коЖељ њацИ Написано Март 4, 2012 Пријави Подели Написано Март 4, 2012 NAROD IZABRAO: LAUŠEVIĆ DA GLUMI DUŠANA SILNOG! (76) Nedelja, 4. Mart, 2012.| Autor: Ekipa Kurira Čitaoci odabrali Žarka Lauševića da glumi cara Dušana u filmu koji bi trebalo da finansira država BEOGRAD - Od Obilića do cara Dušana! Kad bi se pojavio u Srbiji, kao slobodan čovek, Žarko Laušević dobio bi ulogu cara Dušana u velikom filmskom spektaklu koji bi svetu Srbe predstavio u lepšem svetlu. Ovo su želje čitaoca Kurira koji su u našoj velikoj akciji najpre glasali koja bi bi istorijska ličnost najbolje prezentovala Srbiju, a potom i koji bi glumac bio najupečatljiviji. Po anketi, odmah iza Lauševića su Branislav Lečić i Ljubomir Bandović. Podsećanja radi, ministar kulture Predrag Marković podržao je akciju Kurira i izjavio: - Ministarstvo je spremno da finansira ovakav film, čeka se samo dobar scenario! Branislav Lečić spreman je da se upusti u eventualni projekat, ali ima i svoje ideje: - Bez preterivanja, uvek je veliki izazov igrati istorijsku ličnost, a s obzirom na to da je reč o jednom vladaru koji i te kako ima šta da ispriča, i o vremenu kada je živeo, i o sudbini Srba, i o našoj priči, bila bi mi velika čast i zadovoljstvo da ga igram. Imam i želju da se pozabavim istraživanjem Nemanjića i tom pretkosovskom srpskom pričom. Sve to je kod nas malo obrađivano, a potrebno je snimiti, ne samo film, nego i seriju, koja bi trajala dovoljno i bila dovoljno kvalitetna da bi nas vezala za naše korene i poreklo na mnogo autentičniji, pozitivan način. Da se shvati koliko smo, u stvari, tvorci evropske istorije, a ne da joj samo teritorijalno pripadamo. Oduševljen sam Ljubomir Bandović bio je kratak. I oduševljen: - Ako bi se to na neki način i desilo, bio bih veoma počastvovan! Morao bih da se vratim u školu, što se tiče istorije, da proverim znanje, da se psihički uvučem u lik. Ako je ministar Marković podržao tu ideju, jako mi je drago, jer oskudevamo u istorijskim filmovima. Šta da kažem - velika čast! zlata је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 4, 2012 Пријави Подели Написано Март 4, 2012 Ja bih njega da glumi Charlesa Mansona, mogao bi dobro da se uzivi u ulogu... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 4, 2012 Пријави Подели Написано Март 4, 2012 Подржавам. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука