да као прави Хришћани и говоре о томе ..и како ти кажеш ''мешају се'' у ''Црквена питања'' показали би да су заиста Хришћани и православци а овако показују управо супротно... јер у окриљу Цркве ..све маске падају..макар биле и владичанске... то је барем Арта показао...

I kakve veze ima Artemije sa vodjenjem drzave ? To je stvar Crkve a ne Dveri.

Артемије има везе баш са оним из претходног пасоса... тако да врати се на њега.. :) Тако поступа одговоран хришћанин ако му је до Хришћанства и Бога стало.. њима је очито стало само ''до православних ГЛАСОВА'' .. веруј ми... :)

.Hvatate za neke sitnice.

Нису то ситнице.. то су ствари које показују суштину... а и брате.. ''ситнице чине живот''

I meni se ne svidja to sto se neki zalazu za ekumenizam i dolazak pape, pa to ne znaci da su ti ljudi losi.

Нисам ни ја говорио о ''дверима'' као лошим људима..не дај Боже..мислим да су много бољи од скоро свих на сцени.. политичкој дакако... АЛИ... као политичка опција мислим да су не лоши.. него потпуно промашени! А то са ''лошим'' ..''добрим''... ''моралним'' ... нема ама баш никакве додирне тачке..

А јел си сигуран да знаш шта је то Екумена... и самим тим и Екуменизам... против кога се изјашњаваш..

A za milione sam se salio, ipak su u pitanju hiljade hiljada :)

Наравно .. и то је доста за победу... не брини...

Ma uzivaj,dobro je dok postoje razlicita misljenja.

pivo

Подели на овим сајтовима

trebaju nam pravi hriscani i posteni ljudi na vlasti, samo treba da se organizujemo

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...