Jump to content

Улаз у пакао се налази на Светој Гори???

Оцени ову тему

Препоручена порука

aj ljudofi manje svadje vise price :cheesy:

zmajevi verovatno postoje u nekoj paralelnoj dimenziji ili su postojali, ne moze covekov um da smisli nista sto ne postoji ili sto je nemoguce, tu smo ograniceni 4chsmu1

PS: deda mraz je iznimka :bla:

ako nekome nesto oces da objasnis ali na agresivan nacin ili uz epitete, onda taj zauzima automatski odbrambeni stav i tu je kraj razmisljanju i onda ide prepucavanje, treba objasnjavati tako da on sam moze da izabere i da shvati stya je pravo, nisam ni ja jos strucan u smirenju i kretenski se ponasam, ali radim na tome 319.gif

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 201
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ti si Brajcaninova proglasio za Boga ili sta? Pogresio je covece kako ne shvatas pogresno je interpetirao zbog nerazumavanja etimologije tih pojmova.

ili si ti pogresio zato sto liberal. mnogo verovatnije.

Pogresno interpretirao pojam ad i pako, kraj price.

ma sta je interpretirao, covece, ako pise "ispod zemlje", onda pise "ispod zemlje". znaci kako ces da odes u hram Veliku Subotu i da pevas

"Сишао си под земљу, Светлоношче правде, и мртве подигао као из сна, одагнавши сваку таму што беше у аду"

"Ти што земљу у десници држиш, умревши телом, под земљом си сада, где мртве избављаш од паклених стега."

"Вољно си сишао, Спасе, под земљу, умртвљене људе оживео си, и увео их у славу Очеву."

ili u cetvrtu nedelju posle Vaskrsa:

"Теби Који си душом дошао у утробу земље, душе које спасе, ад пушташе журно, кличући Твојој сили песму благодарну."

ili u petu nedelju posle Vaskrsa:

"Тебе Који си сишао до најдубљих крајева земље, и спасао човека, похођењем Твојим њега узвисио, ми величамо."

da bi pravoslavan pevao te pesme i ucestvovao u tim molitvama on mora da prihvati ono sto one kazu. prosto i jednostavno.

Znaci svako ko zna da su dinosaurusi  izmurli desetinama miliona godina pre sv Georgija je jeretik i nemoze biti hriscanin????

uuu, al si me sad uhvatio da sam u brzini kucanja otkucao pogresno ime, svaka ti cast. time si dokazao da si ti u pravu za sve. [/irony]

Tako da nema nista cudno u tome sto je to naslo mesta i u hriscanskoj heraldici.

to nije heraldika, to su zitija, a hriscanin prihvata zitija kao istinu. isto kao sto prihvata da je isus hodao po vodi, vasksao lazara, pa i sam vaskrsao i vazneo se, isto tako prihvata da je i sisoje vaskrsao decaka, da je jovan levitirao i da je georgije ubio zmaja. glupo je da jedno prihvati a drugo odbaci.

Te stvari ne znam mogu samo da verujem. Ali znam da pre 1700 godina nije bilo dinosaurusa a jos manje zmajeva.

nemozes da znas da ih nije bilo. mozes samo da pretpostavis, i to prihvatajuci pretpostavke moderne zvanicne nauke.

isto kao sto mozes da verujes da je ilija uznet vartrenim kocijama na nebo gde je i sada i isto kao sto mozes da verujes da je isus prolazio hodao po vodi i kroz zidove, mozes da verujes da je pre 1700 godina bilo dinosaurusa koje su ljudi zvali azdaje i zmajevi.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Pakao u utrobi zemlje...

Ulaz u pakao na Svetoj Gori...

Snimak nastao u paklu...

Deklarirani fasista tumaci stav Pravoslavne crkve o paklu....

Recite mi da se salite molim vas. Hoce neko da me ustine da znam da ne sanjam da neko salje/pise/veruje u ove budalastine?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

i kir veliki i navukodonor su nazvani "slugama bozijim" u knjizi koju ti prihvatas kao sveto pismo, iako em nisu pripadali zvanicnoj "bozijoj veri" em bili veoma veliki "fasisti". cak i zivotinje su ukazivale ljudima na istinu (valamov magarac), a ti mislis da ja nemogu da ti objasnim stav pravoslavne crkve samo zato sto podrzavam fasisticki manifest (ali ne i dela musolinijeve fasiticke partije).

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

-  2*17=14

-  Pogresio si jer si socijal demokrata.

Da mislim ima smisla ovaj rezon sve u 16.

Kakve veze ima sta sam ja ili sta je Brajcaninov bio po ubedjenju?? Nikakve, ali ima veze sa time kako

je tumacio neke pojmove na osnovu predubedjenja o tim pojmovima.

Ad i pakao su izrazi koji se istovremeno vezuju za dva razlicita stanja duse a i za mitoloski opis tih stanja

kao mesta u metaforickom smislu. Isto kao pojmovi gore i dole koji se vezuju za tu pricu.

Raj i pakao su stanja duse a metaforicno se iskazuju kao mesta.

Molitve se ne tumace u pojmovnim oblicima mi se ne igramo lovaca na Nostradamusa.

Mogu da znam da ih nije bilo!!!!

Zato sto nismo nasli nikada nigde niti jedan fosil dinosaurusa u tom geoloskom sloju. A jos manje Zmaja.

Nasli smo fosile dinosaurusa u geoloskom sloju koji je 65 miliona godina udaljen od nas u proslosti. Paleontologija

i geohronologija su vise stotina puta to potvrdile. A "neznacina nauka" na koji vidim da si ti poprilicno navucen

je vise puta dokazana skupina gluposti i lizi kojima se sluze prevaranti i samozvani filozofi.

Ovo stoalo sto si nabrojao je produkt Bozije intervencije i ne vidim zasto u to ne bih verovao ako neverujem citam znam da nije bilo nikavih zmajeva pre 1700 godina.

Подели на овим сајтовима

Ne nego si tamo javno napisao; da je Sveto Pismo puno ubica, lopova i fasista i da ti i nisi hriscanin.

Whatever, sve je toi nebitno. bitno je da pises gluposti i da tumacis bukvalno stvari koje se tako ne tumace. Utroba zemlje, je za ljude pre stotine godina bila personifikacija pakla.

Gospod kaze: Ja sam vrata...Da li ti mislis da je on vrata na kuci ili sta?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

i kir veliki i navukodonor su nazvani "slugama bozijim" u knjizi koju ti prihvatas kao sveto pismo, iako em nisu pripadali zvanicnoj "bozijoj veri" em bili veoma veliki "fasisti". cak i zivotinje su ukazivale ljudima na istinu (valamov magarac), a ti mislis da ja nemogu da ti objasnim stav pravoslavne crkve samo zato sto podrzavam fasisticki manifest (ali ne i dela musolinijeve fasiticke partije).

I Platon je bio hiper fasista, vidi cika Popera, pa sta. Od kad su oni nedodirljivi? Velikani

proslosti?

Подели на овим сајтовима

Ad i pakao su izrazi koji se istovremeno vezuju za dva razlicita stanja duse a i za mitoloski opis tih stanja kao mesta u metaforickom smislu. Isto kao pojmovi gore i dole koji se vezuju za tu pricu.

Raj i pakao su stanja duse a metaforicno se iskazuju kao mesta.

ne, nego je pakao i stanje i mesto, a to mesto je unutar zemlje. to da je mesto mozes da vidis u Dogmatici Pravoslavne Crkve (Sv. Justin Popovic) a da je ispod zemlje mozes da vidis u Tacnom izlozenju Pravoslavne vere (Sv. Jovan Damaskin).

ti tvrdis da Dogmatika Pravoslavne Crkve i Tacno izlozenje Pravoslavne vere grese. pa naravno da si jeretik.

Mogu da znam da ih nije bilo!!!!

Zato sto nismo nasli nikada nigde niti jedan fosil dinosaurusa u tom geoloskom sloju.

nepostojanje dokaza nije dokaz nepostojanja.

Ovo stoalo sto si nabrojao je produkt Bozije intervencije i ne vidim zasto u to ne bih verovao ako neverujem citam znam da nije bilo nikavih zmajeva pre 1700 godina.

pa kad neverujes bibliji da postoje zmajevi (cak pominje tri vrste "zmaja"- levijatan, behemot, i 'jednorog'), zasto bi verovao bibliji da je isus hodao po vodi. ako neverujes zitijima da je georgije ubio zmaja (azdaju) nema razloga da verujes zitijima da je jovan kronstatski levitirao.

I Platon je bio hiper fasista, vidi cika Popera, pa sta. Od kad su oni nedodirljivi? Velikani proslosti?

sto to meni pricas, ja podrzavam platonovu idealnu drzavu kao odlican politicki sistem.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

ne, nego je pakao i stanje i mesto, a to mesto je unutar zemlje. to da je mesto mozes da vidis u Dogmatici Pravoslavne Crkve (Sv. Justin Popovic) a da je ispod zemlje mozes da vidis u Tacnom izlozenju Pravoslavne vere (Sv. Jovan Damaskin).

ti tvrdis da Dogmatika Pravoslavne Crkve i Tacno izlozenje Pravoslavne vere grese. pa naravno da si jeretik.

Naravno da nema takvih budalastina u dogmatici da je pakao ispod zemlje. U svim poukama i beseda svetih

otaca ces naci da je pakao ISKLJUCIVO stanje duse i da samo od naseg licnosnog odnosa prema Bogu zavisi

da li zivimo raj ili pakao a ne od nekih tamo prostorno vremenskih kategorija.

A najgore je sto ti takodje pojma nemas sta je to jeretik. Po tebi su sv Grigorije Bogoslov, sv Isak Srin, sv Grigorije Niski, sv Maksim Ispovednik jeretici jer su naucavali apokastazu.

Nemas blage pretstave o osnovnim pojmovima a tu na silu valjas gluposti i pravis se pametan.

nepostojanje dokaza nije dokaz nepostojanja.

Imas pozdrave od B. Rasela.

Na onom ko iznosi hipotezu je teret dokazivanje ne na onom ko u odsustvu dokaza odbija da je prihvati.

Jer tom tvojom iscasenom logikom postoje i Pegazi, Kiklopi, Titani, Kentauri, Minotauri. E sad to sto

nikad nismo nasli nijedan jedini dokaz to po tebi daje sasvim legitimnu mogucnost da se to prihvati?

pa kad neverujes bibliji da postoje zmajevi (cak pominje tri vrste "zmaja"- levijatan, behemot, i 'jednorog'), zasto bi verovao bibliji da je isus hodao po vodi. ako neverujes zitijima da je georgije ubio zmaja (azdaju) nema razloga da verujes zitijima da je jovan kronstatski levitirao.

Zato sto je postojanje zmajeva nesto sto bi trebali naucno da otkrijemo ako su postojali ali posto nismo

nisu postojali. Ostale stvari su produkti licne Bozije intevencije i oni nikako nisu naucni opitljivi.

sto to meni pricas, ja podrzavam platonovu idealnu drzavu kao odlican politicki sistem.

Ali ja ne podrzavam. Pa ipak smatram da Platon ima mnogo dobrih stvari. Mada ni taj philosopher king

nije za baciti.

Подели на овим сајтовима

ako neverujes zitijima da je georgije ubio zmaja (azdaju) nema razloga da verujes zitijima da je jovan kronstatski levitirao.

Mozes li nam pojasniti kakve je konekcija izmedju ova dva dogadjaja?

Kako logicki zakljucuje tvoj mozak? Ako je osoba A prezivela rat i umrla kao stara osoba; zasto bismo poverovali da je osoba B umrla od raka kada je imala sedam godina?  319.gif

Not Available 

Подели на овим сајтовима

ako neverujes zitijima da je georgije ubio zmaja (azdaju) nema razloga da verujes zitijima da je jovan kronstatski levitirao.

Mozes li nam pojasniti kakve je konekcija izmedju ova dva dogadjaja?

Kako logicki zakljucuje tvoj mozak? Ako je osoba A prezivela rat i umrla kao stara osoba; zasto bismo poverovali da je osoba B umrla od raka kada je imala sedam godina?  319.gif

Ma vidis da ima blokadu flip flopa u glavi. Po njemu bi hriscani trebali da veruju u geocentrizam jer

eto tako pise u bibliji a jos svi oci ucitelji Crkve verovali u geocentrizam kao cistu istinu.

A po njegovoj "logici" mi smo jeretici jer slusamo tu nekog Kopernika, Galileja i takve liberale. 4chsmu1 :bla:

Подели на овим сајтовима

Naravno da nema takvih budalastina u dogmatici da je pakao ispod zemlje. U svim poukama i beseda svetih otaca ces naci da je pakao ISKLJUCIVO stanje duse i da samo od naseg licnosnog odnosa prema Bogu zavisi da li zivimo raj ili pakao a ne od nekih tamo prostorno vremenskih kategorija.

Dogmatika pravoslavne crkve 3, 8, 4:

"Mесто мучења грешних душа има извесних граница, које се не могу прелазити.[57] Свето Писмо вели да је Јуда после смрти отишао „у своје место —εις τον τοπον τον 'ίδιον';[58] а грешни богаташ из ада моли патријарха Авраама да пошаље Лазара кући оца његова да посведочи његовој браћи, да не би и они дошли „у ово место мучења — εις τον τοπον τοϋτον τnς βασάνου"."

Tacno izlozenje pravoslavne vere 3, 29:

"Обожена душа Христова силази у ад да обасја светлошћу оне који су под земљом у тами и смртној сени, као што је онима који живе на земљи засијало сунце правде."

A najgore je sto ti takodje pojma nemas sta je to jeretik. Po tebi su sv Grigorije Bogoslov, sv Isak Srin, sv Grigorije Niski, sv Maksim Ispovednik jeretici jer su naucavali apokastazu.

em sto nisu, a oni koji od njih pominju ista slicno su se odrekli tim pogleda, inace bi bili anatemisani a nikako sveti. po tvojoj logici i origen bi trebalo da bude svet, imao je mozda nekih pogresnih ucenja, ali je bio asketa i pricao dosta dobrih stvari. to se zapravo moze reci za sve jeretike osudjene na vaseljenskim saborima i kasnije.

Jer tom tvojom iscasenom logikom postoje i Pegazi, Kiklopi, Titani, Kentauri, Minotauri. E sad to sto nikad nismo nasli nijedan jedini dokaz to po tebi daje sasvim legitimnu mogucnost da se to prihvati?

nigde se oni ne pominju u bibliji. lepo sam ti napisao ali ti namerno lupetas gluposti.

Zato sto je postojanje zmajeva nesto sto bi trebali naucno da otkrijemo ako su postojali ali posto nismo nisu postojali. Ostale stvari su produkti licne Bozije intevencije i oni nikako nisu naucni opitljivi.

kako nisu. pozivas se na nekakvu nauku a ne bez ikakve naucne potvrde prihvatas da ljudi mogu da levitiraju. licimure.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Levijatan, Behemot i Ziz nisu nikakvi zmajovi, to su prva najveca stvorenja koje je Bog stvorio na Zemlji, da vladaju u vodi, na kopnu i u vazduhu

uskoro pravim zvucnike iz serije Creation i to ce biti tri zvucnika koja ce se tako zvati, mnogo grdni i veliki, a opet, ce miluju usi 319.gif

aj ljudi nemojte se svajdati gde i sta je paklica jer sta imate od toga,

a jel bio neko u njemu pa se vratio da izvesti?

e tome mozete da verujete sta kaze osim ako nije dementan- a sto opet niko sa sigurnoscu ne moze da kaze, bar ja ne mogu

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

"У томе смислу, дакле, да је рај у особитој близини Божијој, тј. морално одвојен од свега нечистог и грешног, мисли се када се каже да је он "горе", на небу где никакво зло нема приступа....Како је пакао сама грешност, нечистота, мржња, одвојеност од Бога, сушта противност рају, он се онда узима да је насупрот рају, тј доле, у Аду. Тако су схватали већ стари Грци и други НЕЗНАБОЖАЧКИ народи. За њих је станиште богова у висини, горе на Олимпу, у светлости; Ад је чак доле У МРАЧНИМ ДУБИНАМА ЗЕМЉЕ. Како су они и живот богова и живот грешника у Аду СХВАТАЛИ ЧУЛНО, антропоморфистички, У ТЕЛЕСНОМ ОБЛИКУ, ТАКО СУ И РАЈ И ПАКАО СХВАТАЛИ КАО ОДРЕЂЕНА МЕСТА, а "горе" и "доле" у правом просторном смислу.

За нас хришћане, као што смо изнели, праведници су својом светошћу и чистотом у заједници са Богом и свима светима, у радости и блаженству раја схваћеног НЕ У ПРОСТОРНОМ, НЕГО У ДУХОВНОМ, моралном смислу. Грешници, пак, супротно томе, својим гресима мржњом, духовно и морално удаљени од Бога љубави, налазе се у муци вечној, у паклу ТАКОЂЕ СХВАЋЕНОМ НЕ У ПРОСТОРНОМ СМИСЛУ"

Патријарх Павле, "Нека питања наше вере", стр. 82

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...