Mironosica Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Мој отац већ неколико година покушава да искорени ову навику,ал то иде мало теже. Кад им скренете пажњу да то није исправно,увек добијете одговор: "Па то нам остало од старих." bangin sto im od starih nije ostalo da peru ves na reci ,zive bez struje,oru bez traktora ,pisu pisma ( ne koriste mobilne telefone ) ...... bas smo cudan narod Ромејац је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Па сећате се "интердикта" пре неколико година у Србији поводом кобасицијаде у први дан Великог поста OMG, Česi bi onda imali biti stalno pod interdictom, ako je s kobasicama problem! Mislte na ovo: ili ovo: SR Srbsko Madarsko Slovinsko klobasiada sutaz klobasy http://aktualne.atla...tnejsiu/archiv/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 sto im od starih nije ostalo da peru ves na reci ,zive bez struje,oru bez traktora ,pisu pisma ( ne koriste mobilne telefone ) ...... bas smo cudan narod Најгоре је кад кажу:"Рекоше нам бабе да треба тако и тако,ал ми смо дошли да питамо." И кад им свештеник објасни како и шта треба,поново буде "ал рекоше нам да треба овако." И,поново све испочетка. 0702_read Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 5, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ух Маро, види се да си "попино прасе" па разумеш Баш тако. Пита те, па онда каже: а ал тако није код нас... и онда опет јово- наново. Ма послушајте ово, то је то: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 5, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Сад још да нам се јави о. Небојша па да изнесе неку пикантерију из његовог богатог парохијског живота Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ako svestenik nije na neki nacin "autoritet" u svojoj eparhiji,ko je onda ? Da nisu mozda neke babe u pitanju ? Nas narod vise veruje bapskim pricama nego Crkvi. Meni su govorili da se ne krstavam u parohijskoj crkvi jer se u njioj unose mrtvaci nego da idem u neki manastir ( u kom se cak sahranjuju preminuli igumani) i tamo obavim krstenje. To je cista glupost i praznoverje,ali nas narod i dalje veruje takvim izmisljotinama. Ауторитетом против ауторитета се ништа не постиже. С једне стране имаш свештеника који би своје знање требао да пренесе на своје парохијане, а са друге стране имаш особу којој су цео живот причали да то мора тако и никако друкчије,јер је њима то остављено у аманет. Најбитније је да се промене дешавају смирено и без превелике буке. 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ух Маро, види се да си "попино прасе" па разумеш Баш тако. Пита те, па онда каже: а ал тако није код нас... и онда опет јово- наново. Ма послушајте ово, то је то: Ово "попино прасе" smej.gif потиче из породице богате pravopop (око 10 активних свештеника, и још 5-6 будућих свештеника) и није ни чудо што тако добро разуме ове "муке" са парохијанима. :bla: dusha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ауторитетом против ауторитета се ништа не постиже. С једне стране имаш свештеника који би своје знање требао да пренесе на своје парохијане, а са друге стране имаш особу којој су цео живот причали да то мора тако и никако друкчије,јер је њима то остављено у аманет. Најбитније је да се промене дешавају смирено и без превелике буке. 0442_feel Rec "autoritet" sam bio stavio pod navodnicima. Svestenik svoje znanje moze da prenese parohijanima ako oni to zele.Ali vecina se drzi nekih obicaja zaboravljajuci sustinu. Promene koje se desavaju ne menjaju sustinu nase vere nego je pokusavaju vratiti svom izvoru odakle je i potekla.Mnogo se nas narod vezuje za obicaje i forme ne zbog Crkve,nego zato sto se "tako valja" i jer je tako rekla neka baba koja "zna svakakve rabote". Svestenika treba konsultovati po pitanjima vere i sa njimj se dogovarati. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 menjao ne menjao isto je to, nije to nista bitno, bitno je to, da znas ko je ko Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 jel moze da se organizuje da se bezumlje minimizuje, da se pise u stihovima da bude lepo mirjanima, moze i Papa da dodje al ne moze dalje da prodje sa shishmish krilcima medj' iglenim ushicama sve je to lepo, sve je to krasno, al ne moze naprasno! izvinjavam se bio sam u lovu (i ulovio medveda) sad pijem medvedju krv kao neki paganski strv ja sam zao ja sam los trpajte me u isti kosh vi ste bolji svaka cast! kad se posti ja jedem mast ako vi kazete, ja odo u propast svak nek gleda sebe a ostale k'o ... i sebe a sad mi dajte ban al to ne bi voleo aman ovde ima mnogo dobrih ljudi i to me nista ne cudi, svi su lepi, cak i bosanac samo treba imati pravi ranac, istinite knjige citaj ako nesto nije jasno pitaj! stihoklepac neki nisam, al se trudim, palamudim 0102_laugh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 ako imas problema Oco Ivan ima shema, nema stuba srama, samo drvo banana, to su hranljivi plodovi tako kazu i modovi :lol: molim da se opcija edit produzi da ne dovedem ekipu SrBBBBA da vas poruzhi ruzha je cvet lep i mirisan, al ako pipkas bodlje ubosces se aman nema smisla ljude ogranicavati samo valja lazi razoblicavati epopeja ovo nije ruka ruku mije obraz drugi okrenuti smes ne boj se neces pasti unesvest mozda zaboli na fizickom planu al' tako si zasluzio guaranu i drugome neces naci manu jer ko trazi taj i dobije neko trazi lobije i dobije robije, neko trazi dobrotu i dobije punotu a ko nista ne trazi njemu je svet drazi nemoj da trazis nesto bzvze nego gledaj da za goste uvek bude meze dobrota se ne meri nego daje po meri uvek dobro darivaj da nikad nema kraj Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 kraj je pocetak to je celi tvoj imetak nema ni pocetka ni kraja jer ces videti divote raja naravoucenije: ko ima usi da cuje taj je obdaren! :lol: a ko blagom recju usi otvara taj je blagosloven i istinu dariva svet ovaj prilicno je bizaran al nema frke aman budi fajter pravi kako te je savetovao Ravi inspiracija mi lapi al to ne znaci da su Srbi samo na mapi Srbi su svuda narod istinski nikad neprijatelju nisu bili bliski imamo mana kao talibana ali zato jedno znamo a to je da Srbiju ne damo! Srbija_smesko Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 htedoh reci samo da Istinu znamo, nikad sumnjao nisam da tu sam gde sam oduvek i jesam, i volim sve sto vole mladi t4431 svet je lep kad vidis cvet sta ti treba vise jer lepo i mirise ako ti ovcice popasu zito nije frka ni to, jer onda zito gusce bude ostane i za gude i musli im das a one se raduju i kazu svaka cast ti si dobrocinitelj nas! budi dobar i dobro ce ti biti Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 ja istinu ne mogu skriti .hvala. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 (ovu pesmicu posvecujem jednoj zenskoj osobi lol sa foruma, i hvala joj na svemu volim je i dalje kao sto sam i uvek) Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука