Jump to content

"Паралелна" Православна Црква

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Не знам за мене је национализам нешто позитивно.

Мржња према другим нацијама и истицање на горд начин сопствене нације је  негативна ствар и то се обично назива шовинизам .

А што се тиче односа вере и човека , ипак ја то не доживљавам само као некакав индивидуални однос појединца из одређене нације према Цркви односно у Цркви.

Него однос Цркве према целој нацији и сваком појединцу те нације(народа) и обратно.

Нација има своје особености попут појединца, и Црква како прилази појединцу да га спасе тако и целој нацији, како појединцу једне породице тако и целој породици.

И не видим ту ништа супротстављено.

А што се тиче тих тзв. "националиста" којима је нација убер алес , то нити могу бити Хришћани нити добри људи , то је једна ограниченост ума и опијеност некаквим својим фолклором.

Само као што рекох , то се стручно зове шовинизам.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 34
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ja sam na moru bio sa Makedoncima u istom stanu.Razgovarali smo na ovu temu i bas je nacionalizam kod njih izrazen.Kad sam ih pitao znaju li sta je crkva,nisu znali da mi odgovore ,jer na stvari gledaju samo kroz politiku.

? ???, ???? ?? ??? ????? ?? ?????????? ????? ?? ???? ????, ??? ????? ???? ?? ?????? ?????????? ???????????? ? ?????????.

http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

Даклем не мислим да је проблем овде у национализму , већ у слабљењу пре свега нас самих, нас људи Цркве, како лаоса тако и клира, а моћници овога света су одувек све институције користили себи на корист, те тако и у овом случају.

Кад имају кога да купе они га једноставно купе.

На жалост данас је баш доста оних који се дају уновчити, почевши од тих разних распопа, па на даље.

Друго мислим да је једна нездрава духовна атмосфера такође кључ подела, данас скоро свако мисли да може постати председник државе и владика Цркве, а неки ( од тих свако) то узму себи за животни циљ.

Причо ми један стари прота , Бог да му душу прости, како је у његово време било другачије и знало се из каких фамилија може бити ученик богословије или војне школе и сл. , па вели данас се то више не гледа , а породице су скроз пропале, па како ће неко да води своју парокију кад није научен ни своју фамилију да води...

Мислим да је то једна општа апостасија и да не можемо тек тако узрок наћи само у једној појави.

Подели на овим сајтовима

Ja sam na moru bio sa Makedoncima u istom stanu.Razgovarali smo na ovu temu i bas je nacionalizam kod njih izrazen.Kad sam ih pitao znaju li sta je crkva,nisu znali da mi odgovore ,jer na stvari gledaju samo kroz politiku.

? ???, ???? ?? ??? ????? ?? ?????????? ????? ?? ???? ????, ??? ????? ???? ?? ?????? ?????????? ???????????? ? ?????????.
Srbi ne bi znali a i bole ih brige ,a ovi se bore za crkvu radi drzave i nacije i ne interesuje ih da li je kanonska ili ne
Подели на овим сајтовима

?? ???,??? ?? ?????  0705_read

? ?? ?? ???????? ???? ??  :drugarstvo:

???? ??????? ???????? ??? ???????? ?? ?????? ??? ?????? ???? ??? ?? ?? ????? ????? ??????.???? ??????? ?? ????? ?? ?????????? ?? ?????????? ???? ?? ???? ???? ??? ?? ?????? ????? ?????? ??? ? ????? ?? ???????. 0202_238

Подели на овим сајтовима

Srbi ne bi znali a i bole ih brige ,a ovi se bore za crkvu radi drzave i nacije i ne interesuje ih da li je kanonska ili ne
?? ????? ???? ?? ????? ??? ?? ?????, ?????????? ??? ?????????, ???? ???? ?? ?? ?? ???? ????? ?? ?? ?? ?? ????? ???????? ??? ?? (????? ? ?? ????? ??? ?? ?????), ? ???? ???? ?? ?? ?????? ?? ????? ???? ?????? ? ?????? (???? ????, ??? ???? ?? ???? ???? ????? ????, ??? ??? ?????????? ?????). ???? ??, ?? ????? ? ''?????? ? ????? ???????'' ?? ??????? ????? ????? ???? ??? ? ???? ?? ???? ????? ?? ???? ??????, ? ?? ?? ???????? ??????? ???????????? ???? ???? ??? ? ??? ????? ????? ? ?? ???? ????? ? ????? ??? (? ??????? ?? ?? ???????? ???? ?? ????? ? ????????????????? ?????? ?? ???????-???????????). ?? ?? ?????? ??? ??? ??? ??? ??????????? ???????, ?? ??????????????? ???????, ???? ?? ? ?????? ????? ???? ?? ?? ?? ??????, ??? ?? ??????? ??? ??????, ? ? ???? ?? ???? ??????? ????????!

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

Брате Ахиле,како неко може видјети трн у оку брата својега кад од балвана не може видјети ништа  0705_read

Шалу на страну,србовање са рашчепљеним прстима ће нас упропастити.

Подели на овим сајтовима

• Гости

?? ???,??? ?? ?????  0705_read

? ?? ?? ???????? ???? ??  :drugarstvo:

???? ??????? ???????? ??? ???????? ?? ?????? ??? ?????? ???? ??? ?? ?? ????? ????? ??????.???? ??????? ?? ????? ?? ?????????? ?? ?????????? ???? ?? ???? ???? ??? ?? ?????? ????? ?????? ??? ? ????? ?? ???????. srcee

?? ?? ???????? ??????? ?????????? ? ?????  0202_238 srcee

Подели на овим сајтовима

????? ?????,???? ???? ???? ??????? ??? ? ??? ????? ??????? ??? ?? ??????? ?? ???? ??????? ?????  :drugarstvo:

???? ?? ??????,???????? ?? ??????????? ??????? ?? ??? ???????????.

Ta?? ?? ????? ???????. ????? ?? ???? ?????? ??  0705_read .

Подели на овим сајтовима

????? ?????,???? ???? ???? ??????? ??? ? ??? ????? ??????? ??? ?? ??????? ?? ???? ??????? ?????  :drugarstvo:

???? ?? ??????,???????? ?? ??????????? ??????? ?? ??? ???????????.

Ta?? ?? ????? ???????. ????? ?? ???? ?????? ??  0705_read .

??????,?? ?? ????? ????? ??????? ?????? ???? ??? ??? ??? ??? ??? ? ????? ?? ???? ????????? ? ????? ?? ????:??? ?????? ????? ????? ?? ???? ???? ???? ??? ???????-??????? ??????????  0202_238

Подели на овим сајтовима

Национализам јесте нешто позитивно, али се може злоупотребити. Као што се и религије могу злоупотребити (ту људи често наводе пример крсташких ратова у прошлости и исламских терориста данас). Људи су поводљиви и лако је манипулисати њима.

Мени су увек биле блиске разне "теорије завере" (које звуче много логичније ако се само назову другачије - теорије интереса), па тако и у овом случају - управо се (како је речено на почетку теме) систематски ради на роварењу Православне Цркве. Јер, само треба видети КО је оснивао те "цркве" (углавном политичке структуре) и виде се плодови њиховог рада...

Сличних појава има свуда, тако разбијају и српски народ...

Наравно, проблем можемо тражити у томе што је народ неук или затуцан, али тако је увек кроз историју било и биће...

Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море.

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...