Jump to content

Србији је вечерас додељен статус кандидата за чланство у Европској унији

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Стварно не капирам,чему толики дефетизам у целој овој причи о уласку у ЕУ... :-

Или што рече Фло, изгледа да је ова власт својом пропагандом о уласку,просто народу огадила сам појам о ЕУ.

На крају крајева,ако уђемо у кућу господара,бар ћемо јести мрвице које падну са стола... ^-^

Vlast je "ogadila" narodu ulazak u EU jer ulazak u EU podrazumeva izmedju ostalog i vracanje otete imovine od pre II sv. rata, kao i nemogucnost da se na racun kontrole trzista kojekavim idotskim regulacijama stice neosnovano extraprofit!

Ja ne verujem da su nas "zuti" vodili niti da nas vode u EU. Jer ako je tako, zasto onda nismo vec u EU? To je samo laz koju koriste kao pokrice za svoju korupciju i bezakonje...U sustini, cilj im je sto vise odugovlaciti proces prikljucenja kako bi mogli da se u izolaciji "obezbede" sto bolje...

Подели на овим сајтовима

Видиш..ти си та која поставља питања и тражи одговоре, а не ја...сматрам да су ми одговори познати те их и не тражим.Према томе, не видим никакав смисао да напишеш нешто овако:"Ti, ako verujes u ovo sto pricas, idi pa pitaj te "Zute" gde su ti novci i cekaj odgovor kada ce ti ih vratiti"...тако да то што си написала прелази у бесмислицу.

Знаш колико је битно да ли можеш добити смислен одговор од мене или не? Па ја те упућујем код оних који су одговорни за све ово и који су, понављам, једини дужни да ти дају одговор,аман! Знаш ли колико је бесмислено питати некога "шта би ти?" , некога ко нити има финансијку или политичку моћ и власт, нити је може имати, нити је стручњак, нити је дужан да буде стручњак (али је више него способан да препозна ко и зашто уништава не само његов већ и животе свих у овој пропалој држави), нити је у позицији да се ишта пита а камоли нешто мења, ко суштински жели само поштено да ради оно за шта се образовао и да нормално живи од пристојне плате, а то не само да му никако не дозвољавају, него га, заједно а читавом државом и народом гурају у још дубљи амбис?

.

..не мораш да разговараш са мном, ако не желиш...то је тотално небитно.

Ne zelim da razgovaram sa tobom na ovu temu jer mislim da nema svrhe.

Ti u klin, ja u kamen i obrnuto ... Bolje da ne gubimo vreme a iskreno, bar sto se mene tice, i zivce...

Korisnije bi bilo da smo nesto 0501_music ili 0908_sport

Подели на овим сајтовима

Али о томе и ја причам.

Код њих се ама баш ништа није променило самим уласком у ЕУ.

Није тачно. У свим се променио ниво државног дуга (смањио се) подигао се ниво приватног дуга што значи да људи улажу новац у бизнис и повећале су се плате у већини не пуно за по који евро али је опет повећање.

И опет економија је кулминирајући процес. НЕ иде то уђеш и ствари ти падају са неба. Из истог разлога не капираш ни еволуцију... дакле уђеш имаш боље поставке да би брже напредовао - то је све. Треба година да се види значајан резултат.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ja sam kao levi anarhista protiv ulaska Srbije u jednu takvu totalitarističku tvorevinu kakva je EU, kojoj iz sveg srca želim skoru i brzu propast (ali ne i ljudima koji žive u EU, da me neko ne shvati pogrešno).

Ти си леви анархиста који нема појма ђта значи тоталитаризам. Јер су те учили јелте анархисти и либелари. Прво вама левим анархистима је свако присуство државе тоталитаризам, тако да не вреди ни причати...

Но под тоталитаризам класификацију зе пуно име тоталитарна аутократија, што укључује видове комунизма и аспекте тоталне централизациеј и контроле.

Е сад, то што ви у европи овај ниво централизације у контроле упоређујете са тоталитарном централизацијом и контролом у ссср-у је доказ ваше необјективности.

уколико узмете и упоредите државне институције и нивое контроле дођете просто да у еу не постоји ни мало тог вида контроле који се налази у оним државним организацијама које називамо тоталитарне.

А те форе слобода се рађа смрћу државе је чиста глупост. Људима је природно да се удружују и праве организациеј са хејерархијом, тако смо опстали у природи.

А када нема државе да контролише људе они се масовно кољу. За то имамо и археолошке доказе у виду процента убиства у прошлости и данас.

Зато... анархисти..... моли вас... мање слушајте оног Ратибора или како се већ зове више гледајте свет око себе.

Подели на овим сајтовима

Recimo - FB Page Integrator - http://www.facebook.com/PageIntegrator

je napustio Srbiju (desetak ljudi) krajem 2008. godine bas zbog nemogucnosti da naplati svoje usluge,

putem Interneta - odnosno PayPala.

Vrednost kompanije sad je preko 42 miliona dolara u USA - ej bre!

zamislite da imamo bar 50 firmi koje samo putem interneta zaradjuju i donose tolike pare

ovde

А јел би то било да смо чланови еу?

Би ал за мало.

Подели на овим сајтовима

Није тачно. У свим се променио ниво државног дуга (смањио се) подигао се ниво приватног дуга што значи да људи улажу новац у бизнис и повећале су се плате у већини не пуно за по који евро али је опет повећање.

И опет економија је кулминирајући процес. НЕ иде то уђеш и ствари ти падају са неба. Из истог разлога не капираш ни еволуцију... дакле уђеш имаш боље поставке да би брже напредовао - то је све. Треба година да се види значајан резултат.

По ко зна који пут, причаш напамет.

Баш супротно. Ево, рецимо Мађарска је на ивици колапса. Хрватска је подигла стопу ПДВ на 25%, а на вратима је ЕУ. Бугарска и Румунија су у катастрофи откад су ушли у ЕУ, само што се та катастрофа годинама повећава. Оно мало хотела што имају поред мора, њима управљају странци, а Бугари и румуни тамо раде као робови за бедне плате.

Хоћеш поступност? Ево ти Грчке, она је у свим интеграцијама откад постоје, она ти је пример. Није? Ево ти Италије, која ће за једно две године да буде и пред распадом земље. Португалија, Шпанија, Ирска.

А хоћеш супротан пример? Исланд. За само две године, од пропале земље, почели су поново да зарађују паре, враћају дугове, а следеће године ће да имају суфицит у буџету. А Исланд није у ЕУ.

И молим те, провери оно о чему пишеш, стварно почиње да ми делује као иживљавање сваки пут када ти овако пишем.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

430759_10150724511226155_777486154_11589653_1188862766_n.jpg

slika sve kaze sama sHa_sarcasticlol

Bullseye! А за ону са птичјом перспективом сам умро хахахха :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ево га, модус операнди... Сад кад му изнесеш конкретне податке, засноване на чињеницама, нема га неко време, после неког времена дође као да нико ништа није говорио, и онда опет крене да прича глупости, из само њему знаних разлога.

А ја глуп и увек се упецам, као да некоме покажем нешто. Страшно.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ти си леви анархиста који нема појма ђта значи тоталитаризам. Јер су те учили јелте анархисти и либелари. Прво вама левим анархистима је свако присуство државе тоталитаризам, тако да не вреди ни причати...

Но под тоталитаризам класификацију зе пуно име тоталитарна аутократија, што укључује видове комунизма и аспекте тоталне централизациеј и контроле.

Е сад, то што ви у европи овај ниво централизације у контроле упоређујете са тоталитарном централизацијом и контролом у ссср-у је доказ ваше необјективности.

уколико узмете и упоредите државне институције и нивое контроле дођете просто да у еу не постоји ни мало тог вида контроле који се налази у оним државним организацијама које називамо тоталитарне.

А те форе слобода се рађа смрћу државе је чиста глупост. Људима је природно да се удружују и праве организациеј са хејерархијом, тако смо опстали у природи.

А када нема државе да контролише људе они се масовно кољу. За то имамо и археолошке доказе у виду процента убиства у прошлости и данас.

Зато... анархисти..... моли вас... мање слушајте оног Ратибора или како се већ зове више гледајте свет око себе.

Onaj uros je desni anarhista, a ZvonkoM mu je blizak, on je neki libertarijanac. Oni se pozivaju na tog čiku a ne ja.

In communio sanctorum

Подели на овим сајтовима

Iskreno da ti kazem, ja mislim da to nema nikakve veze sa emocijama i ljubavlju. Jednostavno, u pitanju je cist interes i mi moramo da se snadjemo u tom svetskom sukobu raznih interesa ili cemo nestati. Ne tvrdim da nam je bilo ko prijatelj ili neprijatelj, samo smatram da moramo razmotriti sve opcije koje nam stoje na raspolaganju i izabrati najbolju ili u nasem slucaju, nazalost, "najmanje losu". E sad, po meni, ulazak u EU je za sadasnju Srbiju najmanje lose resenje.

Jednostavno sa ovako unistenom privredmo gde je svaki treci zaposlen u drzavnoj sluzbi, gde ti kojekakvi lobiji namecu da sa prosecnom platom od 350EUR kupujes proizvode koji su skuplji i od Berlinskih i od Segedinskih marketa, gde nemas nikakav garant za svoju imovinu ili investicije, ne vidim kako bismo se mogli izboriti bez upliva u neku vecu zajednicu. Ja ne vidim u Srbiji trenutno kriticnu masu ljudi koji vole+zele+znaju+imaju moc da rese probleme koji su se nagomilali decenijama. Jedino sto vidim jeste da je vecina upravo takvih ljudi razbijena, da su bez posla, novca i bilo kakve moci te da samo traze nacin da zbrisu iz zemlje! Daj Boze Gospode da nisam u pravu!!!

Znam da je deprimirajuce ovo sto cu reci, ali cinjenica je da nasi ljudi sve vise odlaze da rade u Rumuniju i da bi mnogi radije i tamo da "robuju", samo da imaju cime prehraniti porodice...

Ali isto tako je i cinjenica da ukoliko se uspe nekim Bozijim cudom skupiti kriticna masa pametnih ljudi koji vole ovu zemlju, imaju viziju i strategiju i zele da krenu putem oporavka, vrlo rado ce mnogi i da se vrate u zemlju i dodatno svojim radom i iskustvom doprinesu razvoju. U tom slucaju, sto rece DYNABLASTER, ulazak u EU ce postati skoro irelevantno pitanje...

Хм, то ми је увек било занимљиво... Мислим, интереси као узрок свега. И ја се начелно слажем са тим, али чини ми се да то не мења крајњи исход : интереси, или нешто друго, опет се некако западне силе сврставају против нас редовно. ( Свестан сам колико теоријскозаверашки звучи поставка "западне силе вс ми" али некако ми се чини да је баш тако.) У сваком случају, допуштам да ће бити све као што Ви/ ти (? :) ) предвиђате/ш у случају да уђемо у ЕУ. Међутим, ја бих подвукао питање која ће цена свега тога бити. КиМ, толерисање сепаратиста који псотају све амбициознији и меркају где да повуку црту, сузбијање националног идентите које нас може у ситуацији када одумиремо као панде још раније гурнути преко ивице.. Не знам, опет ми се чини да ће бити већа дара него мера... Како год, национална стратегија није ствар која се може решити икако другачије него вишегодишњим, деценијским планирањем вееееликог броја најбољих стручњака које имамо, којима је осим знања и срце на месту а образ чист. То је та критична маса коју сте/ си помињала, мени се чини. Срби никада нису имали интелигенцију која би их повукла у правом смеру, никада. Увек кад је требало да се одлучи, увек су погрешили. Скептичан сам у погледу будућности, бар оне која се може "предвидети"...

Друаг ствар, мени врло очигледна и вриштећа чак извесност, коју нико много не помиње. Шта је будућност Европе која физички одумире а у којој све више и више долазе неки други народи који се, међутим, не уклапају никад до краја у њу, па самим тим и не одумиру, већ напротив. Да ли на примеру Срба и Албанаца на мученом КиМ, може да се види слика будућности европске цивилизације..? Волео бих ако неко зна, можда неки демограф, географ, небитно било ко ко је проучавао те ствари, да ми каже да ли постоје неки минимуми што се тиче броја одређене популације неког народа на којима се зауставља и стабилизује број људи? Односно да ли ће се изумирање Срба рецимо зауставити на стабилном броју од 5, 4, 3 милиона... Тако и Холанђана, Руса, Чеха... Чему икакав разговор о тековинама европске цивилизације, ако ће те тековине физички, најдословније нестати са самим Европљанима кроз 100 или 200 година.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Onaj uros je desni anarhista, a ZvonkoM mu je blizak, on je neki libertarijanac. Oni se pozivaju na tog čiku a ne ja.

Слична сте ви сорта. Не ваља вам држава па не ваља. Не знам стварно које је политичке идеје ратибор трнавац тринувац како већ ал знам да је смешан као циркус и реалан као цртани филм.

Александре доста више интелектуалне неискрености прво ми кажеш ово:

Није? Ево ти Италије, која ће за једно две године да буде и пред распадом земље. Португалија, Шпанија, Ирска.

Апсолутна ћорава предикција и одна ми причаш како сам ЈА тај који треба да проверава информацији, игноришући проблем грчког дуга и окретајући га ка ономе што НИЈЕ извор његовог проблема.

Са друге стране причајући о исланду који уопште није нешто економски успешan. Италија рецимо не заостаје пуно за њим. Једино што исланд има веће од италије је тренутни раст.

Али зато италија има мању инфлацију исти гдп пер капита и већи номинални гдп.

Подели на овим сајтовима

Највероватније је следећи корак раскид споразума о слободној трговини са Русијом и даље уништавање "привреде".Грађанима је већ озбиљно редуковано право на здравствену заштиту,а о високом школовању и да не говоримо.

Паралелно,следи даља дезинтеграција Србије-"европски" статут Војводине је дао право "грађанима и грађанкама Војводине" да се издвоје из Србије у оној мери у којој им то "одговара".Рашку би требало,у складу са овом општом ЕУтаназијом да дамо Турцима као кусур.Ево,већ је проблематизован,у најмању руку и Борски округ итд.

• Волим 1

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Највероватније је следећи корак раскид споразума о слободној трговини са Русијом и даље уништавање "привреде".

А то претпостављаш на основу чега? Или још једна ћорава параноична предикција.

Грађанима је већ озбиљно редуковано право на здравствену заштиту,а о високом школовању и да не говоримо.

Лол.

Паралелно,следи даља дезинтеграција Србије-"европски" статут Војводине је дао право "грађанима и грађанкама Војводине" да се издвоје из Србије у оној мери у којој им то "одговара".

У економском смислу. Не даје им за право да постају суверена држава.И ајмо вози паранојо!

У економском смислу децентрализације, што је савршено нормална ствар, не треба да нам трећина државе буде београд.

Рашку би требало,у складу са овом општом ЕУтаназијом да дамо Турцима као кусур.Ево,већ је проблематизован,у најмању руку и Борски округ итд.

И онда када направиш имагинарне аргументе по њима гради даље случај. Сјајно момци не знам шта да вам кажем. :)

Подели на овим сајтовима

Пошто ниси прочитао статут Војводине,историја ти ништа не говори,не пратиш озбиљне медије и ауторе-не вреди ти ништа појашњавати.

Важно да је теби лепо,то ми је драго.

• Волим 1

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Хм, то ми је увек било занимљиво... Мислим, интереси као узрок свега. И ја се начелно слажем са тим, али чини ми се да то не мења крајњи исход : интереси, или нешто друго, опет се некако западне силе сврставају против нас редовно. ( Свестан сам колико теоријскозаверашки звучи поставка "западне силе вс ми" али некако ми се чини да је баш тако.) У сваком случају, допуштам да ће бити све као што Ви/ ти (? :) ) предвиђате/ш у случају да уђемо у ЕУ. Међутим, ја бих подвукао питање која ће цена свега тога бити. КиМ, толерисање сепаратиста који псотају све амбициознији и меркају где да повуку црту, сузбијање националног идентите које нас може у ситуацији када одумиремо као панде још раније гурнути преко ивице.. Не знам, опет ми се чини да ће бити већа дара него мера... Како год, национална стратегија није ствар која се може решити икако другачије него вишегодишњим, деценијским планирањем вееееликог броја најбољих стручњака које имамо, којима је осим знања и срце на месту а образ чист. То је та критична маса коју сте/ си помињала, мени се чини. Срби никада нису имали интелигенцију која би их повукла у правом смеру, никада. Увек кад је требало да се одлучи, увек су погрешили. Скептичан сам у погледу будућности, бар оне која се може "предвидети"...

Ma nisu "zapadne sile" protiv nas... Tu se svrstavaju svi sa svima i svi protiv svih, zavisno od dugorocnih ciljeva i kratkorocnih prilika... Nemoj misliti da Englezi vole Francuze vise nego nas ili Francuzi da vole Nemce vise nego nas...Jednostavno svi guraju struju koja im se u datom momentu uklapa bolje u njihove ciljeve i to pre svega ekonomske...Tako je i u vezi Kosova... Ako im mi (bilo EU ili SAD ili Rusiji) ponudimo nesto sto im Albanci ne nude, mozda ga i sacuvamo, otkud znam. Pa komparacija sa RS ti je jasan primer. Kosovo moze da se odcepi a RS ne moze??? Kosovari se bore za slobodu a Srbi u Bosni su "separatisti". Dakle, kako im kad odgovara, tako i sude... Medjutim, ne mislim da cemo se neulaskom u EU spasiti tih uticaja, zavera i manipulacija...

Друаг ствар, мени врло очигледна и вриштећа чак извесност, коју нико много не помиње. Шта је будућност Европе која физички одумире а у којој све више и више долазе неки други народи који се, међутим, не уклапају никад до краја у њу, па самим тим и не одумиру, већ напротив. Да ли на примеру Срба и Албанаца на мученом КиМ, може да се види слика будућности европске цивилизације..? Волео бих ако неко зна, можда неки демограф, географ, небитно било ко ко је проучавао те ствари, да ми каже да ли постоје неки минимуми што се тиче броја одређене популације неког народа на којима се зауставља и стабилизује број људи? Односно да ли ће се изумирање Срба рецимо зауставити на стабилном броју од 5, 4, 3 милиона... Тако и Холанђана, Руса, Чеха... Чему икакав разговор о тековинама европске цивилизације, ако ће те тековине физички, најдословније нестати са самим Европљанима кроз 100 или 200 година.

Dok mi dodjemo do EU, vrlo je moguce da ona nece ni postojati. Sto se tice ovih drugih stvari, ne umem da ti odgovorim. Znam samo da Englezi nemaju sta da se bune zbog indijaca ako znamo da su 30. miliona istih tih Indijaca sto poubijali fizicki sto gladju za vreme kolonijalizacije. To su sve pravdali Darvinovom teorijom evolucije. Cak su i pomoc u hrani delili na osnovu zdravstvenog kartona jer su smatrali da samo oni fizicki superiorniji treba da prezive glad!!! Sto se sada cude "otkud Indijci u Engleskoj" ili otkud "Alzirci u Francuskoj" A sta bi oni? Da im Indijac pravi programe za deset puta manju vrednost od Engleza, da im bude stalno dostupan, ali da se ne razmnozava, da ne donosi svoju kulturu ili na bilo koji nacin "skrnavi" njihovu svetu teritoriju. Ne ide to tako a i ne treba da ide, ako mene pitas...

Nego, da ne sirimo pricu... Nase je da se trudimo koliko znamo i kako umemo da ostanemo i opstanemo, a sta ce zaista biti nikada se ne zna jer ipak "na pocetku bese Bog..."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...