И.стојковић Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Колико времена је уобичајено да се овако неком да за покајање? Ако одлучи да напусти ислам, јер не жели да се покаје, да ли му и екскомуницираном следи иста казна? Прочитао сам одговор којим си ми потврдио да си Ти - Ти ( која неспретна формулација ) Хајде молим те сад ми одговори на ова два "горња" питања. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 ,Ja ti govorim o propisu? A uvaženi šejh vjerovatno je informisan o čemu se radi.A što se tiče mog svjedočenju islamu nemoj se ti sikirati za tim. Kakav je to propis kad ga ni uvazeni ne postuje? Rekao je da ce ga ubiti iako se pokaje! Dakle, ni uvazeni ne postuje propis? Je li to nedoslednost ili dvosmislenost propisa? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Saudijski šeik Naser al Omar pozvao je na ubistvo Hamze Kašgarija, jer je na Tviteru "vređao proroka Muhameda": "Ko god proklinje boga i njegovog proroka mora biti osuđen, čak iako se pokajao". Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Прочитао сам одговор којим си ми потврдио да си Ти - Ти ( која неспретна формулација ) Хајде молим те сад ми одговори на ова два "горња" питања. Po hanefijskoj pravnoj školi(to Marko najbolje zna) se takve osobe neubijaju njihovva kazna je osamljivanje i razgovor sa njima nebi li se pokajali.Preči je život po njima od smrti. Po hanbelijskoj šafijskoj i Malikijskoj školi se da određen period za kpokajanje.Po nekima je tri dana po nekima duže.I ako se ne pokaju od toga ubijaju se. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Saudijski šeik Naser al Omar pozvao je na ubistvo Hamze Kašgarija, jer je na Tviteru "vređao proroka Muhameda": "Ko god proklinje boga i njegovog proroka mora biti osuđen, čak iako se pokajao". šta znači osuđen?Ubijen?Zatvoren?Moj Marko? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Saudijski šeik Naser al Omar pozvao je na ubistvo Hamze Kašgarija, jer je na Tviteru "vređao proroka Muhameda": "Ko god proklinje boga i njegovog proroka mora biti osuđen, čak iako se pokajao". Баш је стисло овог шеика...препоручујем му Амер чај. Ромејац, nedeljko and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Баш је стисло овог шеика...препоручујем му Амер чај. Šta očekivati od tebe da napiŠeŠ? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Šta očekivati od tebe da napiŠeŠ? Истину? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 jeste svesni vi muslimani da ubistvom coveka njega ne kaznjavate nego samo sebe? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 šta znači osuđen?Ubijen?Zatvoren?Moj Marko? јеси ли то ово погледао уопште? Затворен до погубљења. Нема потребе више да се поткопаваш. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Koliko ima muslimana toliko ima vrsta islama. Koliko je muslimanskih zemalja toliko je načina primene islama. Mislim da ne bi trebalo da uopštavamo i da u isti koš stavljamo Saudijsku islamsku praksu sa onom koja je u Bosni ili Maroku.. Ja u „bosancu“ vidim čoveka, Bog njemu i njegovima dao svakog dobra. Mislim da moramo imati poseban odnos prema njemu ovde na forumu. Ne samo zato što je sam, nego zato što je pre svega drag gost, ako ne i najdraži. Nisu muslimani samo šiiti i suniti ili sufisti. Nisu ni derviši ili vehabiti. Ko zna koliko ima tumačenja samo islama i Kurana među njima. Muslimani su pre svega Muhamed, Fatima, Eniz, Bahrija, Hanka, Jasmina, Džamila, Husein, Ibrahim... i ostale naše komšije i susedi, koji svaki po svojim mogućnostima žive ili ne žive u skladu sa zajednicom i sa svojom verom. Ono što najčešće čujem kao podsmeh i kritiku muslimana jeste kada se isti ne drže svoje vere, koju mnogi sigurno doživljavaju kao krutu. Pa kaže se.. „Eno ga Valija jede prasetinu samo tako sa nama u menzi, a kad ode kući klanja svaki namaz i jaciju“. Ili ... „ma šta musliman, pije više nego najgora ispičutura, i ganja žene i kockar je“ Ali ovo su tako opšte stvari za bilo koga čoveka na svetu, pa eto i za muslimana. Mislim da je glavni problem u dijalogu sa muslimanom(nima) na forumu Žive Reči Utjehe, to što on(i) predstavljaju doktrinu islama nekome kome je islam deseta rupa na svirali, a nama je problem što ulazimo u raspravu oko stvari koje nas se ne tiču. Daj da pričamo o nekim antropološko-etnološkim odlikama i stvarima koje nam mogu biti zajedničke, jer sve ostalo će voditi u sukobe, a to nije na korist nikome. Pa zvao se onaj ko izaziva te sukobe i ko šapće na uho, šejtan ili đavo. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 И по једној и по другој школи њему не гине смрт. А ислам је милостив једино на папиру, пошто у историји нису имали пројаве праштања. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Ljudi vama možda neko plača ovo a ja moram sutra na posao.stoga izvinite me.sutra nastavljamo sa odgovorom ekspertu islamske teologije g.Marku koji me nazva i licemjerom(teološki nema šta) o ajetima džihada. Oprostite ako sam nekoga uvrijedio.a ja bratu Marku halalim i u svome srcu prema njemu a ni prema vama ne osjčam ni trun mržnje.Mislim da je to bogatstvo. (A kako da vas i mrzim kada za dva dana idem preko Srbije za Tursku) I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Ништа ја о теби не говорим више од онога што ти о себи сведочиш. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 16, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Ајдемо овако: Када код нас хришћана неко вређа Христа, ми ћемо то осудити, критиковати, бранити веру аргументима, доказивањем... када не слуша тај хулитељ окренућемо главу и рећи наједноставије: Пусти будалу. Нека прича. То с видео и из наших коментара када разговарамо са атеистима. Но, када неко увреди Алаха или Мухамеда, па макар то било и једном не толико увређујућом поруком одмах се позива на убијање! Побогу човече! Вера НЕ СМЕ да буде наметнута, вера је ствар најпре личног доживљаја сусрета Бога у љубави! Зато треба да одговориш једноставно и недвосмислено као муслиман: Осуђујеш ли ти ово што је казао овај шеик и што је позвао да се младић убије, па макар се и покајао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука