Jump to content

Prednosti - mane ulaska u Eu

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 78
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Знате шта се десило са Византијом када је укинула царине Млетачкој републици и Ђеновљанима? ПРОПАЛА ЈЕ!

Јел због укидања царина? :))))))))))

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

evo sta kazu drzavni zvanicnici ,ekonomisti ,privrednici

Privrednici: Kandidatura - više novca i razvojnih projekata

Tanjug | 02. 03. 2012. - 10:55h cat_icn_more.png 10:56h | Komentara: 41

Beograd - Srbija će na osnovu statusa kandidata za prijem u EU moći da dobije više novca iz evropskih fondova i realizuje veći broj projekata, a početak integracije najbolji je signal investitorima da je naša zemlja ekonomski relevantna, ocenili su u izjavama Tanjugu državni zvaničnici, privrednici i ekonomisti.

215606_nebojsa-ciric02-foto-v-mitic_f.jpg?ver=1330680692

- 'To je pozitivna i dobra vest - istakao je u izjavi Tanjugu ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izražavajući očekivanje da će Srbija prave efekte te odluke materijalizovati u narednom periodu, korišćenjem evropskih fondova i prilivom novih investicija.

Odluka EU u ekonomskom smislu pokazuje da je Srbija stabilna zemlja koja vodi jasnu politiku, da je sigurna za strane investicije i sve investitore koji dolaze iz EU, ocenio je Ćirić.

Potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Mihailo Vesović ukazao je da EU sada pravi programski ciklus za period od 2014. do 2020. izrazivši očekivanje da će naša zemlja u tom razdoblju završiti pregovore, postati punopravan član Unije i imati mogućnosti da značajno utiče na visinu sredstava koja će biti alocirana.

Prema rečima Vesovića, očekuje se da će EU opredeliti sredstva veća od 14 milijardi evra za sve zemlje potencijalne kandidate ili države kandidate i s obzirom na to da njih nema mnogo, Srbija će verovatno moći od 2014. godine da koristi mnogo obimnija sredstva, za veći broj projekata iz više oblasti.

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Branko Radujko izjavio je Tanjugu da je dobijanje statusa kandidata odlična vest, i ekonomski i politički, a znači lakšu poziciju za našu privredu na tržištu EU. Radujko smatra da u pogledu poslovnog ambijenta i uopšte stanja domaće ekonomije, treba očekivati lakši pristup globalnom finansijskom tržištu i tržištu kapitala.

216767_0801-kostic-foto-e-conkic_kf.jpg?ver=1330680728

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić ističe, povodom dobijanja statusa kandidata, da domaće kompanije treba da shvate da je EU veliko tržište, koje ima mnogo mogućnosti i nije se teško probiti, ali to znači mnogo više rada za malo veću zaradu.

Dobijanje statusa kandidata je svakako najvažnija vest za Srbiju, ali će veoma pozitivno odjeknuti i u široj međunarodnoj zajednici, jer je, između ostalog, demonstrirala političku zrelost i na osnovu rezultata, kroz dijalog sa Prištinom, doprinela političkoj i ukupnoj stabilnosti regiona, izjavio je ekonomski savetnik premijera Srbije Jurij Bajec.

Status kandidata direktno će uticati na podizanje ugleda i bezbednost Srbije, na unapređenje kvaliteta i standarda života gradjana i najvažnije, na smanjenje rizika poslovanja i makroekonomsku, pravnu i političku stabilnost zemlje, smatra predsednik Saveza ekonomista Srbije (SES) Aleksandar Vlahović.

Ekonomista Dragan Đuričin ističe da je dobijanje statusa kandidata, najbolji signal investitorima, postojećim, ali i budućim, da je Srbija ekonomski relevantna zemlja i veliko ohrabrenje gradjanima da ne samo geografski, već i koncepcijski, pripripadaju Evropi.

Predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić izjavio je , povodom dobijanja statusa kandidata za EU, da će Srbija na dugi rok dobiti jako puno, precizirajući da možemo kao država očekivati jeftinije zajmove, pristupe fondovima i pomoć Unije.

Izvor

МА ШТА ОНИ ЗНАЈУ! НИЂЕЛ ФАРАЏ ЗНА ШТА ЈЕ НАЈБОЉЕ ЗА НАС НЕМОЈ ТО ДА ЧИТАШ ИСПИРАЈУ ТИ МОЗАК!! ! >))

Подели на овим сајтовима

И јел оће неко коначно од свих ових силних критичара да ми наброји мане Евроске Уније?

Подели на овим сајтовима

И јел оће неко коначно од свих ових силних критичара да ми наброји мане Евроске Уније?

:D :D :D tesko

lakse ce da popljuju :(

i ja cekam da neko kaze mane

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Што је и јелте... питање ове теме на које бих волео да чујем твој одговор.

пошто си изнео ту и још једну јаку тврдњу:

УЗ то и нелогичну зашто би неку уваљивао очигледну шарену лажу од чега ће да да прођемо лоше када ће због тога када их народ провали да изгубе подршку и политичку снагу?

Логичније би било да си рекао да су они у делузији па мисле да је то добро а није него да намерно знају да није добро а уваљују.

хахах, јесте то је главни геополитички интерес натоа хахахаххахаха посебно стварањља вељике албаније 100 % им је то циљ хахахахах

Пази вако сине да ти чика објасни пошто видим да ништа не знаш.

Још у децембру знао сам из поверљивих извора ( а то је мој мозак) да ће статус кандидата ономад кад су одложили дати уочи избора.

Такође сам знао да ће Србија практично признати Косово , што је и урадила ( с овом чувеном фус нотом) јер је западу јасно да ове дилеје одлазе и да морају да их притисну да што више одраде.

Не знам како ти то све не знаш , вероватно ти фали пола мозга.

Такође Велика Албанија ће се десити макар и на пола године, то је пројекат које је подржан од НАТО-а .

Јачање ислама на тлу европе је такође амерички дугорочни план.

Мислим ово и нису неке тајне да би се сад о томе распердало, проблем је само што ти ниси квалитетан саговорник и ништа више.

Подели на овим сајтовима

:D :D :D tesko

lakse ce da popljuju :(

i ja cekam da neko kaze mane

Клање прасићи забрањено, печење ракије забрањено, геј парада, Косово држава, губитак независности, економска и политичка контрола, замена једних монополиста другим монополистима( али много моћнијима) , улазак у државу која је економски пред колапсом, неизвесност, притисак да се уђе у НАТО, и на крају оно што је најважније улазак у државу која ће нас третирати као своју јужну пругу , колонију, место за одлагање радиоактивног отпада чије су нас чланице бомбардовале и коју контролишу немци.

propagandaq.jpg

Плакат из времена трећег рајха !

Мени је ово сасвим доста , кад још додам томе приде да сам одрасто код Шваба и да знам шта о нама мисле и како нас гледају , ја не би да ми идемо у ту Јевропу.

Подели на овим сајтовима

Пази вако сине да ти чика објасни пошто видим да ништа не знаш.

једва чекам. Ал се надам да ће да буде нешто разумно и неће да буде ћоава спекулација.

Још у децембру знао сам из поверљивих извора ( а то је мој мозак) да ће статус кандидата ономад кад су одложили дати уочи избора.

Што не значи да си за све остало у праву.

Такође сам знао да ће Србија практично признати Косово , што је и урадила ( с овом чувеном фус нотом) јер је западу јасно да ове дилеје одлазе и да морају да их притисну да што више одраде.

Србија није признала косово., Ето видиш да ниси за све у праву. Е сад то што би ти волео да мислиш да је србија признала косово....

Не знам како ти то све не знаш , вероватно ти фали пола мозга.

Лепо понашање за модератора. :) Онако.... посебно хришћански :Р

Такође Велика Албанија ће се десити макар и на пола године, то је пројекат које је подржан од НАТО-а .

А то знаш како?

Јачање ислама на тлу европе је такође амерички дугорочни план.

И то знаш како=?

Мислим ово и нису неке тајне да би се сад о томе распердало, проблем је само што ти ниси квалитетан саговорник и ништа више.

Наравно да нису тајне то су неосноване параноје без иједне трунке доказа.

.....

.......

........

Па и ниси ми баш ништа рекао сем што си ми набројао неке од симтпома за дијагнозирање параноје одређених политичких струја.

Кад ће то силно знање које си ми обећао у првом посту?

Подели на овим сајтовима

Клање прасићи забрањено,

Лаж. Забрањено да коље и продаје прасе ко год оће.

За личне потребе ником није забрањено да коље.

печење ракије забрањено,

Такође за своје потребе . није, за продају мораш да испуниш одређене услове.

геј парада,

Ово смета само фашистима. И није баш нека мана еу. Више је мана нормалне демократске државе. :)

Косово држава, губитак независности, економска и политичка контрола, замена једних монополиста другим монополистима( али много моћнијима) , улазак у државу која је економски пред колапсом, неизвесност,притисак да се уђе у НАТО, и на крају оно што је најважније улазак у државу која ће нас третирати као своју јужну пругу , колонију, место за одлагање радиоактивног отпада чије су нас чланице бомбардовале и коју контролишу немци.

Што девојци набрајаш симптоме параноје, није те то питала?

ја не би да ми идемо у ту Јевропу.

А јел би да научиш Српски да се каже ЈА БИХ, ти би они би ми би етц... Није лоше да дичењем толиким национализмом говориш свој језик?

Подели на овим сајтовима

нисам више модератор кажу да нисам довољно ришћанин , па су ме избацили , сад могу да лајем до миле воље, а с тобом немам живаца да се натежем, али ако си тако храбар као што си на језику(тастатури) радо би поделио мегдан с тобом, ти уговори место а публику ћемо звати са форума.

Па онда да ти објасним нако ришћански и српски у три ока, шта мислим да кажем да не трошим тастатуру.

Подели на овим сајтовима

нисам више модератор кажу да нисам довољно ришћанин , па су ме избацили , сад могу да лајем до миле воље, а с тобом немам живаца да се натежем, али ако си тако храбар као што си на језику(тастатури) радо би поделио мегдан с тобом, ти уговори место а публику ћемо звати са форума.

Па онда да ти објасним нако ришћански и српски у три ока, шта мислим да кажем да не трошим тастатуру.

bas onako hriscanski odgovor ....

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...