horatio Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Ау, почело је као бизаран концерт метал бенда, а завршило као вашар бизарности! Бљак... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Иначе,што се тиче исламских мистика обратите пажњу на следеће.Ал-Халадж (858-922) наглашавао је екстатичко заједничарење са Богом,говорио је у више наврата о човеку као о оваплоћеном Богу.Била му је блиска мисао да је Бог љубав и да је створио човека по својој слици.По њему човек је дужан да открије Божију слику у себи и да достигне сједињење са Богом.Често користи ремин " хулул" који значи обитавати и који се у арапској књижевности повезује са хришћанским појмом оваплоћења.Ево шта је писао:"Ја сам Онај кога волим,а онај кога волим јесам Ја.Ја сам два духа у једном телу.Гледајући мене,посматраш Њега,а гледајући Њега,посматраш обојицу".Неке његове идеје за муслимане су биле скандалозне,као -"ја сам истина".Осуђен је на смрт распећем 922.У суфијској поезији осећа се утицај хришћанства и неоплатонизма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 No, sufima je prioritetan trans i meditacija kao sredstvo stupanja na višu duhovnu razinu gdje je moguće ostvariti sjedinjenje s Bogom a te autodestruktivne tehnike im služe samo kao pomoćno demonstrativno - nazorno ili očevidno "kontrolno" sredstvo kako bi predstavili stupanj svoje nezavisnosti na materiji i tjelesnosti. Kako je vidjet ipak su oni amateri u porođenju sa Sikhima koji su u tom oboru vladanja autodestruktivnim tehnikama pokazali da su pravim profesionalcima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Иначе,што се тиче исламских мистика обратите пажњу на следеће.Ал-Халадж (858-922) наглашавао је екстатичко заједничарење са Богом,говорио је у више наврата о човеку као о оваплоћеном Богу.Била му је блиска мисао да је Бог љубав и да је створио човека по својој слици.По њему човек је дужан да открије Божију слику у себи и да достигне сједињење са Богом.Често користи ремин " хулул" који значи обитавати и који се у арапској књижевности повезује са хришћанским појмом оваплоћења.Ево шта је писао:"Ја сам Онај кога волим,а онај кога волим јесам Ја.Ја сам два духа у једном телу.Гледајући мене,посматраш Њега,а гледајући Њега,посматраш обојицу".Неке његове идеје за муслимане су биле скандалозне,као -"ја сам истина".Осуђен је на смрт распећем 922.У суфијској поезији осећа се утицај хришћанства и неоплатонизма. kada sam naleteo na njega prosto sam ostao zapanjen slicnoscu sa nasim Predanjem https://www.pouke.org/forum/topic/16267-mansur-al-hallaj/page__fromsearch__1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Ето каква дирљива сличност са нашим светитељима,што говори о јакој чежњи ка Христу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука