Гости Guest Alefshin Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Дакле, дефинитивно није случајно. Где год је `клизаво` политичко подручје у посткомунистичким земљама, ту имамо неку паралелну црквену структуру. У Македонији имамо тзв. МПЦ, у Црној Гори тзв. ЦПЦ, у Украјини тзв. УАПЦ( има још неколико мањих расколничких група), у Бугарској се зацелио црквени раскол, али може да се поврати опет, Естонија је подручје где се преплићу утицаји МП и ЦП. Грчки старокалендарци су такође поцепани у 100 фракција( поделе флоринијанаца и матејеваца, кипријановци итд.). Очигледно се систематски ради на роварењу Православне Цркве, тако да је ово једна врло озбиљна тема. Заједничко свим овим парацрквеним структурама је манипулативни турбо-национализам( сем старокалендараца у Грчкој) и огорчена мржња према званичном православљу. Такође слободно могу да тврдим да календарске разлике итекако погодују свима онима којима је православље трн у оку-тог проблема нема ни у римокатоличкој цркви ни код протестаната, само код нас! Ето, хајде мало о томе да поразговарамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Ух оче,ако код кога има има код протестаната 0104_cheesy А што се нас тиче логично је да рогатоме одговара да нас раздваја. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Основни проблем, и разлог због чега Васељенско Православље све више и више пропада јесте НАЦИОНАЛИЗАМ ,а не Васкрсна вест о вечном животу у Христу Богу са ближњима (Литургија!), који је, на жалост, основа уређења унутар Православне цркве....А највише га има у Фанарију....(Цариград) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Ja sam na moru bio sa Makedoncima u istom stanu.Razgovarali smo na ovu temu i bas je nacionalizam kod njih izrazen.Kad sam ih pitao znaju li sta je crkva,nisu znali da mi odgovore ,jer na stvari gledaju samo kroz politiku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Није проблем национализам јер је национализам исто што и патриотизам,ни етнофилетизам јер је етнофилетизам љубав према свом народу,проблем је етноцентризам-посматрање свега из призме своје нације.Онда то касније прераста у нацизам и шовинизам. Православље треба да буде сито и решето народних идеја,како би уобличило народне идеје и како би оне могле да буду патриотске. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ???? ??????? ???????????? ??? ?? ???????????? ???? ??? ? ???????????,?? ????????????? ??? ?? ????????????? ????? ????? ???? ??????,??????? ?? ?????????????-?????????? ????? ?? ?????? ????? ??????.???? ?? ??????? ???????? ? ??????? ? ?????????. ??????????? ????? ?? ???? ???? ? ?????? ???????? ?????,???? ?? ????????? ??????? ????? ? ???? ?? ??? ????? ?? ???? ??????????. ?? ???? ?? ????? ???! ???? ?????? ?? ??? ??????? ???????? ?????.....?? ????? ?? ?????? ???? ? ? ?????? ?? ????????? ????..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ??????? ???????, ? ?????? ???? ???? ?????????? ??????????? ??? ???? ? ???? ??????? ????? ???????????? ?? ??? ?? ??? ?????? ?????-????????????. ????????????( ??????????) ??, ??? ?? ????, ????? ?????? ??????? ?, ???? ?? ?????? ????????????, ???? ?? ?? ????? ?????-?? ????( ? ????) ????? ?????? ????( ? ????) ? ????. ??????? ?? ??? ?????-???????????? ???? ?? ????????????, ????? ? ???? ?? ???? ??? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Тим прије:чим има више народних идеја и мишљења тим прије Православље мора ишчистити те идеје.Поготово оне социјалне природе. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ??????? ???????, ? ?????? ???? ???? ?????????? ??????????? ??? ???? ? ???? ??????? ????? ???????????? ?? ??? ?? ??? ?????? ?????-????????????. ????????????( ??????????) ??, ??? ?? ????, ????? ?????? ??????? ?, ???? ?? ?????? ????????????, ???? ?? ?? ????? ?????-?? ????( ? ????) ????? ?????? ????( ? ????) ? ????. ??????? ?? ??? ?????-???????????? ???? ?? ????????????, ????? ? ???? ?? ???? ??? ??????. ????? ???? ???,????????????????? ???? ????????????,?? ?? ?????????. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ??????? ???????, ? ?????? ???? ???? ?????????? ??????????? ??? ???? ? ???? ??????? ????? ???????????? ?? ??? ?? ??? ?????? ?????-????????????. ????????????( ??????????) ??, ??? ?? ????, ????? ?????? ??????? ?, ???? ?? ?????? ????????????, ???? ?? ?? ????? ?????-?? ????( ? ????) ????? ?????? ????( ? ????) ? ????. ??????? ?? ??? ?????-???????????? ???? ?? ????????????, ????? ? ???? ?? ???? ??? ??????. ????? ???? ???,????????????????? ???? ????????????,?? ?? ?????????. 0913_sport 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0120_angryy 319.gif 319.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0105cheesy.gif dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ???? ??????? ???????????? ??? ?? ???????????? ???? ??? ? ???????????,?? ????????????? ??? ?? ????????????? ????? ????? ???? ??????,??????? ?? ?????????????-?????????? ????? ?? ?????? ????? ??????.???? ?? ??????? ???????? ? ??????? ? ?????????. ??????????? ????? ?? ???? ???? ? ?????? ???????? ?????,???? ?? ????????? ??????? ????? ? ???? ?? ??? ????? ?? ???? ??????????. ??????????. ? ????????????????? ??????? ????? ?? ?????? ???? ?? ?? ???????????? ???? ?? ????????? ???????? ?????????, ??? ?? ?? ?? ?? ?????? ? ?? ???? ?? ??????? ?? ?? ????? ???? ???? ???? ??????? ? ?????? ????????? ? ?????????? ?????????. ????? ????????? ??? ??????????????? ??????? ??? ?? ??? ?? ???? ??????? ???? ??? ???? ??? ?? ???????? ? ?? ????? ??????????? , ????? ???? ????? ???? ?? ????????? ??? ??? ?? ?? ??? ???? ?????? ?????????? ????. ???? ?? ??? ???? ???? ???? ????? ?? ???????? ???????????? ? ??? ?????? ??? ?? , ?? ??????? ?? ????. ??? ?????? ?? ???? ???? ??? ???? ??? ??????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Имамо поготово ми Срби овај ``национализам`` са раскречена и рашчепљена жабска три прста 0913_sport pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ???? ??????? ???????????? ??? ?? ???????????? ???? ??? ? ???????????,?? ????????????? ??? ?? ????????????? ????? ????? ???? ??????,??????? ?? ?????????????-?????????? ????? ?? ?????? ????? ??????.???? ?? ??????? ???????? ? ??????? ? ?????????. ??????????? ????? ?? ???? ???? ? ?????? ???????? ?????,???? ?? ????????? ??????? ????? ? ???? ?? ??? ????? ?? ???? ??????????. ??????????. ? ????????????????? ??????? ????? ?? ?????? ???? ?? ?? ???????????? ???? ?? ????????? ???????? ?????????, ??? ?? ?? ?? ?? ?????? ? ?? ???? ?? ??????? ?? ?? ????? ???? ???? ???? ??????? ? ?????? ????????? ? ?????????? ?????????. ????? ????????? ??? ??????????????? ??????? ??? ?? ??? ?? ???? ??????? ???? ??? ???? ??? ?? ???????? ? ?? ????? ??????????? , ????? ???? ????? ???? ?? ????????? ??? ??? ?? ?? ??? ???? ?????? ?????????? ????. ???? ?? ??? ???? ???? ???? ????? ?? ???????? ???????????? ? ??? ?????? ??? ?? , ?? ??????? ?? ????. ??? ?????? ?? ???? ???? ??? ???? ??? ??????????. ?? ????? ?????? ?? ?? ??? ?????? ?????? ????????? ??????? ``????????????`` ?????????? ????? ? ????.?????? ?? ?????????? ???? ???? ??? ?? ????? ? ???? ??????? ???????? ? ????????????,??? ?? ?? ??????????. ?? ?? ??? ????? ?? ?? ???????????? ?????? ???? ? ????????????????? ???????.?? ?? ??? ??????????????? ?????. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Мене интересују узроци раскола. Политички, пре свега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Па ето,све си рекла 0913_sport pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука