Jump to content

"Паралелна" Православна Црква

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Такође слободно могу да тврдим да календарске разлике итекако погодују свима онима којима је православље трн у оку-тог проблема нема ни у римокатоличкој цркви ни код протестаната, само код нас!

Ето, хајде мало о томе да поразговарамо.

Pa nije baš tako. U Katoličkoj crkvi nema "problema" oko kalendara, ali ima razlika.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Одговори 34
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Такође слободно могу да тврдим да календарске разлике итекако погодују свима онима којима је православље трн у оку-тог проблема нема ни у римокатоличкој цркви ни код протестаната, само код нас!

Ето, хајде мало о томе да поразговарамо.

Pa nije baš tako. U Katoličkoj crkvi nema "problema" oko kalendara, ali ima razlika.

разлика у чему?

Подели на овим сајтовима

Trebalo bi napraviti paralelne katolicke crkve, koje ce prici pravoslavlju.

Ima veoma mnogo nezadovoljnih biskupa, koji bi se mogli motivisati da pridju pravoslavlju.

I onda u Rimu treba rukopoloziti pravoslavnog episkopa, da on bude papa, prvi medju jednakima, ja ne znam zasto do sada nije neko ustolicio nekog pravoslavnog episkopa u Rimu.

Sa njim, sa pravoslavnim episkopom, ne bi bilo problema i njemu bi mogli da se podcine sve paralelne katolicke Crkve, koje bi bile, naravno, pravoslavne.

Подели на овим сајтовима

Trebalo bi napraviti paralelne katolicke crkve, koje ce prici pravoslavlju.

Ima veoma mnogo nezadovoljnih biskupa, koji bi se mogli motivisati da pridju pravoslavlju.

I onda u Rimu treba rukopoloziti pravoslavnog episkopa, da on bude papa, prvi medju jednakima, ja ne znam zasto do sada nije neko ustolicio nekog pravoslavnog episkopa u Rimu.

Sa njim, sa pravoslavnim episkopom, ne bi bilo problema i njemu bi mogli da se podcine sve paralelne katolicke Crkve, koje bi bile, naravno, pravoslavne.

А чији би тај "епископ" био: руски, грчки, српски? И ко би, осим свеправославног Сабора имао власт да тако нешто уради? Коначно, чему то када је много лакше да Ватикан одбаци досадашње еклисиолошке и догматске заблуде и врати се православљу првог миленијума. Уосталом, руска Црква је у том смислу, постигла фантастичан напредак. Штета што наши ревновању склони пријатељи мало чешће не прате вести из Руске патријаршије које феноменално уређује наша драга Оља - поготово тему о високопреосвештеном митрополиту Илариону Алфејеву. Русија је данас далеко респектабилнија сила од Ватикана, што фантастични напредак екуменских разговора све јасније и сведочи.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...