Огњен Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 На екуменском састанку у Инзбруку, у Аустрији, председник Папског савета за јединство хришћана, кардинал Курт Кох рекао је за Kathpress да је дијалог између Римокатоличке и Православне Цркве ушао у ћорсокак. Он је рекао да обе стране имају непомирљиве ставове по питању места епископа Рима у Цркви. http://eparhijaniska.rs/rs/%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B8%D0%B7-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D0%B3-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0/963-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D0%BA%D0%BE%D1%85-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D1%83-%D1%9B%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%83 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 И тако ће увек и бити. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Фебруар 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Тако је то ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Фебруар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Мислим да је ово први пут да се нешто овако чује од једног званичника Ватикана. Исправите ме ако грешим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Коначно да видимо мало искрености у екуменском дијалогу... Sasa Kolbas, Сер Жиле and Баба је реаговао/ла на ово 3 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Тачно. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Коначно да видимо мало искрености у екуменском дијалогу... Баш тако. То би заправо био почетак екуменског дијалога. Sasa Kolbas, Сер Жиле and Михајло је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Баш тако. То би заправо био почетак екуменског дијалога. Pre ce biti da je kraj. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Међутим, у истој вести и изјави, кардинал Кох каже да се дијалог са до-Халкидонским црквама одвија "сјајно". То је занимљиво Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Pa i sa nama ce biti sjajan dijalog, cim prihvatimo da je Papa iznad Sabora. Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Pa i sa nama ce biti sjajan dijalog, cim prihvatimo da je Papa iznad Sabora. Па то кажем На шта ли су ови до-Халкидонци пристали, па је дијалог тако сјајан... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Не могу да верујем да се Западна Црква свела на инсистирање да се обожава Папа...А било је тако великих теолога и подвижника...Тужно. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Не могу да верујем да се Западна Црква свела на инсистирање да се обожава Папа...А било је тако великих теолога и подвижника...Тужно. Баш вала! Њихови велики теолози 20. века су више утицали на наше најправолсавније теологе и оце, него што је то био случај са званичним вероучењем римокатоличке Цркве. Исто и литургијски покрет, патристички, итд. Али, како знам из прве руке, њихова мишљења (великих западних теолога) нису много цењена у Риму. Тачно си рекао, папска идиолатрија је изнад Цркве. Шта тек рећи за папу Рацингера? Онакав потенцијал богословља и одмерености и осећаја за Евхаристију и Цркву, али све то је спреман да баци под ноге Ватиканске курије. Туга. Миљан Крстић and angst је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Да,папа Рацингер свакако.Мада његова писанија тешко проналазим,евентуално хрватски извори.Пошто би ја као лаик тек имао проблем да разумем шта пише, када не би било на "нашем" језику. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Да,папа Рацингер свакако.Мада његова писанија тешко проналазим,евентуално хрватски извори.Пошто би ја као лаик тек имао проблем да разумем шта пише, када не би било на "нашем" језику. На српски језик је преведен први део његове књиге "Исус из Назарета" .... и мислим да је то све. На хрватском има скоро све и може се наћу у библиотеци ПБФ-а. Ја се спремам да предложим да се његова књига "Увод у хришћанство" (ако се сагласе издавачи у Хрватској) мало прилагоди српском, да се преведе нови Предговор (који је Рацингер написао 2000. године) и да се овде код нас изда као посебна монографија. Зашто? Па чини ми се (не знам) да је то једна (и даље) од најсвежијих књига на тему хришћанства и да би била од користи свима. Као друго, видело би се јасно колико је баш та књига утицала на једног нашег великог православног теолога данашњице. Па би заједно са свим овим стварима, излазак те књиге био један конкретан и добронамеран икуменски потез, без лажних флоскула и шећерасте љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука