Zawisza Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Jako fino čovek kaže: "zaboravilo se na ljude". Danas gledam "Montevideo" pa MIlutunac odgovara na pitanje tastu kad mu ovaj kaže da ne voli bogate,: "baš me briga za bogate ne smetaju meni ništa bogati nego mi smeta koliko sirotinje ima". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 On 12. 3. 2012. at 22:37, Zawisza рече Jako fino čovek kaže: "zaboravilo se na ljude". Danas gledam "Montevideo" pa MIlutunac odgovara na pitanje tastu kad mu ovaj kaže da ne voli bogate,: "baš me briga za bogate ne smetaju meni ništa bogati nego mi smeta koliko sirotinje ima". Jako fino covek kaze da nam nije potreban zakon za nasilje nad decom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Врло фино човек предузе нешто конкретно и добро. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 On 12. 3. 2012. at 22:56, bora рече Jako fino covek kaze da nam nije potreban zakon za nasilje nad decom. Nisi razumeo, covek je rekao, "Videla zaba da se konji potkivaju pa hoce i ona". Tu je problem. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 On 12. 3. 2012. at 23:06, Жељко Билбија рече Nisi razumeo, covek je rekao, "Videla zaba da se konji potkivaju pa hoce i ona". Tu je problem. Molim te nemoj ti da mi tumacis sta ja nisam razumeo . Razumeo sam tebe i onog demagoga da vam se takvi zakoni ne dopadaju jer su smisljeni u mrskoj EU. Koliko sam upoznat taj zakon postoji i kod nas , samim tim tvoja poslovica je bespremetna . Problem si ti umislio . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Zakon kod nas postoji od uvek, ali ga sada menjaju oni sto su videli da se konji potkivaju. E tu je problem. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 Postoji u Srbiji i zakon o zaštiti foka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 On 12. 3. 2012. at 23:27, bora рече Molim te nemoj ti da mi tumacis sta ja nisam razumeo . Razumeo sam tebe i onog demagoga da vam se takvi zakoni ne dopadaju jer su smisljeni u mrskoj EU. Koliko sam upoznat taj zakon postoji i kod nas , samim tim tvoja poslovica je bespremetna . Problem si ti umislio . Одредбе против насиља у породици постоје у Породичном, Кривичном, сада ће да га ставе и у Закон о прекршајима (додуше, то је за сада на нивоу иницијативе по семинарима о борби против насиља у породици), а велике контроверзе изазивају и решења о забрани насиља над децом која се налазе у предлогу Грађанског законика. Додуше, тај се законик прави као Скадар на Бојани, тако да смо за сада заштићени од решења која су "европскија" него у самој ЕУ. Посебан закон из ове области не постоји, али није ни потребан. Проблем није чак ни у примени закона, него у психологији жртве, посебно код жена. Ако си радио са женама жртвама насиља у породици, онда знаш колико се брзо предомисле и колико је судских поступака до сада пропало јер оне на суду штите насилника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 On 13. 3. 2012. at 7:06, Александар Радовановић рече , Одредбе против насиља у породици постоје у Породичном, Кривичном, сада ће да га ставе и у Закон о прекршајима (додуше, то је за сада на нивоу иницијативе по семинарима о борби против насиља у породици), а велике контроверзе изазивају и решења о забрани насиља над децом која се налазе у предлогу Грађанског законика. Додуше, тај се законик прави као Скадар на Бојани, тако да смо за сада заштићени од решења која су "европскија" него у самој ЕУ. Посебан закон из ове области не постоји, али није ни потребан. Проблем није чак ни у примени закона, него у психологији жртве, посебно код жена. Ако си радио са женама жртвама насиља у породици, онда знаш колико се брзо предомисле и колико је судских поступака до сада пропало јер оне на суду штите насилника. Hvala ti na trudu za jedno stvarno korektno objasnjenje koje mnogima ,predpostavljam , od nas nije bilo poznato , barem sam nesto novo doznao . Interesantan mi je drugi pasus gde navodis da zrtva ponekada stiti nasilnika . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 On 13. 3. 2012. at 9:57, bora рече Hvala ti na trudu za jedno stvarno korektno objasnjenje koje mnogima ,predpostavljam , od nas nije bilo poznato , barem sam nesto novo doznao . Interesantan mi je drugi pasus gde navodis da zrtva ponekada stiti nasilnika . Не понекада, него скоро стално. Нема оне прве, брзе, реакције система, да се насилник избаци из живота жртве, макар и привремено. Имамо могућност удаљавања из стана до завршетка процеса, али се скоро никада не изриче. Имамо и забрану приближавања, али се не контролише њено спровођење, нити има законских могућности да се ограниче телефонски позиви. И онда, мало под утицајем насилника, а мало под утицајем околине, жртва попусти. Посебно трпи осуду родитеља. Има и бриге за егзистенцију, јер је насилник обично тај који зарађује у породици. Не бих да ово звучи као оне невладине приче о томе да само жена може да буде жртва, али сам се у пракси уверио да је у минимум седамдесет посто случајева ипак жена та која трпи насиље. Чак сам се и сам стално расправљао око тих ствари са другима, мислећи да претерују, док нисам био у једном пројекту који је пружао правну помоћ жртвама насиља у породици. Елем, то су све разлози због којих ту област хоће да реше прекршајним нормама, јер прекршајни поступак може да се заврши за пар сати, што жртви неће оставити времена да се предомисли, што би било одлично решење. Само да дође на дневни ред од силних "европских" закона који ништа не значе (на пример, по хитном је поступку код нас усвајан закон о поморској пловидби). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 http://www.prva.rs/sr/video/info/explosive/mediaSet/3582/EXploziv+19.03. Šta je bilo??? Izvinite,samo smo se šalili... Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 On 22. 3. 2012. at 11:47, Prolece рече Izvinite,samo smo se šalili... Моша. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 E sad bih ja pitala CZSR Valjevo da argumentovano obrazloze promenu svoje prvobitne odluke? Zasto nisu oduzeli decu za koju je njihov multidisciplinarni tim nakon jednogodisnjeg pracenja ustanovio da postoje opravdani razlozi za oduzimanje? Sta je sa krivicnom prijavom koju je spominjala direktorka ovog centra i tvdnjama da razlog oduzimanja dece nije zbog lose materijalne situacije??? Ukoliko nistu u stanju da to argumentovano obrazloze, treba pokrenuti disciplinski postupak i podneti zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka zbog nesavesnog obavljanja poverenih im poslova! Pitam se hoce li se ijedan slucaj u ovoj zemlji resiti do kraja ili je svo nadlezno osoblje na onoj sramnoj gozbi u Kladovu?! Ljudi, MI sve njih PLACAMO i imamo PRAVO da ZNAMO kako i zasto trose nas novac!!! Prolece, obi-wan, Дуња and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Поштовани ИСТОМИШЉЕНИЦИ и ДОБРИ ЉУДИ, ДОБРЕ ДУШЕ и ДОБРЕ ВОЉЕ ( то се не односи на раднике центара за социјални рад ), тек сад добих информацију о постојању ове теме, па како и ову тему дотакох приликом мог коментарисања СУМАНУТОГ "ШТРАЈКА" радника центара за социјални рад ( који су ми иначе "ОМИЉЕНО" воће, већ више од око 8 ГОДИНА, колико водим "Рат на Пацифику" са истима ), одлучих да дам свој скромни "прилог", како рече "СОЦИЈАЛНА РАДНИЦА МАГДАЛЕНА", мојим "ПСИХИЈАТРИЈСКИ ПОРЕМЕЋЕНИМ ставовима и мишљењима, које ОНА "види" из мог начина ПИСАЊА" !!! Најпре бих Вам предочио, да се у случају породице "ТРИФУНОВИЋ", ради о НАЈОБИЧНИЈОЈ "ТРГОВИНИ ДЕЦОМ", која се спроводи на ДРЖАВНОМ и ИНСТИТУЦИОНАЛНОМ НИВОУ кроз "ПРЕВАРУ ВЕКА" ПРОВУЧЕНА КРОЗ НАВОДНО "ХУМАНО ХРАНИТЕЉСТВО", а то преко Помоћника Министара у Министарству рада и социјалне политике, наводног "господина" ДРАГАНА ВУЛЕВИЋА !!! Ако је иначе неко "заинтересован", обзиром да се ТА ДОТИЧНА КОРУМПИРАНА БИТАНГА "за све пита" и као такав се НАМЕЋЕ овим "пешадинцима" из центара за социјални рад, истом се можете оратити АКО "ПОЖЕЛИТЕ" ДА ИМАТЕ ДОБРУ ЗАРАДУ, уз то да вам "ПО ВАШОЈ ЖЕЉИ" ДОДЕЛИ БИЛО КОЈЕ ДЕТЕ КОЈЕ ВАМ СЕ СВИДИ, ИЗ БИЛО КОЈЕ ПОРОДИЦЕ У СРБИЈИ, које ће ДРАГАНА ВУЛОВИЋ са својим "пешадинцима", САМО ЗА ВАС "ОДУЗЕТИ ОД БИЛО КОГ БИОЛОШКОГ РОДИТЕЉА", наравно све то уредно "спаковано" и "покривено" СУЛУДИМ и СУМАНУТИМ НАВОДНИМ "стручним мишљењима" тих његових "пешадинаца", односно НАВОДНИХ "стручњака" из центара за социјални рад - наравно, за то "доброчинство" треба да ПЛАТИТЕ наведеном ДРАГАНУ ВУЛОВИЋУ суму од 1.500 - 3.000 ЕУРА ( зависно од тога, какве "прохтеве" имате у вези детета које сте пожелели, да би на њему зарадили ) !!! Када "бирате" дете да узмете на "хранитељство", преко "пешадинаца" из центара за социјални рад, онда су суме које треба да ПЛАТИТЕ СОЦИЈАЛНИМ РАДНИЦИМА, мало мање ... али, све у свему, ту су негде ... труде се да са "првокласном услугом" се приближе "ценом", наведеном ПОМОЋНИКУ МИНИСТРА и да му буду "прикривена конкуренција" ( јер ако сазна да му се неко "умешао у посао" или да "зарађује" више од њега, тај социјални радник одмах "попије ногу" у неку "мастиљарницу у подруму", а нарочито АКО НЕКО ЗБОГ ТОГА ПОДНЕСЕ "КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ" или некога "оплете" преко медија ) !!! Иначе, ако ЗАНЕМАРИМО ову напред поменуту корупирану битангу, онда је "систем" следећи !!! "РАЧУНИЦУ" ћу вам извести, ето, на најприближнијем примеру, породице "Трифуновић" !!! Систем "ЗАЛУЂИВАЊА" НАВОДНИМ "СТРУЧНИМ МИШЉЕЊИМА" НАВОДНИХ "СТРУЧЊАКА" ИЗ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД је у принципу исти ... ЛУПЕТАЈУ шта им падне на памет, а онда то Министарство ( као другостепени орган ) у "Решењима" која потписује ОПЕТ Драган Вуловић, само "потврди" !!! Видите, под условом да се сво ПЕТОРО ДЕЦЕ из породице Трифуновић, у "НАЈЈЕФТИНИЈЕМ" СЛУЧАЈУ "ЗА ДРЖАВУ", сместе у ЈЕДНУ "ХРАНИТЕЉСКУ ПОРОДИЦУ", "рачуница" је следећа, на МЕСЕЧНОМ НИВОУ : - "плата" хранитеља је око 22.000 динара ( тиме "јадикује" Министарство, кад се ПЕРЕ" од ове "ТРГОВИНЕ ДЕЦОМ" и "ХРАНИТЕЉСТВА КАО БИЗНИСА" - "знате, па плате хранитеља су мале" ) - ово је ЈАВНИ ПОДАТАК; - "ИЗДРЖАВАЊЕ детета на хранитељству" је око 30.000 - 35.000 динара ПО ДЕТЕТУ, зависно од развијености локалне самоуправе ( хоћете да кажете, да "храњеник" можда "види" свих тих нека буде 30.000 динара !? У случају деце породице Трифуновић, то би значи било око 150.000 динара ) - ово је ЈАВНИ ПОДАТАК; - ту постоји и "ХРАНИТЕЉСКИ ДОДАТАК" који износи око 445 динара ДНЕВНО ПО ДЕТЕТУ, који се исплаћује "ХРАНИТЕЉУ" - ово је ТАЈНИ ПОДАТАК, који се НИГДЕ НЕ ПРИКАЗУЈЕ !!! У случају деце породице Трифуновић, то би био УКУПАН "ХРАНИТЕЉСКИ ДОДАТАК" за месец дана у износу од око 67.000 динара; - порези и доприноси ( занемарљив износ наспрам претходних, АКО Министарство то уопште и уплати у "фондове" ). Кад сумирамо овде образложене ОСНОВНЕ износе, долази се до укупне суме од око 240.000 динара !!! Ту нисмо урачунали разноразне "ДОНАЦИЈЕ" и "ванредна ПОВЕЋАЊА" и сл., која ЗВАНИЧНО и ЈАВНО "НЕ УЛАЗЕ У ПРИХОД ХРАНИТЕЉА" !!! Видите, "ДРЖАВА", односно ДРАГАН ВУЛОВИЋ и "пешадинци" од наводних "стручњака" из центара за социјални рад, су СПРЕМНИЈИ да неким тамо "ХРАНИТЕЉИМА" издвоје и дају из БУЏЕТА СРБИЈЕ, МЕСЕЧНО СУМУ ОД око 240.000 динара, а НИСУ СПРЕМНИ да породицу Трифуновић МЕСЕЧНО ПОМОГНУ са око 8.000 динара , колико је требало да буде њихово тзв. "материјално обезбеђење", за које су ПОДНЕЛИ "ЗАХТЕВ" и што је ИНИЦИРАЛО ЦЕО ОВАЈ ПРОБЛЕМ у вези са "КИДНАПОВАЊЕМ" НА ИНСТИТУЦИОНАЛНОМ ДРЖАВНОМ НИВОУ, ДЕЦЕ ПОРОДИЦЕ Трифуновић !!! И сада нека БИЛО КО ОД РАДНИКА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, који "вилене" и ЛУПЕТАЈУ НА ОВОМ САЈТУ, нека кажу да "ХРАНИТЕЉСТВО" НИЈЕ "БИЗНИС" !!! Наравно, ту је и она БИТНА СТАВКА, јер се од те УКУПНЕ МЕСЕЧНЕ СУМЕ од око 240.000 динара, ОДВАЈА МЕСЕЧНА или ЈЕДНОКРАТНА "ПРОВИЗИЈА" СОЦИЈАЛНИМ РАДНИЦИМА ИЗ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, а то се већ може слободно оквалификовати као КОРУПЦИЈА или као ИНСТИТУЦИОНАЛНА "ТРГОВИНА ДЕЦОМ" !!! Такође, ту се у скорије почела полављивати и сума од 200 - 500 ЕУРА, колико "ХРАНИТЕЉИ" и РАДНИЦИ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД "УСЛОВЉАВАЈУ" биолошке родитеље да им ПЛАТЕ, да би им омогућили 1 САТ ВИЂАЊА СА СВОЈОМ ДЕЦОМ, па после ту суму ДЕЛЕ МЕЂУ СОБОМ ( сума зависи од "СТРУЧНЕ процене" тих "стручњака" из ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД - видите, поред тога што су "стручњаци" за "психологију", "псијхијатрију", "педагогију", постадоше и "стручњаци" за ФИНАНСИЈЕ, па процењују "ФИНАНСИЈСКУ ВРЕДНОСТ" ВИЂАЊА ДЕТЕТА НА ХРАНИТЕЉСТВУ СА БИОЛОШКИМ РОДИТЕЉИМА ) !!! Ако им НЕ ПЛАТЕ ТУ СУМУ, онда се доноси "СТРУЧНО МИШЉЕЊЕ" да "ДЕЦА НЕ ЖЕЛЕ ДА ВИДЕ БИОЛОШКЕ РОДИТЕЉЕ" ( "симпатични" су били, у случају једне мајке, чије је дете било узраста око 2 године - ПО социјалним радницима то и толико дете је "рекло" да "не жели да види мајку", те су они "испоштовали вољу детета" !!!? ), а дешава се и да ПОДНОСЕ ТУЖБЕ ЗА "ПОТПУНО ЛИШЕЊЕ РОДИТЕЉСКОГ ПРАВА због тога што је РОДИТЕЉ "НАПУСТИО" ДЕТЕ и НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ СЕ ЗА ДЕТЕ", мада има и ГОРИХ СЛУЧАЈЕВА где су људе смештали у ПСИХИЈАТРИЈСКЕ УСТАНОВЕ а онда им ОДУЗИМАЛИ ИМОВИНУ и РАСПРОДАВАЛИ БЕЗ ИКАКВЕ КОНТРОЛЕ И НАДЗОРА !!! Имајте у виду, да је случај породице Трифуновић, само ЈЕДАН од око 1000 СЛУЧАЈЕВА ГОДИШЊЕ где се деца ОДУЗИМАЈУ ОД БИОЛОШКИХ РОДИТЕЉА да би се (про)давала "ХРАНИТЕЉИМА" ( овим податком се и само Министарство и центри за социјални рад САМИ "ХВАЛЕ" КАО "УСПЕХОМ" ) !? Да ли је то НОРМАЛНО да се неко ИЗ БИЛО КОЈЕ ДРЖАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ "хвали" БРОЈЕМ ОДУЗЕТЕ ДЕЦЕ ОД РОДИТЕЉА, а да НЕ СМЕ ДА ИЗНЕСЕ и ДА НЕМА и да НЕ СМЕ ДА КАЖЕ ПОДАТАК КОЛИКОМ БРОЈУ ДЕЦЕ У БИОЛОШКИМ ПОРОДИЦАМА и РОДИТЕЉИМА ТЕ ДЕЦЕ СУ УОПШТЕ ПОМОГЛИ ( НИКОМЕ НИСУ ПОМОГЛИ ) !!! Господо социјални радници, ово је ЈЕДАН ОД ПРИМЕРА који је дошао У ЈАВНОСТ, а израчунајте колико случајева људи јш знају, у вези те ваше ЛЕГАЛИЗОВАНЕ и ОЗАКОЊЕНЕ "ТРГОВИНЕ ДЕЦОМ" !!! Најгоре можда у свему томе, јесте у чињеници, да у "САВЕТУ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ДЕЦОМ", седе РАДНИЦИ и РУКОВОДИОЦИ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, који се тиме баш баве, али не СУЗБИЈАЊЕМ ТОГА, него ОНИ УЧЕСТВУЈУ и ОРГАНИЗУЈУ "ТРГОВИНУ ДЕЦОМ" УНУТАР СРБИЈЕ, а то је прикривено и МАСКИРАНО ПОД "ХРАНИТЕЉСТВОМ" !!! Да не будем погрешно схваћен, "хранитељство" је ОДЛИЧНА ЗАМИСАО и веома "ХУМАНА", али оно се ПРИМАРНО МОРА ОДНОСИТИ и СПРОВОДИТИ у односу НА ДЕЦУ КОЈА СУ ГОДИНАМА СМЕШТЕНА У "ДОМОВИМА", а НИКАКО као што се то сад МАКСИМАЛНО ЗЛОУПОТРЕБЉАВА, да се деца ОДУЗИМАЈУ ОД БИОЛОШКИХ РОДИТЕЉА, да би се давала "ХРАНИТЕЉИМА" !!! Међутим, деца смештена у "ДОМОВИМА" су И ДАЉЕ У "ДОМОВИМА", док радници центара за социјални рад "меркају" како им се кад "дигне", КОЈЕ ЋЕ ДЕТЕ ОД КОГ РОДИТЕЉА ДА ОДУЗМУ и да га "ПРОДАЈУ ХРАНИТЕЉИМА" !!! Јесте да је све ово написано и са мало "ИРОНИЈЕ", али је ово веома ТЕШКА ТЕМА, са којом се "борим" око 8 ГОДИНА и УСПЕО САМ МОЈУ ДЕЦУ ДА СПАСИМ, најпре од МОНСТРУМА и ПСИХОПАТОЛОШКИ ПОРЕМЕЋЕНИХ и ДЕВИЈАНТНИХ ОСОБА ЗАПОСЛЕНИХ У ЦЕНТРИМА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, а тек након тога и од СУМАНУТЕ бивше супруге која је "МЕНИ У ИНАТ" тим БИТАНГАМА и ОЛОШУ подносила "ЗАХТЕВЕ ЗА одузимање деце од мене и СМЕШТАЊЕ У "ДОМОВЕ" и ХРАНИТЕЉСКЕ ПОРОДИЦЕ" ( јер за то, МОРА ДА ПОСТОЈИ ПИСМЕНИ "ЗАХТЕВ" и "САГАСНОСТ", бар једног од родитеља, а онда се МОНСТРУМИ ИЗ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД "усресређују" на САТАНИЗАЦИЈУ родитеља који са тим НИЈЕ "САГЛАСАН" и онда њега "стручним мишљењима" проглашавају НАВОДНО "неурачунљивим" и сл. ) !!! Ја сам све то ПРОШАО, али то је да НИКОМ СЕ НЕ ПОЖЕЛИ ТОРТУРА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, те са тог мог личног становишта, а такође и са становишта ВЕЋЕГ ДЕЛА "НОРМАЛНЕ" и СТРУЧНЕ ЈАВНОСТИ, ЦЕНТРЕ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, као и ВЕЋИНУ РАДНИКА У ТИМ ЦЕНТРИМА, ТРЕБА ПОД ХИТНО "ЗАТВОРИТИ" и "УКИНУТИ" ( наравно, већину радника центара за социјални рад треба послти на ПСИХИЈАТРИЈСКА ЛЕЧЕЊА "ЗАТВОРЕНОГ ТИПА", а део "ИЗА РЕШЕТАКА" на вишегодишње затворске казне ) !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 prvo se kaze Dobar dan u kucu onda ne vices pa polako није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука