Solomon Kane Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 0102_laugh Стварно нисам...ја почех са писанијем а пропо крајњих постова. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Pa onda, molitve za preminule... zasto ih uopste prinosimo, kad je to sve - kako po vama ispada - igrarija? ovo je sustina pitanja i ujedno i odgovor Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Nisam na to mislio, nego na one koji nisu dosli do Carstva, nego su potpali pod (samo)osudu. Брате, мени ово твоје схватање личи на "чистилиште". Каква осуда за оне који су се упокојили у јединству са Црквом? То јединство и јесте спасење. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Оби, зато што смо још на путу, у историји и што за нас Царство Божије јесте будући догађај. Молитве за покојне јесте управо то "сећање" Цркве, сећање које личности чини постојећим. Црква је, да поновим, Тело Христово, будући Века, сада и овде. Ne zameri mi brate, ali ovako receno - sve to deluje vrlo nejasno. Jeste secanje Crkve, ali da li realno menja stanje nekih preminulih, kojima je to zaista vrlo neophodno? Onih, recimo, koji su preminuli nepsremni na vecnost, iznenada, ili - ne daj Boze - cineci kakav greh? Mi se molimo za takve da bismo realno promenili njihovo stanje sada, dakle ono u kojem ih je (telesna) smrt zatekla. Ja sam tako razumeo pomene i molitve za preminule. Ne kao puku uspomenu, nego kao realno desavanje. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Брате, мени ово твоје схватање личи на "чистилиште". Каква осуда за оне који су се упокојили у јединству са Црквом? То јединство и јесте спасење. Ma kakvo cistiliste te spopalo, crni brate, tesko meni u sta sam se uvalio. Vidi: covek skoncao iznenada, nespreman, vrlo je moguce da ne dodje u Carstvo nego na mesto mucenja. Mi se molimo za njega. Zasto? I to sto je neko prosto u jedinstvu sa Crkvom (nije van nje, raskolink, jeretik) ne znaci automatski da je spasen. Ako si na to mislio. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 umesto "mesto mucenja" pre bih rekao ni tamo ni vamo, tj ni na nebu ni na zemlji, iako i jeste neka vrsta mucenja Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 umesto "mesto mucenja" pre bih rekao ni tamo ni vamo, tj ni na nebu ni na zemlji Па нису они "чардак" па да, нико не зна како, висе незакачени. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Не вреди, Оби. Нека, хајде да се радујемо овим фотографијама које сведоче да живот има смисла - живот у Христу. Сведоче да је оптимистични Циљ ту, пред нама. То је био и смисао отварања ове теме. Анастасија and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 dobro sad ti pravis lakrdijicu od mog posta , a rekoh jos u prvom postu sta sam imao, al neki izgleda nece da razmisle, radi se o tome da molitva za preminule ih oslobadja, ne sve, nego one koji su jos vezani za zemlju tj za stanje, a razlozi mogu biti razni, i zato rekoh ni na nebu ni na zemlji jer to "mesto" ne moze da se definise, ako je uopste i mesto, a nije mesto nego stanje Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Не вреди, Оби. Нека, хајде да се радујемо овим фотографијама које сведоче да живот има смисла - живот у Христу. Сведоче да је оптимистични Циљ ту, пред нама. То је био и смисао отварања ове теме. OK. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 dobro sad ti pravis lakrdijicu od mog posta Шалим се мало, не замери. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 naravno .smil. i jos nesto da kazem, sto je moje bitno saznanje, kad se kaze "Bog da mu dusu prosti", misli se upravo pored oprostaja na to da ustvari uprosti dusu, da je rastereti i oslobodi zemaljskih okova Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Читао сам скоро један од говора старца Порфирија Кавсокаливита где ми је једна реченица посебно запала за око. Наиме, блажени старац је рекао: Васкрсење бива одмах по упокојењу.... (парафразира о сам). Да, помало чудно, али ради се о несхватљивом прожимању есхатологије и историје у тајни обожења личности. Погледајте ове фотографије упокојеног старца Јосифа Светогорца: У моменту упокојења: Неких сат времена након тога: Шта год да се дешава по упокојењу праведницима је очигледно екстра 0442_feel w.a.mozart and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Zaboravih da pitam - ima li nekog linka odakle su slike? Voleo bih da imam kompletnu pricu, da mogu da obrazlozim nekom kad me pita, da mi ne kaze da je namesteno ili tako nesto... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 ja imam ovaj link http://livingorthodo...der-joseph.html http://vatopaidi.wor...-from-eternity/ a ovde sam se i nasalio http://www.duhovnaizgradnja.com/forum/viewtopic.php?f=30&t=583 obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука