Jump to content

Život je u islamu svetinja

Оцени ову тему

Препоручена порука

Život je u islamu svetinja

"Pobačaj, eutanazije, istospolne zajednice – to su prvotno etička pitanja te politika ne može sama reći svoje. U tim stvarima svaki savjestan vjernik poslušat će glas svoga pastira", rekao je doc. dr. Aziz Hasanović u emisiji "Snaga dijaloga" HKR-a

Zagreb, (IKA) -"Pobačaj, eutanazije, istospolne zajednice – to su prvotno etička pitanja te politika ne može sama reći svoje. U tim stvarima svaki savjestan vjernik poslušat će glas svoga pastira", rekao je doc. dr. Aziz Hasanović, potpredsjednik Mešihata islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, u emisiji "Snaga dijaloga" HKR-a.

"Ako bi se moralne vertikale u našem društvu, a to su poglavari vjerskih zajednica, oglušili o to pitanje i ne bi izrekli svoj stav, onda bi griješili pred Bogom. Bez obzira koliko nam se prigovara da se miješamo u politiku, mi moramo ustrajati na promicanju temeljnih univerzalnih božanskih vrednota o kojima ovisi ispravnost našega puta ili opredjeljenja za vjeru", istaknuo je dr. Hasanović i podsjetio da je stav prema temeljnim vrednotama gotovo svih vjera u potpunosti isti.

Za islam je život svetinja, "dijete u utrobi majke od začeća je nova osoba, a ne dio tijela žene", brak je moguć samo između muškarca i žene, a rađanje djece moguće je, po šerijatskom zakonu, u braku. "Po pitanju neplodnosti, islam preporuča liječenje i utvrđivanje činjeničnog stanja, a ako se ne uspije u liječenju dopušta kao 'nužno zlo' izvantjelesnu ili potpomognutu oplodnju", rekao je dr. Hasanović i pojasnio da "islam to definira na jasan i glasan način – potpomognuta oplodnja u slučaju da nema drugoga rješenja dozvoljena je isključivo sa sjemenom vlastitoga muža, tzv. homologna oplodnja. Heterogena oplodnja ne dopušta se, nije moguća i ne smije se sa stajališta islama opravdati ničime i nikada."

Gostujući na HKR-u, dr. Hasanović također je spomenuo da je pobačaj, sa stajališta islama, zabranjen, jer "Kur'an kaže onaj koji uništi jedno nevino biće kao da je uništio cijeli svijet, a onaj koji spasi jedno nevino biće kao da je spasio cijeli svijet. Može li biti išta nevinije od ploda u utrobi majke? Odgovorno tvrdim – ne! Smije li itko njega tretirati kao predmet? Ne smije. Njemu se mora pristupati kao živomu biću i davati mu status i tretman živog, jer njegov život je počeo u utrobi majke."

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Izgleda da vode racuna o fetusu ali o coveku koji vec hoda zemljom, dise, prica i ne bas previse. Takve mozes streljati jker ne veruju u muhameda; jer su izraelci, rade u njujorskom neboderu ili sta li vec trece. kakvo licemerje.

Ne mogu vjerovati da ovakve bljuvotine i dalje pišeš.

Mi više vodimo računa o životu od takvih poput tebe.A o licemjerju pričaš?Zar Amerika nije Qaidu napravila.?Zar to sama Klintonova nije priznala?Ako ćeš koga suditi sudi svoju braću po vjeri zbog toga?

Koliko su samo Izraelci djece pobili muslimanske, ne njihovi životi za takve poput tebe su bezvrijedni.

Nije ni čudno, da imaš takav stav. Jadno i bolesno i licemjerno od tebe, moj prijatelju.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Jadno bolesno i licemerno je samo tvoje misljenje da nekoga ko kaze da nije musliman treba ubiti a sam si to rekao. Al Qaidu izmislila amerika i vi nesretni i miroljubivi muslimani ste se navukli je li? Izraelci ne ubijaju civile; barem ne na nacin na koji to rade muslimani. Daj mi Bosanac primer jedne muslimanske drzave na svetu u kojoj bi ja mogao slobodno da zivim pa mi pricaj o vasoj miroljubivoj religiji.

Islamski vernik je zaostao o srednjem veku, priglup, fasistoidan, ogranicen, neobrazovan, rigidan...

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Jadno bolesno i licemerno je samo tvoje misljenje da nekoga ko kaze da nije musliman treba ubiti a sam si to rekao. Al Qaidu izmislila amerika i vi nesretni i miroljubivi muslimani ste se navukli je li? Izraelci ne ubijaju civile; barem ne na nacin na koji to rade muslimani. Daj mi Bosanac primer jedne muslimanske drzave na svetu u kojoj bi ja mogao slobodno da zivim pa mi pricaj o vasoj miroljubivoj religiji.

Islamski vernik je zaostao o srednjem veku, priglup, fasistoidan, ogranicen, neobrazovan, rigidan...

Čovjek da bi moga sa nekim komunicirati uslov je da obje strane budu iskrene.Međutim , ti poštovani prijatelju vadiš riječi iz konteksta.To ti je izgleda jača strana. Pa bolan ne treba ti bolji primjer od Turske , živjeli ste u sastavu te države stolječima.A danas ja tražim da mi muslimani imamo prava u Evropi kao što vi imate u arapskom svijetu.

Da, Izraelci ne ubijaju kao što to čine muslimani.Muslimani ubijaju vojnike, dok Izraelci ubijaju djecu žene stare mlade sve one koje im se čejfne da ubiju.Ne samo to trguju palestinskim organima(čitaj malo više).Izrael je država u kojoj se i maloljetni muslimani zatvaraju.

Ali takvi poput tebe nemogu to razuimjeti.

A ove kvalifikacije koje si iznio o islamskom vjerniku na sramotu da ti je.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

DIIIING! :lol:

2pyvl6s.jpg

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ne mogu vjerovati da ovakve bljuvotine i dalje pišeš.

Mi više vodimo računa o životu od takvih poput tebe.A o licemjerju pričaš?Zar Amerika nije Qaidu napravila.?Zar to sama Klintonova nije priznala?Ako ćeš koga suditi sudi svoju braću po vjeri zbog toga?

Koliko su samo Izraelci djece pobili muslimanske, ne njihovi životi za takve poput tebe su bezvrijedni.

Nije ni čudno, da imaš takav stav. Jadno i bolesno i licemjerno od tebe, moj prijatelju.

Треба јасно рећи да Американци нису наша браћа по вери.

Као хришћани, осуђујемо насиље, јер је Христос рекао :

Али говорим вама који слушате: Љубите непријатеље своје, добро творите онима који вас мрзе;

Благосиљајте оне који вас куну, и молите се за оне који вас вријеђају.

Ономе који те удари по образу, окрени и други; и који хоће да ти узме хаљину, подај и кошуљу.

А свакоме који иште у тебе, подај; и који твоје узме, не ишти.

И како хоћете да вама чине људи, чините тако и ви њима.

И ако љубите оне који вас љубе, каква вам је хвала? Јер и грјешници љубе оне који њих љубе.

И ако чините добро онима који вама чине добра, каква вам је хвала? Јер и грјешници чине тако.

И ако дајете у зајам онима од којих се надате да ћете добити, каква вам је хвала? Јер и грјешници грјешницима дају у зајам да добију опет онолико.

Него љубите непријатеље своје, и чините добро, и дајите у зајам не надајући се ничему; и плата ће вам бити велика, и бићете синови Свевишњега, јер је он благ и према незахвалнима и злима.

Будите, дакле, милостиви као и Отац ваш што је милостив.

(Лука,6,27-36)

Надам се и да ће се јавити неки муслимани који ће јасно рећи да ово није ислам (осим ако јесте):

https://www.pouke.org...__fromsearch__1

https://www.pouke.org/forum/topic/18111-%E2%80%9E%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%B5-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BC-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B2%D1%83%E2%80%9C/

Подели на овим сајтовима

Čovjek da bi moga sa nekim komunicirati uslov je da obje strane budu iskrene.Međutim , ti poštovani prijatelju vadiš riječi iz konteksta.To ti je izgleda jača strana. Pa bolan ne treba ti bolji primjer od Turske , živjeli ste u sastavu te države stolječima.A danas ja tražim da mi muslimani imamo prava u Evropi kao što vi imate u arapskom svijetu.

1) Турску толеранцију смо врло добро осетили. И данас нам се крв у жилама леди од турске верске толеранције. Манастири су уништавани, паљени, пљачкани, забрањивана градња нових манастира, убијани и протеривани свештеници и калуђери, СПЦ је изгубила самосталност, свештеника је остало таман да се не угаси вера баш скроз у Србији. А тај мит о толеранцији у Турака протурају неоосманисти.

2) Толеранција хришћанства у арапском свету је сведена на ону меру која је потребна да се баш не би нарушили трговачки односи. Казна за прелаз из ислама у хришћанство Саудијској Арабији или Ирану је смрт. Просто и једноставно, смрт. А ево га још један пример толеранције у арапском свету https://www.pouke.org/forum/topic/18111-%E2%80%9E%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%B5-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BC-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B2%D1%83%E2%80%9C/

Што не значи да муслиманима треба дати исти третман који они дају другима, хришћанство се заснива на толеранцији, али треба имати мере у причању и препуцавању, и не допустити да се причају очигледне лажи и да се правдају најгори злочини и најгрубљи фалсификати, што се теби стално дешава.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja ne vadim reci iz konteksta dragi nas muslkimanu. Sam si rekao da bi kazna mnladom coveku koji se odrekao Muhameda trebala da bude smrt. To je toliko bolesno i odvratno da je tesko opisati.

Bas kao i tvoja zlonamernost da kazes sta nam je falilo za vreme turske okupacije. Ja znam da si ti i takvi kao ti upravo tada nastali od pripadnika srpske i hrvatske nacije koja je prihvatila islam; a o zlocinima u ime muhameda govorili su mnogi ukljucujuci najveceg bosanskog pisca Ivu Andrica. O zloicinu nad jermenima da i ne govorimo. Ja danas ne bih smeo otici ni u jednu islamsku zemlju i propovedati Hristosa javno na ulici a da ne budem ubijen. sa druge strane ti mozes ici bilo gde; ukljucujuci i Ameriku i pricati o Muhamedu a da ti dlaka ne fali sa glave. Uostalom prava muslimana u USA su veca nego prava cak i muslimana u islamskim zemljama.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

I rekao si:

A danas ja tražim da mi muslimani imamo prava u Evropi kao što vi imate u arapskom svijetu.

A pazi ovo:

У Саудијској Арабији су све религије осим ислама забрањене те не постоје цркве, иако је малој мањини хришћана теоретски дозвољено деловање и практиковање религије у свом дому.

Da li ovakva prava zelis?

• Волим 1

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Ne bi se ni tu slozio; u ime islama mozes da izvrsis teroristicki napad i pobiti i muslimane; a glava tamo leti za najobicnije stvari cak i samim njima; zato i kazem muslimani imaju veca prava u USA nego u Arabaiji; uostalom ovde muslimanska zena moze da vozi auto; izadje na ulicu...

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Ne bi se ni tu slozio; u ime islama mozes da izvrsis teroristicki napad i pobiti i muslimane; a glava tamo leti za najobicnije stvari cak i samim njima; zato i kazem muslimani imaju veca prava u USA nego u Arabaiji; uostalom ovde muslimanska zena moze da vozi auto; izadje na ulicu...

Жене у исламу? Мислиш на оне прилике у црном што иду 2 метра иза мушкарца и гледају у земљу сво време?

Подели на овим сајтовима

Каже ми један другар који је често у Сарајеву: "Има лепих муслиманки али никада не бих могао да будем са неком од њих." Ја му кажем: "Братееее, како ниси помислио да оне пате у тој робовласничкој религији и култури? Можда многе од њих једва чекају да упознају неког другог и да се испале одатле."

Генерално говорећи, не верујем да постоји култура у којој је жена више третирана као идиот и безвредна хрпа меса и костију.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...