Jump to content

Sufi u Iraku - nervno labilni, ne gledajte! Суфии Ирак нервным не смотреть!

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Иначе,што се тиче исламских мистика обратите пажњу на следеће.Ал-Халадж (858-922) наглашавао је екстатичко заједничарење са Богом,говорио је у више наврата о човеку као о оваплоћеном Богу.Била му је блиска мисао да је Бог љубав и да је створио човека по својој слици.По њему човек је дужан да открије Божију слику у себи и да достигне сједињење са Богом.Често користи ремин " хулул" који значи обитавати и који се у арапској књижевности повезује са хришћанским појмом оваплоћења.Ево шта је писао:"Ја сам Онај кога волим,а онај кога волим јесам Ја.Ја сам два духа у једном телу.Гледајући мене,посматраш Њега,а гледајући Њега,посматраш обојицу".Неке његове идеје за муслимане су биле скандалозне,као -"ја сам истина".Осуђен је на смрт распећем 922.У суфијској поезији осећа се утицај хришћанства и неоплатонизма.

Подели на овим сајтовима

No, sufima je prioritetan trans i meditacija kao sredstvo stupanja na višu duhovnu razinu gdje je moguće ostvariti sjedinjenje s Bogom a te autodestruktivne tehnike im služe samo kao pomoćno demonstrativno - nazorno ili očevidno "kontrolno" sredstvo kako bi predstavili stupanj svoje nezavisnosti na materiji i tjelesnosti. Kako je vidjet ipak su oni amateri u porođenju sa Sikhima koji su u tom oboru vladanja autodestruktivnim tehnikama pokazali da su pravim profesionalcima.

Подели на овим сајтовима

Иначе,што се тиче исламских мистика обратите пажњу на следеће.Ал-Халадж (858-922) наглашавао је екстатичко заједничарење са Богом,говорио је у више наврата о човеку као о оваплоћеном Богу.Била му је блиска мисао да је Бог љубав и да је створио човека по својој слици.По њему човек је дужан да открије Божију слику у себи и да достигне сједињење са Богом.Често користи ремин " хулул" који значи обитавати и који се у арапској књижевности повезује са хришћанским појмом оваплоћења.Ево шта је писао:"Ја сам Онај кога волим,а онај кога волим јесам Ја.Ја сам два духа у једном телу.Гледајући мене,посматраш Њега,а гледајући Њега,посматраш обојицу".Неке његове идеје за муслимане су биле скандалозне,као -"ја сам истина".Осуђен је на смрт распећем 922.У суфијској поезији осећа се утицај хришћанства и неоплатонизма.

kada sam naleteo na njega prosto sam ostao zapanjen slicnoscu sa nasim Predanjem

https://www.pouke.org/forum/topic/16267-mansur-al-hallaj/page__fromsearch__1

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...