Владан Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 dzaba vam sve to Bosanac sutra Švabi ili francuzu dune vjetar u glavu i sve vas protjera ono zankonski demokratski ko Rome onomad katja, Ignjatije and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Mašallah.Ma vračaju se muslimani svojoj vjeri elhamdulillah. A je li bosanac, ti smatras da je ovako bahato ponasanje da se zakrci jedna cela gradska ulica u redu? Sta je sa onima koji nisu muslimani i zele da prodju tom ulicom, koja je javno mesto i pripada bas svima podjednako? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 A je li bosanac, ti smatras da je ovako bahato ponasanje da se zakrci jedna cela gradska ulica u redu? Sta je sa onima koji nisu muslimani i zele da prodju tom ulicom, koja je javno mesto i pripada bas svima podjednako? Naravno, prijatelju da nije u redu. Međutim nije problem u muslimanima nego u vlastima Francuske koja odbija izdavanje dozvola za izgradnju džamija u Francuskoj.Sigurno je duplo veća potreba za džamijama u francuskoj od broja džamija koje su tamo izgrađene.Muslimani su tamo , čak i nekoliko crkava kupili i koriste ih za obavljanje molitvi. Znači ljudi imaju potrebe za vjerskim objektima od državer ne traže da ih ona pravi samo traže dozvolu za izgradnju.Pravo pitanje se postavlja da li je bahato ponašanje države prema muslimanima Francuske? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 dzaba vam sve to Bosanac sutra Švabi ili francuzu dune vjetar u glavu i sve vas protjera ono zankonski demokratski ko Rome onomad To si vala u pravu.Francuzi su onomad pobili milion i po stanovnika Alžira samo iz razloga što su ljudi željeli da se oslobode njihova jarma.Tako da to nebi ni iznenadilo.Onaj ko uradi nešto jednom lakše mu je to drugi put uraditi. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 naziv teme je nespojiv sa poslednjim događajima u Tuluzu, tj. čini mi se da događaji u Tuluzu demantuju naziv teme "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Ne, to nema veze sa islamom.Islamski propis je jedno a postupak muslimana može biti suprotan propisu islama.Ovaj čovjek ukolikos e pokaže da je uistinu to uradio , nemože i nema pravo da se poziva na islamske propise koji jasni i glasno govore suprotno postupku toga bezumnika.To isto kada bih ja sada optužio krščanstvo za ono što je neki mjesec onaj bezumnik u Skandinaviji uradio, ubivši sedamdesetak nevinih ljudi.Stoga u najmanju ruku je neodgovorno i neozbiljno optuživati islam zbog nečijeg postupka.Tom logikom treba i krščanstvo optuživati za promociju homosexualnosti , kao i nagog bogosluženja po crkvama jer sve to neki u ime krščanstva rade a to nema veze sa krščanstvom. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 stoji. događaj u Tuluzu je, kako sada izgleda, primer (religijskog) fanatizma, baš kao i slučaj u Norveškoj prošlog leta. "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Da ali koji je i u jednom a i drugom primjeru plod neispravnog tumačenja i shvatanja vjere.A što se tiče ovih koji napadaju na civile a "u ime islama", meni to više liči kao plod djelovanja tajnih službi s ciljem plasiranja iskrivljene slike o islamu kod običnih ljudi a sve da bi im to išlo na ruku ostvarivanja nekih njihovih planova. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Čovjek da bi moga sa nekim komunicirati uslov je da obje strane budu iskrene.Međutim , ti poštovani prijatelju vadiš riječi iz konteksta.To ti je izgleda jača strana. Pa bolan ne treba ti bolji primjer od Turske , živjeli ste u sastavu te države stolječima.A danas ja tražim da mi muslimani imamo prava u Evropi kao što vi imate u arapskom svijetu. Da, Izraelci ne ubijaju kao što to čine muslimani.Muslimani ubijaju vojnike, dok Izraelci ubijaju djecu žene stare mlade sve one koje im se čejfne da ubiju.Ne samo to trguju palestinskim organima(čitaj malo više).Izrael je država u kojoj se i maloljetni muslimani zatvaraju. Ali takvi poput tebe nemogu to razuimjeti. A ove kvalifikacije koje si iznio o islamskom vjerniku na sramotu da ti je. Dokle god ti imaš duple aršine i istu stvar kod muslimana pravdaš, a kod drugih osuđuješ, razgovor je besmislen. Turska kažeš. Da, imamo Ćele kulu kao uspomenu, nemamo mošti svetog Save, imamo izbodene freske po mnogim manastirima, a mnogi su uništeni,... da li je potrebno nabrajati dalje. Tebi je vladavina Osmanske imperije u Srbiji pozitivna i nećeš da je sagledaš realno kao okupaciju i osvajanje, kao tuđinsku vlast i kao tiraniju. Pravdaš to svakojakim nebulozama umesto da prihvatiš istoriju onakvu kakva jeste. Da muslimani imaju jednaka prava kao mi u arapskim zemljama ne bi ti ni smeo da javno kažeš da si musliman, a kamo li da vodiš glavnu reč na pravoslavnom forumu. Hvala Bogu što to nije tako, a nažalost što vi to zloupotrebljavate. Svi ubijaju, nemoj pričati bajke kako palestinci ubijaju samo izraelske vojnike kad to brate nije tačno i ti to znaš. Ubijaju se međusobno uzduž i popreko kao i kod nas što je bilo jadni li smo i svi viču "ne, mi ubijamo samo vojnike u samoodbrani". Ma dokle više? Sve to krvoproliće je muški rod smislio i započeo i sprovodi da će biti pravo čudo bude li vas u Raju uopšte. Ovo je šala. obi-wan and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Naravno, prijatelju da nije u redu. Međutim nije problem u muslimanima nego u vlastima Francuske koja odbija izdavanje dozvola za izgradnju džamija u Francuskoj.Sigurno je duplo veća potreba za džamijama u francuskoj od broja džamija koje su tamo izgrađene.Muslimani su tamo , čak i nekoliko crkava kupili i koriste ih za obavljanje molitvi. Znači ljudi imaju potrebe za vjerskim objektima od državer ne traže da ih ona pravi samo traže dozvolu za izgradnju.Pravo pitanje se postavlja da li je bahato ponašanje države prema muslimanima Francuske? Vidis, u Iranu, recimo, ne smes ni da kazes da uopste jesi hriscanin, a kamoli da pomislis da gradis tamo crkvu. Kad bi to trazio, verovatno bi te smatrali ludim (ako prezivis, naravno). U Pakistanu isto tako. Sad, mene zanima, sta bi samo bilo kad bi lepo tamosnji hriscani - a ima ih, itekako - izasli lepo na ulicu i tamo da sluze Liturgiju, i tako svaki dan? Kako bi reagovale te drzave prema njima? Dakle, sta Francuska kao drzava radi, to je jedna stvar, ali mentalno silovanje javnosti koje muslimani sprovode gdegod im i malo poraste broj je nesto sasvim deseto. To je bahatost, i bezobzirnost, i prezir prema svima koji su drugaciji, i otvorena mrznja i sta jos sve ne... A da je tacno tako kako kazem, evo uveri se i sam na najnovijem slucaju, gde covek ubija decu i nastavnike, a u ime vere. Taj nigde medju muslimanskim vodjama nece biti javno osudjen, od njega niko nece da se ogradi niti da odbaci njegov postupak, a mnogi ce otvoreno ili prikriveno da ga hvale. Manolis and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Dokle god ti imaš duple aršine i istu stvar kod muslimana pravdaš, a kod drugih osuđuješ, razgovor je besmislen. Turska kažeš. Da, imamo Ćele kulu kao uspomenu, nemamo mošti svetog Save, imamo izbodene freske po mnogim manastirima, a mnogi su uništeni,... da li je potrebno nabrajati dalje. Tebi je vladavina Osmanske imperije u Srbiji pozitivna i nećeš da je sagledaš realno kao okupaciju i osvajanje, kao tuđinsku vlast i kao tiraniju. Pravdaš to svakojakim nebulozama umesto da prihvatiš istoriju onakvu kakva jeste. Naravno da nece da prihvati istorijske cinjenice, jer to je algoritam razmisljanja u Islamu - "mi smo uvek u pravu, niko drugi nikad nije u pravu, ako treba prepravicemo istinu samo da bi mi bili u pravu". Da muslimani imaju jednaka prava kao mi u arapskim zemljama ne bi ti ni smeo da javno kažeš da si musliman, a kamo li da vodiš glavnu reč na pravoslavnom forumu. Samo jos da ima oci da to vidi, nista drugo mu ne treba... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Мали спам. Овај дијалог са брачом муслиманима и атеистима слабо нешто иде. Само се још држимо са католицима Можда би могли сад пробати са нашим зилотима Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Мали спам. Овај дијалог са брачом муслиманима и атеистима слабо нешто иде. Само се још држимо са католицима Можда би могли сад пробати са нашим зилотима Baš nam dobro ide, ne psujemo jedni druge, ne ubijamo se a ako se razilazimo u stavovima što je i normalno neznaći da nam loše ide. Meni je ovaj Obi-wan jako interesantan i prija mi dijalog sa njim jer osječam da je čovjek iskren do bola i nema namjeru da provocira nego ima svoj izgrađen stav kojeg iznosi a ja drugi i idemo stavom na kontrastav.Tako da se ti ne sikiraš za ovaj naš dijalog.Jesam li u pravu Obi? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Dokle god ti imaš duple aršine i istu stvar kod muslimana pravdaš, a kod drugih osuđuješ, razgovor je besmislen. Turska kažeš. Da, imamo Ćele kulu kao uspomenu, nemamo mošti svetog Save, imamo izbodene freske po mnogim manastirima, a mnogi su uništeni,... da li je potrebno nabrajati dalje. Tebi je vladavina Osmanske imperije u Srbiji pozitivna i nećeš da je sagledaš realno kao okupaciju i osvajanje, kao tuđinsku vlast i kao tiraniju. Pravdaš to svakojakim nebulozama umesto da prihvatiš istoriju onakvu kakva jeste. Da muslimani imaju jednaka prava kao mi u arapskim zemljama ne bi ti ni smeo da javno kažeš da si musliman, a kamo li da vodiš glavnu reč na pravoslavnom forumu. Hvala Bogu što to nije tako, a nažalost što vi to zloupotrebljavate. Svi ubijaju, nemoj pričati bajke kako palestinci ubijaju samo izraelske vojnike kad to brate nije tačno i ti to znaš. Ubijaju se međusobno uzduž i popreko kao i kod nas što je bilo jadni li smo i svi viču "ne, mi ubijamo samo vojnike u samoodbrani". Ma dokle više? Sve to krvoproliće je muški rod smislio i započeo i sprovodi da će biti pravo čudo bude li vas u Raju uopšte. Ovo je šala. Vidi neko smatra da je za Bosnu bolje da je u sastavu Srbije to je njegovo pravo ali ja ne smatram.Sada ne pitaj me iz kojih razloga. Takođe ja smatram da je za Balkan bolje da je u sastavu Turske. Iz jednostavnog razloga a to je ekonomija Turske bi nas sve učinila ekonomski bolje stoječim.Da imamo i mi i vi gorkih iskustava jednih sa drugima.Valjda to treba ostaviti iza sebe.ako vi spominjete ćele kulu, onda ćemo i mi spominjati, i Užice i Sandžak i Srebrenicu i, i , do nedogled.Ono što bi trebali naučiti jeste da se od historije ne živi.Da nema fresaka.Vama su uništene freske a nama su uništene na stotine džamija i naše fizičko prisustvo je uništeno u mnogim mjestima gdje nas je nekada bilo.Šta sada da radimo?Hoćemo li se klati i dalje zato što je tvoj čukun, čukun , čukun dedo oteo zemlju mome čukun . čukun dedi ili obratno i dalje se ubijati i mrziti. Nema smisla.Tako da su dvojni aršini od stranbe onoga koji spominje jedne po nepravdi a svoju istu ili goru nepravdu je pod tepih gurnuo. a što se tiče ovog foruma , oprosti prijatelju na arapskom jeziku postoji najmanje pedeset ovakvih foruma gdje ljudi vode dijalog na civilizovan i manje civilizovan način , baš kao i mi ovdje.Tako da ne mislite da samo vi imate ovakav forum.Postoje i islamski forumi gdje krščasni su učesnici takvih foruma kao i ja ovdje. A što se tiče jevreja oni su poznati po ubijanju palestinaca i ja ih zbog toga mrzim(cioniste-sjeme im se zatrlo)Ali to ne znači da se treba spuštati na njihov nivo i ubijati djecu i civile.Ali njiohove vojnike smatram največom islamskom dužnošćuj.Oni su pokorili i ponoizili moju braću i ubijaju ih i uništavaju njihova materijalna dobra ( aponizili su i porobili i vašu braćiu hriščane i tamo bvaš patrijarh otvoreno zapomaže i traži podršku ali boli vas džon jer mislite da se tamo muslimani samo ubijaju a neznate da su i vaše svetinje tramo ugrožene kao i naše, ali to je dokaz vaše besvijesti a ne naše.) Opet te pozivam da pogledaš malo o zatvorenim Palestincima koji su bez suđenja u zatvoru godinama.Ljudima vade organe i prodaju ih.Da osuđujete šiptare da su vadili organe srbima(što treba najstrošije kazniti) a zatvarate oči kada se to muslimanima radi.Kakva je razlika između bubrega ukradenog ovome ili opnome ako je on ukraden. Ovaj čovjek u tuluzu ako je istina da je on pobio tu djecu zaslužuje smrtnu kaznu aodavno sam ubjeđenja da iza Qaide stoji zapad koji ostvaruje svoje imperijalističke ciljeve iza postupaka tih bezumnika. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Vidi neko smatra da je za Bosnu bolje da je u sastavu Srbije to je njegovo pravo ali ja ne smatram.Sada ne pitaj me iz kojih razloga. Takođe ja smatram da je za Balkan bolje da je u sastavu Turske. Iz jednostavnog razloga a to je ekonomija Turske bi nas sve učinila ekonomski bolje stoječim.Da imamo i mi i vi gorkih iskustava jednih sa drugima.Valjda to treba ostaviti iza sebe.ako vi spominjete ćele kulu, onda ćemo i mi spominjati, i Užice i Sandžak i Srebrenicu i, i , do nedogled.Ono što bi trebali naučiti jeste da se od historije ne živi.Da nema fresaka.Vama su uništene freske a nama su uništene na stotine džamija i naše fizičko prisustvo je uništeno u mnogim mjestima gdje nas je nekada bilo.Šta sada da radimo?Hoćemo li se klati i dalje zato što je tvoj čukun, čukun , čukun dedo oteo zemlju mome čukun . čukun dedi ili obratno i dalje se ubijati i mrziti. Nema smisla.Tako da su dvojni aršini od stranbe onoga koji spominje jedne po nepravdi a svoju istu ili goru nepravdu je pod tepih gurnuo. Samo gubiš iz vida da nisu srbi otišli u Tursku pa je porobili i turke ubijali, već su se na svome branili. Nisu srbi otišli u Tursku pa tamo crkve gradili (mada su i tamo crkve bile pre džamija) već su turci došli u Srbiju i po Srbiji džamije gradili i nisu srbi turcima zemlju otimali već obrnuto, a vi što ste islam primili ste isto posledica te okupacije. Što se ti pronalaziš u islamu to je u redu i tvoja je volja i pravo, ali nemaš pravo da krojiš istoriju i tumačiš kako ti padne na pamet jer se zna ko je na čije ognjište nasrnuo. Naše je gorko iskustvo sa vama što ste došli, a vaše sa nama što ste nas zatekli. I da, koja turska ekonomija, pogledaj im unutrašnjost, jad i beda. a što se tiče ovog foruma , oprosti prijatelju na arapskom jeziku postoji najmanje pedeset ovakvih foruma gdje ljudi vode dijalog na civilizovan i manje civilizovan način , baš kao i mi ovdje.Tako da ne mislite da samo vi imate ovakav forum.Postoje i islamski forumi gdje krščasni su učesnici takvih foruma kao i ja ovdje. A što se tiče jevreja oni su poznati po ubijanju palestinaca i ja ih zbog toga mrzim(cioniste-sjeme im se zatrlo)Ali to ne znači da se treba spuštati na njihov nivo i ubijati djecu i civile.Ali njiohove vojnike smatram največom islamskom dužnošćuj.Oni su pokorili i ponoizili moju braću i ubijaju ih i uništavaju njihova materijalna dobra ( aponizili su i porobili i vašu braćiu hriščane i tamo bvaš patrijarh otvoreno zapomaže i traži podršku ali boli vas džon jer mislite da se tamo muslimani samo ubijaju a neznate da su i vaše svetinje tramo ugrožene kao i naše, ali to je dokaz vaše besvijesti a ne naše.) Opet te pozivam da pogledaš malo o zatvorenim Palestincima koji su bez suđenja u zatvoru godinama.Ljudima vade organe i prodaju ih.Da osuđujete šiptare da su vadili organe srbima(što treba najstrošije kazniti) a zatvarate oči kada se to muslimanima radi.Kakva je razlika između bubrega ukradenog ovome ili opnome ako je on ukraden. Ovaj čovjek u tuluzu ako je istina da je on pobio tu djecu zaslužuje smrtnu kaznu aodavno sam ubjeđenja da iza Qaide stoji zapad koji ostvaruje svoje imperijalističke ciljeve iza postupaka tih bezumnika. Ma da, palestinci sve biraju vojnike, a izraelci tuku po svemu. Blago tebi. Ubijaju svi sve, pogledaj informacije iz raznih izvora pa onda složi sliku, a ne samo slepo "ubijaju moju braću". Žalosno je što niko pameti nema da sedne pa se dogovori pa da svi počnu raditi ono što je Bogu milo, a to sigurno nikad nije ubijanje. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука