Гости Guest Написано Март 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 10, 2012 „Бурановске бабушке“ иду на „Евровизију 2012“, да би саградиле цркву 09 петак мар 2012 Posted by radiosvetigora in Вијести, Занимљивости ≈ Оставите коментар У финалу за избор руске пјесме за „Евровизију 2012“, који је 7. марта увече преносио канал Русија-1, „Бурановске бабушке“ су добиле 38,1 поен путем телефонског и смс гласања публике и захваљујући мишљењу чланова професионалног жирија. Фолклорна група је стигла на такмичење из села Бураново, Малопургинског рејона Удмуртије. Баке су се прославиле тако што су на удмуртски, руски и енглески језик пјевале разне хитове. Група је први пут кренула са препјевима 2008. године. Поводом Дана матерњег језика у Удмуртској филхармонији, баке су изводиле познате пјесме Бориса Гребеншћикова и Виктора Цоја на удмуртском језику. Од тада су често биле мета штампе и телевизије. Неколико учесница ове групе имају по седамдесет година. „Морамо бити опрезне у том смислу, како не би испале смијешне, ми се максимално трудимо да нас не прихвате као кловнове. Једноставно, искрено и отворено пјевамо оно што нам одговара, и то увијек дирне људе“, казала је бака Оља у интевјуу за Вести.Ру. Према ријечима баке Оље, „Бурановске бабушке“ наступају само зато да би скупиле средства за цркву у удмуртском селу Бураново. „То је наш једини циљ. Слава и богатство бабама нијесу потребни, ми слава Богу имамо домаћинство, имамо од чега да живимо. На себе смо узеле велику одговорност, када смо ријешиле да подигнемо цркву, а то није увијек једноставно, штавише, како би дошле до тог свијетлог циља изабрале смо нестандардни пут, преко естраде. Али, вјерујемо да ћемо успјети“, казала је саговорница канала. „Бурановске бабушке“ су већ опробале срећу на такмичењу за Евровизију 2010. године, али тада их је престигао Петар Налич са својом групом. Бакама је овог пута успјело. Извеле су поп-коктел, мјешавину познатих стараних хитова са почетком пјесме House of rising sun и препјевом пјесме Come on and dance, које су прерађене кроз националне фолклорне мотиве. „Бурановске бабушке“ су још прије гласања биле очигледни фаворити: сала и потенцијални ривали су веома емотивно одреаговали на њихов наступ. Пошто су завршиле пјесму, кренула је права овација. Публика је стојећи аплаудирала. „Евровизија 2012“ ће се одржати у граду Баку од 22. до 26. маја. Учествоваће 42 земље. bgpj, Manolis, Boba and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 10, 2012 sekastarča and ivapop је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Genijalno! Ja sam oduševljena babuškicama :cheesy2: E, ako ovo nije originalno, ne znam šta je.. "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Мене подсећају на Украјинце,чини ми се оне године кад смо победили са Шерифовићком, неку лакрдију од песме су изводили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Genijalno! Ja sam oduševljena babuškicama :cheesy2: E, ako ovo nije originalno, ne znam šta je.. Па ваљда је понета еуросонга да направиш добру песму а не оригиналан сценски наступ. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Dobra pesma odavno više nije poenta Eurosonga... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неда Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 дивне су заиста одушевиле су ме 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IgorEr Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Симпатичне су... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Meni su super. Originalne skroz. bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 men875847'0789 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Dobra pesma odavno više nije poenta Eurosonga... Песма и певање нису баш на неком завидном нивоу, али лично се мени допада идеја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Моји фаворити ccvige Она најнижа је најбоља! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука