eho73 Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Одредбе против насиља у породици постоје у Породичном, Кривичном, сада ће да га ставе и у Закон о прекршајима (додуше, то је за сада на нивоу иницијативе по семинарима о борби против насиља у породици), а велике контроверзе изазивају и решења о забрани насиља над децом која се налазе у предлогу Грађанског законика. Додуше, тај се законик прави као Скадар на Бојани, тако да смо за сада заштићени од решења која су "европскија" него у самој ЕУ. Посебан закон из ове области не постоји, али није ни потребан. Проблем није чак ни у примени закона, него у психологији жртве, посебно код жена. Ако си радио са женама жртвама насиља у породици, онда знаш колико се брзо предомисле и колико је судских поступака до сада пропало јер оне на суду штите насилника. Па лепо рекосте господине АЛЕКСАНДРЕ, међутим, шта ћемо кад се "КРИВИЧНА ПРИЈАВА", кривични поступак и "Пресуда" за НАВОДНО "НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ" заснива на "СТРУЧНОМ мишљењу" радника центра за социјални рад, где је током тог кривичног поступка ДОКАЗАНО да се "окривљени" налазио на око 300 КМ од места наводног насиља, у присуству око 60-ак сведока ( на "крштењу" детета својих рођака ), од којих суд НИ ЈЕДНОГ НИЈЕ ХТЕО ДА САСЛУША КАО "СВЕДОКА ОДБРАНЕ" !? Касније, после неколико година се дошло до сазнања, да је његову бившу жену "РАЗБИО" ЊЕН ТАДАШЊИ ЉУБАВНИК !!! Човек је "ОСУЂЕН" на 4 месеца затвора са УСЛОВОМ на 3 ГОДИНЕ и изречена му је ЗАБРАНА ПРИЛАСКА БИВШОЈ СУПРУЗИ и ЗАБРАНА СТАНОВАЊА У ЊЕГОВОМ СТАНУ, а усељена је његова бивша супруга ( члан 198. ПЗРС ... "habitatio" ) у трајању од 3 ГОДИНЕ ( у закону пише да та "мера" може трајати НАЈВИШЕ 1 ГОДИНУ ) - обратите пажњу, да су у кривичном процесу примењене одредбе из Породичног закона !? Чак је ДОБИО Србију у спору пред Судом у Стразбуру и досуђена му штета, јер НЕМА ПОВРЕДЕ ЉУДСКОГ ПРАВА КОЈЕ СУД и ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД У ТОМ СЛУЧАЈУ НИСУ "ПОВРЕДИЛИ" ! Да вам нешто НЕ БУДЕ НЕЈАСНО, интересантно је толико "интензивно" бављењем случајем од стране радника центра за социјални рад, а они иначе НИСУ ИМАЛИ ДЕЦЕ !!! Кад је истекла та "мера" од 3 ГОДИНЕ, тај "окривљени", односно "осуђени" је дошао да уђе у СВОЈ СТАН, међутим, уз помоћ радника из центра за социјални рад, његова бивша супруга је у међувремену ПРОДАЛА ТАЈ СТАН "трећем лицу", и сад човек већ око 6 - 7 година ВОДИ "ПАРНИЦУ" ДА БИ ДОБИО НАЗАД СВОЈ СТАН, а његова бивша супруга се преселила у иностранство !!! И шта сад тај човек треба да ради - да ли треба да оде и ПОБИЈЕ "ГОВНА" У ТОМ ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД !? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 prvo se kaze Dobar dan u kucu onda ne vices pa polako Ти сисе изгледа "заљубила" против мене, кад ме толико прогањаш !!! Ма волим и ја тебе sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 prvo se kaze Dobar dan u kucu onda ne vices pa polako Немој да сумњаш у МОЈЕ МОГУЋНОСТИ "СТРУЧНЕ ПРОЦЕНЕ", обзиром да ти се У ПОЛА НОЋИ "РАЗДАНИЛО" ... кад мене виде !!! greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 opet vices ,ne valja ti to није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 iako je bes mozda opravdan, malo forumske kulture bi bilo dobrodoslo... pa posle mozete i fiskulturu sto se mene tice hehe Дејан1 је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Не понекада, него скоро стално. Нема оне прве, брзе, реакције система, да се насилник избаци из живота жртве, макар и привремено. Имамо могућност удаљавања из стана до завршетка процеса, али се скоро никада не изриче. Имамо и забрану приближавања, али се не контролише њено спровођење, нити има законских могућности да се ограниче телефонски позиви. И онда, мало под утицајем насилника, а мало под утицајем околине, жртва попусти. Посебно трпи осуду родитеља. Има и бриге за егзистенцију, јер је насилник обично тај који зарађује у породици. Не бих да ово звучи као оне невладине приче о томе да само жена може да буде жртва, али сам се у пракси уверио да је у минимум седамдесет посто случајева ипак жена та која трпи насиље. Чак сам се и сам стално расправљао око тих ствари са другима, мислећи да претерују, док нисам био у једном пројекту који је пружао правну помоћ жртвама насиља у породици. Елем, то су све разлози због којих ту област хоће да реше прекршајним нормама, јер прекршајни поступак може да се заврши за пар сати, што жртви неће оставити времена да се предомисли, што би било одлично решење. Само да дође на дневни ред од силних "европских" закона који ништа не значе (на пример, по хитном је поступку код нас усвајан закон о поморској пловидби). Александре, све те "утицаје" насилника на жртву су лепо "описао", а шта ћемо са "УТИЦАЈИМА" РАДНИКА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, кад ПОДСТИЧУ ЖЕНЕ ДА ЛАЖНО ПРИЈАВЉУЈУ "НАСИЉЕ" и друга кривична дела, па се онда "ПЕРЕТЕ" ЗАЈЕДНО кад "попијете" КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ за "ЛАЖНО ПРИЈАВЉИВАЊЕ" и ту се онда радници центара за социјални рад појављују да дају "СТРУЧНО МИШЉЕЊЕ" да они НИСУ ИЗВРШИЛИ "ЛАЖНО ПРИЈАВЉИВАЊЕ", а ЧЕСТО СЕ ТИ ПОСТУПЦИ ТАКОЂЕ ОДУГОВЛАЧЕ У НЕДОГЛЕД, углавном ДО ЗАСТАРЕВАЊА, јер СУД "ПО СВАКУ ЦЕНУ" ПОКУШАВА ДА ОСУДИ БИЛО КОГ РАДНИКА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ... Онда, обзиром да се ту НЕ ПОШТУЈЕ и ИЗИГРАВА ЗАКОН и ПРАВДА, једино што преостаје да се "УЗМЕ ЗАКОН У СВОЈУ ЛЕВУ РУКУ" , а у ДЕСНУ РУКУ ДА СЕ УЗМЕ "ГОВНАВА МОТКА" и ДА СЕ ТАКО ОСТВАРИ СВОЈЕ ПРАВО и ЗАДОВОЉИ "ПРАВДА" У ОДНОСУ НА РАДНИКЕ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 iako je bes mozda opravdan, malo forumske kulture bi bilo dobrodoslo... pa posle mozete i fiskulturu sto se mene tice hehe Ма какав бре БЕС ... видиш колико ме ова "Петрија" прогања ... видиш колико се заљубила против мене, чак и ако смо на "СУПРОТНИМ СТРАНАМА" ... зар не виде да ми У ПОЛА НОЋИ каже "Добар ДАН" greengrin Дејан1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 @ Eho U internetskoj kulturi pisanje velikim slovma se smatra za vikanje na sagovnika.Budi ljubazan piši malim slovima kao sav normalan svet. Дејан1 and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 iako je bes mozda opravdan, malo forumske kulture bi bilo dobrodoslo... pa posle mozete i fiskulturu sto se mene tice hehe Иначе, ова "Петрија" мене "ОБОЖАВА", још када је добијала "подршку" од др. Ђурића, пре око 2 - 3 године ... зар не "љубави" ? greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Иначе, ова "Петрија" мене "ОБОЖАВА", још када је добијала "подршку" од др. Ђурића, пре око 2 - 3 године ... зар не "љубави" ? greengrin tebi nije dobro nadam se da ces kratko boraviti ovde pozdrav 4869 ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 @ Eho U internetskoj kulturi pisanje velikim slovma se smatra za vikanje na sagovnika.Budi ljubazan piši malim slovima kao sav normalan svet. Као ПРВО, ко ти каже да сам "НОРМАЛАН" ? greengrin А што се иче ЉУБАЗНОСТИ, е ту ти већ не могу одолети, а да те не послушам !!! drlove Међутим, ја сам слабо присутан по ФОРУМИМА, тако да ја уопште и не обраћам пажњу на то шта, како и каквим словима пише ! :291291291: .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Иначе, ова "Петрија" мене "ОБОЖАВА", још када је добијала "подршку" од др. Ђурића, пре око 2 - 3 године ... зар не "љубави" ? greengrin Ajd još jedan pokušaj da lično kažeš neštoPetriji pa ti sledi upozorenje. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Eho ovde ćeš morati da obraćaš pažnju, jer postoji pravilnik. Dakle, smanji slova. Анастасија and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Ajd još jedan pokušaj da lično kažeš neštoPetriji pa ti sledi upozorenje. uh uh al si opasna... BAN bre kakvo upozorenje! hahahaa :lol: PS: vidim ja da ovde nisam potreban, zenske sredite ga! 0102_laugh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Јадан ја, са њих ДВЕ или ТРИ ...колико ли их има !!! "Анастасија", ја разумем да је ово "РЕКЛАМНИ САЈТ" РАДНИКА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, али када те неко негде "прозива", па као "нестане", а онда то утиче и на нешто "лично", па кад ту особу СРЕТНЕШ ПОСЛЕ НЕКОГ ВРЕМЕНА и јавиш јој се само да је "подсетиш", не знам онда чему та претња "УПОЗОРЕЊЕМ" !? Ја никога НИСАМ "ВРЕЂАО", а на "Петријино" што је рекла "ДОБАР ДАН у пола ноћи" само сам рекао своје "МИШЉЕЊЕ" и "СТАВ", те због тога то ти не даје за право да ти некога овде ЛИЧНО "ШТИТИШ", а НЕ ЗНАШ шта је тај неко кога "штитиш" урадио на другом месту !!! Мало је сувише као "случајно", да се ИСТИ КАРАКТЕРИСТИЧАН "НИК" понавља на различитим сајтовима, а да као "не зна о чему се ради" !!! И још само да ти кажем ово, ти мене можеш бановати и са овим ником и са овом адресом, али не заборави да је то "промењиво", а ја немам ни времена ни жеље да се са било ким "млатарам" због интернет комуникације ! А осим тога интернет сајт је ЈАВНО ГЛАСИЛО, те исто мора бити СВИМА ДОСТУПНО ... надам се да "разумеш" о чему причам !? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука