Jump to content

Vladimir Putin novi predsednik Rusije

Оцени ову тему

Препоручена порука

Иако заиста желим браћи Русима све најбоље, и не желим да мрачим, али апсолутно све ово што си набројао се тридесетих година ХХ века могло рећи и иза Хитлера...

Па сви знамо како се то завршило...

Апсолутна моћ апсолутно квари. А Путинова моћ у Русији све више постаје апсолутна....

Izvini brate, ali poredjenje ti je prilicno smesno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Mislim, mnogo mi je gotivno ovo kad vidim mnoge ljude kako svesrdno zmure, i zmureci sebe ubedjuju u nesto, a obavezno uz ponizavanje sagovornika kao sto redovno radi zebeedeee recimo, ili navodjenje neverovatno blesavih argumentacija kao sto to redovno radi npr. iuris.

A bas je lako videti zasto Zapadu smeta neko kao sto je sad Putin na celu Rusije:

Није сјајно ни у Русији...присутна су социјална раслојавања и има доста сиротиње, тако да не живе сви баш сјајно...али живе засигурно боље него у време свих Путинових претходника и то од октобарске револуције до данас.Свако ко каже да није тако тај или лаже или је незналица. Међутим, поента је следећем...чињеница је да је Русија у време Путина постала земља која није више тотална руина као у време његових претходника и која се ослободила утицаја запада који је постао скоро стопостотан у време оног смрада Горбачова, великог пријатеља Рокфелерових. То је сада земља која не дугује ни једној држави ни рубљу, већ позајмљује новац другима.Војно је ојачала. Од ње многе земље зависе у енергетском смислу. Енергетски потенцијал и природна богатства су у свом најширем могућем контексту непроцењиви и нису у рукама светских лешинара оличених у мултинационалним корпорацијама. Очистила се од свих оних који су имали финасијску моћ а који су уједно били људи западних служби, те је Русија постала коначно способна да главним непријатељима каже "не" када су њени витални интереси угрожени, итд, итд...очигледно да то некоме смета, па се покушава на све начине направити што више рупа кроз које би поново у земљу ушли они који би је најрадије видели на коленима...али и опљачкану. Комунистичка вагабунда Зјуганов и она дилеја од Жириновског, као и још неки политичари, спадају такође у те људе...то знају они који барем мало дубље познају политику.

Желим рећи да Руси, ако имају имало памети и ако себи не желе пропаст, молиће Бога да им у будућности на власти и даље буди људи који су, када је општи интерес Русије у питању, на позицијама истим као што су то данас Путин и Медведев...иначе су наје****.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ali zasto bi Rusi bili svoj na svome? Zar nije bolje da lepo sve svoje resurse odmah predaju Jamerici i trabantima&co, pa oni bi sigurno bolje znali sta treba sa tim da se radi, i kako do kraja opljackati, ovaj... iskoristiti sve te sirovine.

Uz to Zapad je toliko istinoljubiv da je Bus mladji dosao na vlas` kradjom koja je toliko velika da istorija ne poznaje vecu, posle koje su svi poslanici i svi koji su mogli urlali protiv toga, samo su (potplaceni) kongresmeni cutali, iako je smao njihov potpis trebao pa da kradja zavrsi u zatvoru... ali zato ce isti ti jamerikacni da naprave vest kako se u Rusiji demonstrira zbog "kradje" izbora, i to sa sve palmama na ulicama Moskve.

Kad pogledas - jedna demokraCka milina, da te jeza u`vati...

Подели на овим сајтовима

Из разлога...?

Salis se, ili...?

Подели на овим сајтовима

Mislim, Rusi su imali 2 precednika koji su je maltene raskomadali, ljude izdajnike, ubacene pod uticajem tog istog Zapada, kakve to veze ima sa 30-im i Jamerikom?

Подели на овим сајтовима

Ti zakoni sto stite radnike na kraju odmazu radnicima i smanjuju konkurentnost.

То једноставно није тачно јер ти закони некад нису постојали а радници су били жестоко тлачени, Њиховим протестима и тешким незадовољством ти закони су се и појавили. Тако да пусти те капиталистичке ћораве тврдње, ти закони смањују конкурентност и шкоде економију са гледишта остварених роба и услуга али штите раднике са гледишта да не може неко да буде искоришћен и да не може неко да злоупотреби туђу потребу за радом и своје право да купи тај рад.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Pa to vec imas, slobodno trziste (osim eventualno u Severnoj Koreji), evropljani uvoze sa svih strana, kafa se na primer ne proizvodi u EU a svi je piju, imas zdravu konkurenciju, ceo svet je u igri, svi nude i potrazuju nesto...

Очигледно волиш да демагогишеш и манипулишеш појмовима. Јел то долази са годинама или шта?

Ja samo ne kapiram kako ti kao mlad i obrazovan covek za sve ovo jos nisi cuo? Mislim to je opste poznata stvar da postoji i danas EXPORT i IMPORT, nevezano za EU. Nije EU patentirala i zastitila to kao intelektualnu svojinu.

Ајде да покушам још једном да ти објасним што лаичкије могу.

Међусобним међунарноди уговори између неких земаља по питању трговине - већа трговина, европска унија - међународни уговор одређених земаља по питању трговине и то поприлично усклађен уговор.

Тржиште чега кад ништа своје немамо због ових предатора и терминатора који су све уништили што се могло уништити за 11 година?

Писао сам већ о томе али ајде даћу ти једну занимљиву информацију. 70 % економије су ти УСЛУГЕ, 30 % Робе.

Могли би, на пример, у Русију, да извозимо поједине производе јер са њом имамо (али ускоро га нећемо имати јер нас ови из ЕУ притискају да га одбацимо) царински споразум о 1% царине на увоз наше робе

Нико не притиска, откуд ти то? Русија неће наше производе. У њу не извозумо пуно. Али зато убозимо па растурамо.

Подели на овим сајтовима

Где ти братац мој живиш? Јел је могуће да не видиш шта се дешава код нас и из којих разлога, као и шта се дешава у ЕУ са све већим бројем земаља чланица? Ти или си просто тврдоглав младић који је прочитао пар књига у својих голуждравих 24 година па мислиш да си "попио памет целог света", те се као такав природно руководиш оном "причај језику шта било само да не буду уста пуста", или си жуто - бео до сржи?

1. Немате довољно јак аргумент зашто еу није бољи избор од не еу.

2. Немате алтернативу која би била не-Еу

Нема везе са било чиме једноставно не видим аргументе онога што причате. Например проверено знам да за грчку кризу ЕУ није задужена нити има везе са њом. Да је за грчку лкризу одговорна грчка лично. И онда дође неки еу скептик и прича ми како Еу не ваља због грчке кризе. Једноставно ми уваљује погрешну информацију.

Причате како ЕУ економија не ваља, Еу економија ПРВА У СВЕТУ по Гдп...

Ја тражим разлог што еу не ваља набрајају ми неке разлоге те не мож се пече ракија и тако нешто. Мислим стварно свашта.

Друга ствар у породици имам пуно економиниста. Поред онога што ја знам и што не видим код вас, питам тако неке економисте јел добра еу или није? Нико од њих ми није рекао да би то било лоше, већ ми потврђују да би било пар екселанс.

Дакле, очигледно незанање еу скептика, недостатак алтернативе, недостатак објашењења зашто еу не ваља, прусуство врло јасних аргумента зашто еу ваља и на крај потврта другго мишљења од стране људи од поверења (који нису ни у једној странци)

Шта ми треба више????

Подели на овим сајтовима

Путин је очекивано, и вероватно заслужено победио на изборима. Треба управљати толиком државом... Добар знак је да је изабран одмах и 1. кругу са убедљивом већином, дакле нема велике подељености међу бирачима, бар у случају избора председника.

А остали кандидати и тако нису права опозиција.

Сад су занимљиве реакције западњака: Вестервеле тражи "објашњења индиција о неправилностима"?!?! (Па нормално је да увек постоје неке ситне неправилности, зна ли он колико тамо има биралишта... али оне не могу значајно да промене резултат.)

Од осталих нема честитки, па зар су они стварно изненађени избором Путина...

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Људи, јел могуће да нико још није провалио да је дечко ...samo malo lakse reci, ne ide ovako... ?

Једноставно, нема аргументоване и смислене расправе са њим.

red by kenobi

Мислим да је у том случају најбоље игнорисати целу дискусију (са тим неким). Не дати јој на значају. Све друго је губљење времена, нерава...

:rolleyes:

• Волим 1

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...