Jump to content

Неписменост, недостатак стила, непристојност у писаном и говорном језику

Guest Светлана

Препоручена порука

Пешак никад не преживи несрећу. И ако преживи, не сме да прича јер га иза сваког угла вребају други аутомобили.

Пример није адекватан.

Pešak koji je stajao sa strane na suprotnom kraju ulice. daleko od centra zbivanja.

A ni udes nije neki veliki nisu se sudarili 2 automobila koja su ila 340 km/h, nego recimo Jugo i biciklista.

Подели на овим сајтовима

Пешак никад не преживи несрећу. И ако преживи, не сме да прича јер га иза сваког угла вребају други аутомобили.

Да није твоја мисао, кладила бих се да је Басара.

• Волим 1

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Више ме подсећа свака моја мисао на неког нобеловца. Или на Достојевског, не знам...

А и ја свашта пишем - изроварила сам тамо неког Бајнобаштанина Појманемача.

Подели на овим сајтовима

А ко ти је тај Достојевски?

Мало познати руски писац с почетка двадесетог века, за кога зна само мали и веома узак круг људи који прате светску књижевност. Писао је родољубиве песме и похвале Лењину, али на такав начин да заплачеш док га читаш. Углавном је издавао у "Комсомолцу Владиводстока". Касније је преминуо од туберкулозе, али траг који је оставио у руској књижевности је неизбрисив, иако само ја знам за њега са ових простора.

Заиста је тешко што немам са ким да разговарам о свом широком познавању књижевности, али ми је лепо сваки пут када неко нешто научи од мене, као ти сада. Ако имаш још неко питање, слободно га постави, па ћу одговорити ако сматрам да ме одговор не би бацио у блато ваљања по општепознатим местима и стварима за које зна више од педесет људи.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Jesen stize dunjo moja jesen rana.....

Nego postoji u Srpkom muski rod za Dunju i to je dunjac! :)

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Заиста је тешко што немам са ким да разговарам о свом широком познавању књижевности, али ми је лепо сваки пут када неко нешто научи од мене, као ти сада.

Када би скратио мало можда бих нешто и научила. Ко ће да ишчита све што ти сажваћеш, а све у циљу да би се показао као књишки човек. Види, 3 (и словима - три) реченице уместо "Достојевски - руски писац"! Безобразлук.

Подели на овим сајтовима

Када би скратио мало можда бих нешто и научила. Ко ће да ишчита све што ти сажваћеш, а све у циљу да би се показао као књишки човек. Види, 3 (и словима - три) реченице уместо "Достојевски - руски писац"! Безобразлук.

ДЕВОЈКО, прво прочитај класике. Када си то урадила, онда прочитај мало познате комаде Чехова писане за балетско извођење. Када си то савладала, онда, ТЕК ОНДА си спремна за праву књижевност!

Гнушам се ваше малограђанске ушушканости у сопственом незнању!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

ДЕВОЈКО, прво прочитај класике. Када си то урадила, онда прочитај мало познате комаде Чехопва писане за балетско извођење. Када си то савладала, онда, ТЕК ОНДА си спремна за праву кљижевност!

Гнушам се ваше малограђанске ушушканости у сопственом незнању!

На Гуглу не могу да пронађем шта значи "класик", нуди се само ТВ Класик.

Питала сам пријатеље, кажу да нису сигурни да ли се даље производи, али је класику сличан LM плави. Ништа ми није јасно.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...