Augustinus Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Погледајте видео предавање на задату тему. Вреди сваки секунд проведен крај рачунара. DYNABLASTER, RYLAH, Stela Polaris and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Odlicno je predavanje... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Јуче смо жена и ја погледали ово предавање. Стварно су злата вредне ове информације о којима др Ранко прича. Родитељи не смете ово пропустити да погледате. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Nešto mi je sumnjiv ovaj tip, da nije neki šarlatan? U devetnaestom minutu je rekao da imamo 12 kranijalnih NEURONA. Nešto mi je neobično da dr. neuro-endokrinolog ne ume da razlikuje nerv od nervne ćelije tj. neurona. Za tako nešto dobijaš keca kao vrata u gimnaziji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Nešto mi je sumnjiv ovaj tip, da nije neki šarlatan? U devetnaestom minutu je rekao da imamo 12 kranijalnih NEURONA. Nešto mi je neobično da dr. neuro-endokrinolog ne ume da razlikuje nerv od nervne ćelije tj. neurona. Za tako nešto dobijaš keca kao vrata u gimnaziji. Lobanjski (kranijalni) živci www.scribd.com/doc/76841404/69/Lobanjski-kranijalni-živci 31 дец 2011 – Lobanjski (kranijalni) živci. Ima 12 pari ovih živaca (levi i desni) ... i motorni neuroni, preko interneurona i kroz nju prolaze brojna nervna vlakna ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Lobanjski (kranijalni) živci www.scribd.com/doc/76841404/69/Lobanjski-kranijalni-živci 31 дец 2011 – Lobanjski (kranijalni) živci. Ima 12 pari ovih živaca (levi i desni) ... i motorni neuroni, preko interneurona i kroz nju prolaze brojna nervna vlakna ... Nerv = živac neuron = nervna ćelija A motorni neuroni kranijalnih živaca se nalaze u nukleusima (nije isto što i citološki posmatrano jedro unutar ćelije!) kranijalnih živaca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 иначе, у 19 минуту не говори о томе о чему ти причаш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 refleks kod orangutana koji i mi imamo i koji je star 20 30 miliona god i zato beba hvata vazduh al ga izracuna fmqmtx fmqmtx fmqmtx Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 иначе, у 19 минуту не говори о томе о чему ти причаш... Jao, izvinjavam se, 17.30 je trenutak. verovatno je samo lapsus. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Ćora za predsednika. Profesor ga je razbio sa predavanjem. Zanimljivo, sažeto...efektno. Poučno. Interesantan mi je deo kada priča o tome kako se deca vrte i skaču, a mi im branimo. Kako su te radnje kod dece veoma delotvorne i nezamenjive za razvoj nekih sinapsi, jer dete uči motoriku. Razmišljam, da li je mozak sa razvojem stao u nekoj 25-toj godini i da li mu je ostalo nakon toga da biva slabiji i slabiji, bez ikakve šase za dalji razvitak. Ima tu opet nekih drugih mišljenja, koja govore da mozak se razvija celi život, ali dobro.. Kažu da kada čujemo onaj pisak u glavi, da je tada umrla jedna moždana ćelija, koja naravno ne može da se obnovi. Što nam manje pišti, duže ćemo živeti. Logično. Zanimljivo mi je ovo sa vrtenjem i skakanjem, i zbog pojedinih ljudi koji takve discipline sprovode ceo život i pri tome dovode sebe u stanje transa (izmenjene svesti). Uglavnom se radi o pripadnicima nekih verskih skupina, kao što su derviši, šaolin monasi, neki hindu kultovi (krišna), jogi letači... i sl.). Po ovome bi se zaključilo da do takvog stanja svesti dolazi pre svega zbog delovanja mozga, a ne zbog neke spoljne (nebeske) intervencije.. Čak sam viđao i neke pravoslavne na skupnoj molitvi, da se pomalo klate i lelujaju. Mislim da to nije ništa loše, nego možda malo bode oči jer su drugi kao sveće. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Razmišljam, da li je mozak sa razvojem stao u nekoj 25-toj godini i da li mu je ostalo nakon toga da biva slabiji i slabiji, bez ikakve šase za dalji razvitak. Ima tu opet nekih drugih mišljenja, koja govore da mozak se razvija celi život, ali dobro.. Iz nekog neposrednog (vise anekdotalnog) iskustva meni se cini da je bitno "trenirati" mozak... naime, moji deda i baba su do same smrti bili sto se mozga tice potpuno vitalni... deda se u 91. godini nervirao kad ne moze da se seti kako mu se zvao neki drug iz osnovne... ali koristili su aktivno mozak... baka je stalno resavala ukrstene reci, deda je stalno nesto citao, istrazivao itd... sa druge strane, njihov sin (tj. moj cale) od kada je u penziji samo bulji u TV (samo prima informacije, ne obradjuje ih) a zaglupljuje rapidno i rapidno postaje senilan... Sophrosyne and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 od kada je u penziji samo bulji u TV (samo prima informacije, ne obradjuje ih) a zaglupljuje rapidno i rapidno postaje senilan... Sjetih se davno procitanog teksta o TV-u : http://belovrelo.wordpress.com/tag/%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B8%D1%82-%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B0%D0%B8%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука