PD Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Наравно, новинарска патка. Могуће да је то њима дојавио неки "добро обавештени извор познат редакцији", али свакако да се пензионисања Епископа неће решавати преко дневних новина. Уосталом, не знам и да дође до овога шта би могло то да реши. Такође, сви смо грешни људи и сви имамо мана и погрешака, али да ли неко зна колико је само храмова захваљујући Епископу Филарету обновљено у његовој Епархији? Ја се свакако не слажем са његовим јавним иступањима у подржавању политичара јер Епископ не би требао тиме да се бави, као ни било које свештено лице. Опет, он је то знао да добро искористи за Цркву. Ово ми мирише на неко Блицово виђење подржано Мирком Ђорђевићем. Jel' to onaj sto je objavio knjigu "Kisobran Patrijarha Pavla"? My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 http://www.b92.net/i...1&nav_id=584877 Огласио се и Б92 [/color]]Razlog nije njegov politički angažman, već način na koji upravlja eparhijom, u kojoj se ponaša kao da je njegova privatna svojina, a takav isti odnos ima i prema sveštenstvu. Владика Филарет није лош човек, али понекад зна да плане...пар пута сам присуствовао када је преко микрофона викао на свештенике и народ и у моменту им свашта каже ... али после десет минута као да ништа није било Miroslav.Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Владика Филарет није лош човек, али понекад зна да плане...пар пута сам присуствовао када је преко микрофона викао на свештенике и народ и у моменту им свашта каже ... али после десет минута као да ништа није било :D није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 22, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 [/b] Jel' to onaj sto je objavio knjigu "Kisobran Patrijarha Pavla"? Јесте, тај несрећник који за 100 евра пљује по Цркви без проблема. Испробали смо да ли је истина то и потпуно се уверили... за кинту је спреман да говори шта хоћеш против Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Гдје има дима има и ватре Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Међутим овдје је интересантна линија мјешања државе (министра) у рад Цркве. Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МАРКО Мaленчић Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 паа за епископа Никанора баш и не верујем. он има тек 59 година! мада... но што више епископа то је боље- епископ је надзорник ГРАДА а не области Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Пазите реченицу Filaret se juče i u Patrijaršiji požalio da „neke vladike hoće da ga penzionišu”, a u svojoj eparhiji je pretio sveštenicima da ako „mute oko njega” imaće problem sa „vlašću i jednim uticajnim vladikom” za koje navodi da su njegovi zaštitnici. Ко је загонетна личност? Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Такође, сви смо грешни људи и сви имамо мана и погрешака, али да ли неко зна колико је само храмова захваљујући Епископу Филарету обновљено у његовој Епархији? Обновио је доста вркава и манастира, неке сам обишао, неке ћу обићи други пут. Захваљујући Владици Филарету у Милешеви има леп обичај нпр. за српску нову годину када се народ после службе окупља у порти манастира да види ватромет, тада се дели кувано вино и ракија коју кувају у великим казанима, а има и хране, игра се и коло итд... Сличних окупљања у порти манастира има више пута у години и сваки пут буде доста људи Miroslav.Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Оче, генерално гледајући, не постоји неки "аналитичар" који није исти или у великој мери сличан несретном Мирку Ђорђевићу. Или, можда ја не знам за њега. То је све Партијска школа - Партијски кадар. Ко, уствари, може бити аналитичар? Само човек Цркве. И ми смо неки аналитичари, јер са бавимо темама које слове о Цркви. Али, шта је разлика између нас и њих? Разлика је што волимо Патријарха, што волимо архијереје, што се редовно Причешћујемо и живимо Литургијски. Дакле, ми смо ЉУДИ ЦРКВЕ! Они то нису, и то се види... 100е горе или доле, и није толико битно. Њихове савести су спаљене и то је нама јасно! Молитвама Светога владике Николаја и Светога Јустина Ћелијског, које највише пљују и са којима имају опаких проблема, да их уаразуми Господ, а нас да помилује... Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 https://www.pouke.org/forum/topic/17716-%d0%b5%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bf-%d0%b1%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0%b4%d1%80-%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d1%98-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bd%d1%83%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d0%b7%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%81%d0%b0%d1%9a%d0%b5/page__view__findpost__p__590867 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 тема ће бити закључана пошто сада имамо више него јасан одговор, који је дао владика Иринеј, на питање постављено у теми. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука