Jump to content

Život je u islamu svetinja

Оцени ову тему

Препоручена порука

Али најјача сцена је - прије два дана на студентској Конференцији у Њемачкој сретнем једну дјевојку из делегације Уједињених Арапских Емирата. Нормално обучена (панталоне, кошуља..), без чаршафа и мараме, нормално прича, рукује се са мушкарима..

Само прије 5 мјесеци сам био у Емиратима, и тамо СВЕ, али букавлно све дјевојке, умотане и не смију да се рукују са мушкарцима..

Како ово назвати?

Питах онда једног јако објективног пријатеља муслимана из Сирије, и он ми каже да се све врсте морала практикује напољу (чаршафи и бурка, неконзумирање алкохола, неимање физичког контакта..) а између затворених зидова је друга прича. Наводно "Алах не види кроз зидове!" :mellow:

Жао ми је свих квалитетних људи који су у ропству, мале групе фантастичних и агресивних муслимана. Нека им Господ појача снаге да се изборе за своје слободе, које им је Он подарио.

Подели на овим сајтовима

Муслимани су религија која убедљиво користи неистине и петљање на планети. То је зато што их куран учи да су они одабрани Божији робови и да не само да имају право. већ треба да лажу и петљају и користе сва друга гнусна средства да би постигли свој једини циљ (а то је привођење целе планете у робовање алаху).

То користе и овде код питања жена. Мање је важно питање колико је покривање жене корисно у сврху скривања полних атрибута, већ је много важније питање какав је остали однос муслимана према својим женама. И посебно да ли је њихов однос према женама последица ислама.

А однос муслимана према женама је благо речено однос газде према свом псу. Жена не сам ода је ниже биће, већ муслимани сматрају да мушкарац и жена нису иста врста. Разумете? Нешто као носорог и жирафа. Жена је друга врста која личи на мушкарца (човека) и њена једина улога је да задовољи мушкарца.

Има ту још једна ствар - ми муслимане посматрамо кроз призму ових наших домаћих, који још увек нису примили толико исламског учења. Они су још увек под великим утицајем наше српске слободарске и човекољубиве културе. Још увек нису постали хард кор поклоници књиге, као нпр у Оману или Судану. у неку, руку ову су благи, либерлани муслимани, који се у суштини не држе нешто много курана.

На сву срећу, рекао бих, али нажалост све више клизе ка таласима фанатизма и шовинизма.

Opet ti postavljam pitanje:Šta si pročitao o islamu?Ovo mi je jako bitno obzirom na tvoje "expertsko"(čitaj idiotsko) iznošenje stavova o islamu i muslimanima.To je prvi uslov na osnovu kojeg možemo pričati.

Ako nisi ništa pročitao, ili si pročitao od onih koji su pisali o islamu a nemuslimani su, ili ono što prenose islamofobični mediji, oprosti, ali onda si neznalica o onome o čemu pišeš.A kaže jedan islamski učenjak:"Najteže je raspravljati sa neznalicama".

Pazi iako nas optužuješ za loš odnos prema ženi(što nema veze sa istinom, a ako tvrdiš nešto donesi dokaze za to), mi nismo ti koji su raspravljali na temu da li je žena ljudsko biće ili je džavo, malo pročitaj o tome.

Mi muslimani smo znali otpočinjati ratove zbog časti muslimanke, da imamo odnos prema ženama kao kako se ti izrazi"prema psu" zbog psa se ne vode ratovi.

A ovo tvoje poređenje sa nekakvim životinjama je ono što nema veze sa istinom.

To kako vi nas smatrate okusili smo na svojim leđima i moramo se od takvih paziti u budučnosti(Odnosi se na ovakve poput ovoga "pisca", a ne na čestite hriščane- koje biblija uči da ono što ne žele sebi da to ne čine drugima)

Ako pod fanatizmom smatraš branjenje porodice, časti, vjere, domovine, onda mene možeš smatrati najvećim fanatikom.A muslimani su nažalost prisiljeni da čine nasilje jer su dovedeni pred zid za streljanje.Vidiš za tebe je vračanje vjeri jednog muslimana, fanatizam.Izgleda za tebe je musliman onaj koji će sa tobom cugnuti, jesti možda prasetinu, i činiti druge grijehe, e za nas su takvi muslimani loši muslimani.Da te rastužim malo, mi muslimani danas hvgala Allahu nismo muslimani iz devedesetih.Danas musliman u Bosni živi za svoju vjeru i umire zbog nje.Tebi je to vjerovatno krivo čuti ali šta ću ti ja.

Veselilo bi me da se i ljudi poput tebe vrate evandželju i evandželjskim porukama.Toliko tamo ima lijepih stvari samo kada bi slijedio neke od njih nebi pisao ovo što si napisao o nama muslimanima.

Imaš onoga vašeg svečenika Grigorija, zašto malo ne poslušaš njegove govore , predavanja, kulturu izražavanja , mislim da bi mogao da naučiš mnogo toga, ili si pametniji od njega.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Али најјача сцена је - прије два дана на студентској Конференцији у Њемачкој сретнем једну дјевојку из делегације Уједињених Арапских Емирата. Нормално обучена (панталоне, кошуља..), без чаршафа и мараме, нормално прича, рукује се са мушкарима..

Само прије 5 мјесеци сам био у Емиратима, и тамо СВЕ, али букавлно све дјевојке, умотане и не смију да се рукују са мушкарцима..

Како ово назвати?

Питах онда једног јако објективног пријатеља муслимана из Сирије, и он ми каже да се све врсте морала практикује напољу (чаршафи и бурка, неконзумирање алкохола, неимање физичког контакта..) а између затворених зидова је друга прича. Наводно "Алах не види кроз зидове!" :mellow:

Жао ми је свих квалитетних људи који су у ропству, мале групе фантастичних и агресивних муслимана. Нека им Господ појача снаге да се изборе за своје слободе, које им је Он подарио.

Da, ja sam rob Onome Koji me je stvorio.Moj život i moja smrt je u Njegovim rukama.Ja sam rob Stvoritelja a vi ste robovi ljudi.Međutim očigledno je to razumijevanja robovanja prema našem Stvoritelju vama nepoznato.Zbog toga i nečudi što ste to što jeste a mi smo ono što jesmo.

Подели на овим сајтовима

Da, ja sam rob Onome Koji me je stvorio.Moj život i moja smrt je u Njegovim rukama.Ja sam rob Stvoritelja a vi ste robovi ljudi.Međutim očigledno je to razumijevanja robovanja prema našem Stvoritelju vama nepoznato.Zbog toga i nečudi što ste to što jeste a mi smo ono što jesmo.

Sorry, ми нисмо Његови робови већ дјеца. То је главна разлика нашег и вашег погледа на свијет.

Подели на овим сајтовима

Sorry, ми нисмо Његови робови већ дјеца. То је главна разлика нашег и вашег погледа на свијет.

Očigledno je pojam robovanja Gospodaru u islamu ono što nerazumijete.

Подели на овим сајтовима

Pariz: Muslimani blokiraju ulice zbog klanjanja

Pariz je okupiran muslimanskim vernicima koji svakog dana izlaze na ulice da se mole. Autor Maksim Lepant smatra da im je to dopušteno zbog nadolazećih izbora. Prema nekim proračunima do 2048. u glavnom gradu Francuske neće biti druge religije osim islama.

225939_francuska_iff.jpg?ver=1332236159

Ukoliko se nastavi trend povećanja broja muslimana, glavni grad Francuske do sredine ovog veka mogao bi da liči na Meku. Iako je molitva na javnom mestu zabranjena, ovaj video snimak prikazuje na hiljade muslimana, koji svaki dan okupiraju ulice Pariza u vreme klanjanja.

Vlada Francuske zabranila je i nošenje burki, ali bez efekta. Zato je jedan građanin odlučio da skrivenom kamerom snima sve što se dešava na ulici. Zbog stalnih pretnji koristi drugo ime, Maksim Lepant.

"Blokiraju ulice Pariza, preuzimaju ih, i dobijaju prava koja nijedna druga verska grupa nema. Ljudi imaju prava da veruju u sve što žele, ali postoje mesta za praktikovanje religije. Dolaze ovde da nam pokažu da mogu da nas pokore. Država sve ovo toleriše pred izbore, kako bi pojedini političari nakupili glasove", kaže Lepant.

Ruska spisateljica Elena Čudinova napisala je delo "Džamija Notr Dam 2048" koja je postala bestseler u Rusiji, a na dobrom je putu da to postane i u Francuskoj. Francuski izdavači na početku su je izbegavali jer su smatrali da je politički nekorektna.

http://youtu.be/A5oXvuiYCXE

Подели на овим сајтовима

^ To su lovačke priče. Muslimana u Francuskoj ima oko 8% od ukupne populacije. Ne znam po kom algoritmu su izračunali da oni mogu da budu apsolutna većina za 30-ak godina.

Подели на овим сајтовима

Jednostavno:Natalitet u Francuskim hriščanskim porodicama je 1,6 dok u muslimanskim porodicama koje žive u Francuskoj je 6,1.Sabereš , oduzmeš i to ti je to otprilike.(Jedino ako se ne uvedu ograničenja muslimanskim porodicama o maximalnom broju djece.

Подели на овим сајтовима

Pariz: Muslimani blokiraju ulice zbog klanjanja

Pariz je okupiran muslimanskim vernicima koji svakog dana izlaze na ulice da se mole. Autor Maksim Lepant smatra da im je to dopušteno zbog nadolazećih izbora. Prema nekim proračunima do 2048. u glavnom gradu Francuske neće biti druge religije osim islama.

225939_francuska_iff.jpg?ver=1332236159

Ukoliko se nastavi trend povećanja broja muslimana, glavni grad Francuske do sredine ovog veka mogao bi da liči na Meku. Iako je molitva na javnom mestu zabranjena, ovaj video snimak prikazuje na hiljade muslimana, koji svaki dan okupiraju ulice Pariza u vreme klanjanja.

Vlada Francuske zabranila je i nošenje burki, ali bez efekta. Zato je jedan građanin odlučio da skrivenom kamerom snima sve što se dešava na ulici. Zbog stalnih pretnji koristi drugo ime, Maksim Lepant.

"Blokiraju ulice Pariza, preuzimaju ih, i dobijaju prava koja nijedna druga verska grupa nema. Ljudi imaju prava da veruju u sve što žele, ali postoje mesta za praktikovanje religije. Dolaze ovde da nam pokažu da mogu da nas pokore. Država sve ovo toleriše pred izbore, kako bi pojedini političari nakupili glasove", kaže Lepant.

Ruska spisateljica Elena Čudinova napisala je delo "Džamija Notr Dam 2048" koja je postala bestseler u Rusiji, a na dobrom je putu da to postane i u Francuskoj. Francuski izdavači na početku su je izbegavali jer su smatrali da je politički nekorektna.

Mašallah.Ma vračaju se muslimani svojoj vjeri elhamdulillah.

Подели на овим сајтовима

ISLAM I MUSLIMANI U AUSTRIJI

Austrija je srednjo-europska zemlja koja je imala čast da se prva u

Europi susretne s muslimanima i njihovom vjerom. Okupacija Bosne i

Hercegovine, a prije toga i rat s Osmanlijama učinio je ovu zemlju

najboljim poznavateljom islama i muslimana na ovom kontinentu.

Učešće u savezu Osovina sa nacističkom Njemačkom Austrija je poslije

Drugog svjetskog rata bila kratko okupirana. Godine 1955. ušla je u UN, a

1995 postala je članica Europske Unije. Graniči s Češkom i Njemačkom

sa sjevera, sa istoka sa Slovenijom, sa juga Italijom, a Švicarskom i

Lihtenštajnom sa zapada. Graniči sa osam zemalja. Glavni grad je

poznata europska prijestolnica Beč. Površina zemlje iznosi 83.858 km²,

sa 8,184.691 stanovnika. Muslimana ima oko 5%. U samom Beču ima oko

122.000 muslimana ili 7,8%. Prema rezultatima popisa stanovništva iz

2001. godine u Austriji ima 74% katolika, Luteranaca 4,7%, muslimana

4,2%, Ţidova 0,1%, pravoslavaca-Čerkeza 2,2%, ostalih kršćana 0,9%,

ostalih nekršćanskih vjernika 0,2% i ateista 12%.

Prema sluţbenim procjenama broj muslimana od 1991 do 2001.

godine povećao se za 100% i dosegao brojku od 400.000. Istovremeno

smanjio se broj katolika za 166.000 tisuća. Prema istim procjenama u

Austriji ţivi svega 8140 Ţidova. Zanimljivo je napomenuti da se uvelike

povećao broj ateista i većina katolika je upravo otišla meĎu njih. Oni su

druga skupina po broju, odmah poslije katolika i broje preko milijun.

Broj Arapa se krećče oko 50.000. Od jezika su rasprostranjeni:

njemački, hrvatski, slovenski i maĎarski.

U Austriji ima 135 mesdţida, a samo u glavnom gradu 53. U Austriji

postoji samo jedna dţamija s minaretom i to ona u Beču izgraĎena

donacijama islamskih zemalja. Pored spomenutih mesdţida u Austriji

ima još oko 200 mjesta za namaze.

Austrija je prva zemlja u Europi zakonom priznala islam i to davne

1912. godine, ukazom cara Franje Josipa Drugog. To priznanje treba

zahvaliti prije svega bosanskim muslimanima koji su od okupacije postali

ravnopravni graĎani Austro-Ugarske carevine. Zahvaljujući bosanskim

borcima u Prvom svjetskom ratu Austro-Ugarska carevina se dugo

odrţala. Prva islamska zajednica u Austriji bila je osnovana od strane

Bošnjaka. Danas najveći procent muslimana otpada na Turke, a zatim na

muslimane s prostora bivše Jugoslavije, a zatim Arape.

Vjeronauk u osnovnim i srednjim školama je izborni i kada se

jednom prihvati postaje obveznim, a drţava iz proračuna plaća

vjeroučitelje.

U Austriji postoji jedinstvena Islamska zajednica s predsjednikom

na čelu koji se bira izmeĎu članova Savjeta. Prvi predsjednik Islamske

zajednice bio je Afganistanac Abdurrahim Zaj, odvjetnik koji je umro 2

prije nekoliko godina. Trenutno na čelu zajednice je Sirijac, takoĎer

odvjetnik, Anes Šakfeh.

Prije nekoliko godina Islamska zajednica u Austriji je osnovala je

Učiteljsku Akademiju koja školuje vjeroučitelje.

Ured za bošnjačku dijasporu Rijaseta u Sarajevu u svom izvješću

kaţe da u ovoj zemlji postoji 34 bošnjačka dţemata. Dţemati djeluju kroz

dva udruţenja, a Rijaset suraĎuje s obadva udruţenja. Rijaset je radi

boljeg praćenja aktivnosti bošnjačkih dţemata osnovao posebnu

Komisiju koja je trebala koordinirati s njima, ali je nakon neuspjeha

koncem prošle godine ukinuta. Problem predstavlja i činjenica što većina

imama u Austriji je zaposlena u školama kao vjeroučitelji, dok su im

imamski poslovi dodatna aktivnost, što izaziva velike nesporazume. I

pored prilične organiziranosti, još se ne zna točan broj Bošnjaka

muslimana u Austriji.

Dţamija i slamski centar u Beču, jedna od najljepših u Europi

Dr. Enes Šakfeh, predsjednik Islamske zajednice u Austriji

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...