Augustinus Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Предавње владике Давида (пречишћен звук и слика): http://www.pravoslavniistocnik.net/index.php?option=com_content&view=article&id=166:homo-tehnicus&catid=62:tribine&Itemid=84 Дејан, Таша and Дуња је реаговао/ла на ово 3 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 sve je super samo mu je glas piskav kao da je prethodno udisao helijum ... Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Нажалост, такав му је глас. А додатни проблем ствара што је звук морао бити пречишћен од разних сметњи: на првом месту кулера рачунара који се често палио, а такође и осталих звукова јер је микрофон интегрисан на рачунару, па је похватао сваки шум. Такође владика је у неколико наврата говорио тихо и удаљавао се од рачунара, што је довело до тога да као примарни звук покупи шум. Битно је да се свака реч разуме, и да се целокупно предавање у целости може саслушати. Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Није му такав глас у природи, ипак је мало нижи. Мени се прво учинило да је снимак убрзан "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предрагзр Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 .hvala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Не мислим у природи, него на аудио запису. Обични микрофони када снимају глас подижу за 1 до 2 dB. Може да се спусти са ниским тоновима до 80 Hz (6 dB), али би онда речи биле не разговетне. Зато сам морао да са редуктором сметњи подигнем, како би превазишао шум - прекопирам глас преко непотребних звукова. Оно што се мора имати у виду јесте да је снимано интегрисаном камером од 2 мегапиксела, и интегрисаним (on board) микрофоном на рачунарау преко нета, у Flv (flash) формату са најнижим вредностима. Снимак не може да се преузме већ мора да се гребује са посебним plug in програмима, и да се преснимава на хард диск. Пошто програми за монтажу не препознају звук из Flv формата, другим конвертором се звук посебно издваја, и обрађује у Sound Forge-у. Затим се интегрише у програм за монтажу, буквално лепи се звук на слику. Проблем настаје, као што си приметио брате Ђиђи, у спајању. Видео запис који иде преко интегрисане камере касни, па се могу видети закочења, или flash back-ови од неколико стотинки, што је довољно да видео запис, у реалном времену продужи у односу на звук који остаје нетакнут после обраде. Мени слика није била примарна, него звук, тако да нисам отклонио flash back-ове, јер би то морао ''пешке'', и трајало би превише.... И после реци да је философија комликована.... 301 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Не мислим у природи, него на аудио запису. Обични микрофони када снимају глас подижу за 1 до 2 dB. Може да се спусти са ниским тоновима до 80 Hz (6 dB), али би онда речи биле не разговетне. Зато сам морао да са редуктором сметњи подигнем, како би превазишао шум - прекопирам глас преко непотребних звукова. Оно што се мора имати у виду јесте да је снимано интегрисаном камером од 2 мегапиксела, и интегрисаним (on board) микрофоном на рачунарау преко нета, у Flv (flash) формату са најнижим вредностима. Снимак не може да се преузме већ мора да се гребује са посебним plug in програмима, и да се преснимава на хард диск. Пошто програми за монтажу не препознају звук из Flv формата, другим конвертором се звук посебно издваја, и обрађује у Sound Forge-у. Затим се интегрише у програм за монтажу, буквално лепи се звук на слику. Проблем настаје, као што си приметио брате Ђиђи, у спајању. Видео запис који иде преко интегрисане камере касни, па се могу видети закочења, или flash back-ови од неколико стотинки, што је довољно да видео запис, у реалном времену продужи у односу на звук који остаје нетакнут после обраде. Мени слика није била примарна, него звук, тако да нисам отклонио flash back-ове, јер би то морао ''пешке'', и трајало би превише.... И после реци да је философија комликована.... 301 :blink: Augustinus је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 :blink: leteti leteti leteti Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2012 http://www.stickam.com/member/viewMedia.do?mId=192921695 Evo, ima i ovde... ovde je sinocni zapis "bez helijuma" ali i neobradjen... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Loznica-Srbija Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Dali neko zna zasto Vl.David na liturgijama predjeosvecenih darova nosi svetenicku odezdu sa Mitrom,Omoforom i Panagoijom a ne vladicansku ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Dali neko zna zasto Vl.David na liturgijama predjeosvecenih darova nosi svetenicku odezdu sa Mitrom,Omoforom i Panagoijom a ne vladicansku ? Очигледно заступа мишљење да за литургију пређеосвећених дарова (која није евхаристија у пуном смислу речи, него вечерња служба са причешћивањем даровима са претходне недељне литургије) није намењено пуно свештеничко (епископско, ђаконско) одјејаније "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Loznica-Srbija Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Ja sam gledao neke slike na sajtu Eparhije Krusevacke i svi Svestenici i Djakoni nose kompletne odezde (Svestenici-Felon,Stihar,Epitrahilj....Djakoni-Stihar,Orar..) i sam Vl.David nosi kompletnu odezdu samo ne razumem zasto umesto vladicanskog Sakosa nosi svestenicki Felon mozete da pogledate na 1 strani ove teme se vidi slika Vl.Davida sa liturgije predjeosvecenih darova ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Ja sam gledao neke slike na sajtu Eparhije Krusevacke i svi Svestenici i Djakoni nose kompletne odezde (Svestenici-Felon,Stihar,Epitrahilj....Djakoni-Stihar,Orar..) i sam Vl.David nosi kompletnu odezdu samo ne razumem zasto umesto vladicanskog Sakosa nosi svestenicki Felon mozete da pogledate na 1 strani ove teme se vidi slika Vl.Davida sa liturgije predjeosvecenih darova ? Некада су епископи исто тако носили као свештеници - полуставриони , то можете видети на иконама и фрескама ево примера Сакосе су носили Византијски цареви , као и митре, касније су ушле црквену употребу као што и дан данас носе сви епископи! Патријарх Павле је такође често облачио полуставрион као вл.Давид а и други епископи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Loznica-Srbija Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Znam da su pre Sakos samo nosili vizantijski carevi ali je ovo prvi put da vidim da neki Episkop u danasnje vreme tu praksu vrsi ne razumem zasto.Ako imate neku sliku od Patrijarha Pavla sa polustavrionom zamolio bih vas da je postavite. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Znam da su pre Sakos samo nosili vizantijski carevi ali je ovo prvi put da vidim da neki Episkop u danasnje vreme tu praksu vrsi ne razumem zasto.Ako imate neku sliku od Patrijarha Pavla sa polustavrionom zamolio bih vas da je postavite. Ако нађем поставићу је , ево још неке Архиепископ Јован , епископи Лонгин , Григорије и Максим http://misija.blogspot.com/2006_05_01_archive.html епископ Давид http://www.eparhijakrusevacka.com/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%9B%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B3-%D0%88%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B3-%28%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BE%D1%85%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%29-%D1%83-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D1%83-%D0%9C%D1%80%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8.html http://www.eparhijakrusevacka.com/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%9B%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B3-%D0%88%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%91%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%93%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%9A%D0%B5%D0%B3-%D1%83-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B8-%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B3-%D0%82%D0%BE%D1%80%D1%92%D0%B0-%D1%83-%D0%A7%D0%B8%D1%82%D0%BB%D1%83%D0%BA%D1%83.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука