Miroslav Đorđević Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Ја сам једном написао, а поновићу опет:у смртној опасности и када не бих имао ама баш никаквог другог избора, ја бих се причестио без проблема код римокатолика и био бих спокојан. Prelest! In communio sanctorum Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Najbolje bi bilo da katolici, " prodaju" Papin Primat Pravoslavcima..dosli bi prije na cilj...????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 jes al neki se ne primaju na primat Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Православнима не би требало,по мом мишљењу,да буде проблем првенство епископа светог града Рима,које има основ у историји Свете Цркве.Проблематична је догма о непогрешивости,то је реални проблем. Сасвим је разумно да папа буде буде на челу уједињене Цркве. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Vec je na stotinu puta objasnjeno ovdje sa strane kat. ,ali to ne vazi..Ja nisam teolog,nisam skolovane ,ali da kazem nesto. Mene su ovako ucili moji stari i u Crkvi ,da"nepogresiv" moze biti samo Bog..a o npogresivosti Pape po vjerovanju kako nas uce, da je Papa nepogresiv samo u odredjenim slucajevima.To su pitanja koja se ticu cijele Crkve i to nikako nije " samo" njegovo osobno misljenje.Papa je covjek od krvi i mesa i moze da pogresi. Crkvena dogma to je vjerska istina koja nas obavezuje da vjerujemo u istinitost. Drugo je dogma a drugo je naucavanje crkveno.Znaci dogma se tehnicki odnosi na deklarativnu izjavu koja otkriva objavljenu istinu,a crkveno naucavanje odnosi se na pojasnjenje.Da su one velike prepreke za jedinstvo,znamo..Isto tako i drugo,I katolici se ne slazu stosta drugoga i u pravoslavlju i u protestantizmu itd...Napadi od protestanata,i od pravoslavaca su veliki..Bilo bi glupo,a i ne zelim pravdati se ,nego mogu samo reci..Jedinstvo je moguce samo u razlicitosti ,a ne " predji na moje- odbaci svoje" Osobno sam misljenja da je do promjene moguce doci..Gledala sam kada je " pado Berlinski zid" koja je to senzacija bila..CUDO,za ovaj narod ovdje..Tako vjerujem ,da Duh Sveti moze da obori sve ," staro" i obnovo NOVO..koje ce nas dovesti jedinstvu.. Ipak treba biti strpljiv,moliti i predati Bogu u ruke.. A,sada evo citat..s Vatikanske stranice... Slazem se s ovim ,jer ako nista ne radimo,osobno doprinosimo ,nista ne mozemo pomaci..Ostaje nam samo da molimo.. Ja molim za jedinstvo krscana,a ne da drugi predju na moju kat.vjeru.Neka nam Duh Sveti bude na pomoci. Na upit o izazovima za ekumenski pokret, rekao je kako se cilj ekumenskog pokreta posljednjih godina izgubio iz vidika. Mislim da moramo promisliti i zapitati se što želimo. Cilj je katolika i pravoslavnih jedinstvo u vjeri, sakramentima i crkvenim službama. Sam je Isus molio za jedinstvo svih kršćana, stoga sam uvjeren da ekumenizam nema alternativu – zaključio je kardinal Koch. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Православнима не би требало,по мом мишљењу,да буде проблем првенство епископа светог града Рима,које има основ у историји Свете Цркве. Проблематична је догма о непогрешивости,то је реални проблем. Сасвим је разумно да папа буде буде на челу уједињене Цркве. Ne znam odakle ti ovakva misao, ali tacna nije bas nimalo. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 Pa tako nekako je i bilo, kraj rata kada su nacisti mobilisali i decu. od 14-15 godina. Evo ga takav jedan nesretnik u rovu Ta fotka je scena iz Die Brücke (Most) iz 1959. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука