Jump to content

Ziloti by Vukman Cejovic

Оцени ову тему

jovan zilot

Препоручена порука

Имам питање за зилота који је покренуо ову тему,али може да одговори и неко други (ко није зилот)-какав је ваш став према родољубљу?Да ли уважавате ту одлуку сабора којом је етнофилетизам осуђен на јерес?

И да ли,у складу са том одлуком,сматрате за јеретике светог Саву,Стефана Немању,Стефана Првовенчаног,цара Душана,краља Милутина и остале Немањиће који су изнад свега љубили свој српски род и православље?

Да ли у складу са одлуком сабора сматрате и кнеза Лазара и деспота Стефана Лазаревића за јеретике?

Да ли сматрате за јеретике Карађорђа,кнеза Милоша Обреновића,краља Петра Првог,Живојина Мишића,војводу Степу итд?

Да ли сматрате за јеретике,највеће српске родољубе Његоша и владику Николаја Велимировића?

Да је тај сабор њима судио,сви би одреда били осуђени за етнофилетизам.Оно што је тај сабор заборавио јесте да је у нас Срба национализам установио још свети Сава...да ми знамо за родољубље још пре 1848.год.!

"Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2012. at 9:22, Raskoljnikov рече

Имам питање за зилота који је покренуо ову тему,али може да одговори и неко други (ко није зилот)-какав је ваш став према родољубљу?Да ли уважавате ту одлуку сабора којом је етнофилетизам осуђен на јерес?

И да ли,у складу са том одлуком,сматрате за јеретике светог Саву,Стефана Немању,Стефана Првовенчаног,цара Душана,краља Милутина и остале Немањиће који су изнад свега љубили свој српски род и православље?

Да ли у складу са одлуком сабора сматрате и кнеза Лазара и деспота Стефана Лазаревића за јеретике?

Да ли сматрате за јеретике Карађорђа,кнеза Милоша Обреновића,краља Петра Првог,Живојина Мишића,војводу Степу итд?

Да ли сматрате за јеретике,највеће српске родољубе Његоша и владику Николаја Велимировића?

Да је тај сабор њима судио,сви би одреда били осуђени за етнофилетизам.Оно што је тај сабор заборавио јесте да је у нас Срба национализам установио још свети Сава...да ми знамо за родољубље још пре 1848.год.!

mislim da pomenuti ipak malo vise vole Hrista...

Подели на овим сајтовима

Jovan Zilot je očigledno banovan, pa je i glupo pisati u temi, kada ne može da odgovori.

:(

Jovane mučeniče

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2012. at 9:22, Raskoljnikov рече

Па национализам није ни постојао пре 19. века, а веома нетачна је та урбана легенда да је Свети Сава измислио национализам у 12. веку...

Лазар Нешић рече:
Био сам, први пут, у карејској испосници светог Саве године 2000.

Други пут, опет, године 2007.

У карејској испосници, на Светој Гори, свети Сава је живео неких 17 година (мање-више). То је једна рупа, дугачка 2-3 метра, а широка колико људска рамена.

Потпуни мрак. Камен. Мемла.

Елем, ту се свети Сава молио, постио, итд. Живео 17 година.

Па, светосавље је то: иди једи леба и пиј воду 17 година у некој рупи, моли се драгом Богу, причешчуј се, читај цео псалтир сваки дан и остала монашка чуда, уби сопство, па дођи да ми причаш о „светосављу”.

(не мислим на тебе Ивановичу, него на неке што перу зубе „светосављем”)

Остало су доконе измишљотине.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2012. at 10:12, angst рече

Па национализам није ни постојао пре 19. века, а веома нетачна је та урбана легенда да је Свети Сава измислио национализам у 12. веку...

Mozda rec nacionalizam nije postojala a narocito ne u kontekstu u kom se danas upotrebljava ali srbi su oduvek bili nacionalisti. Vecinom.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2012. at 10:20, Жељко Билбија рече
Mozda rec nacionalizam nije postojala a narocito ne u kontekstu u kom se danas upotrebljava ali srbi su oduvek bili nacionalisti. Vecinom.
Да ли су зато за српску државу (Рашку) рударили немачки рудари, а ратовали немачки, француски и италијански (наравно тада нису постојали ни немци, ни французи ни италијани, али су била са тих географских области где су данас такоименоване државе) плаћеници?

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Nemaca nema ni danas ves germana, nema ni francuza vec franaka, nema ni engleza vec anglosaksonaca....ta imena smo im mi dali a oni sebe oduvek zovu tako, germani itd....

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2012. at 10:20, Жељко Билбија рече

Апсолутно се слажем са тобом.Термин национализам није постојао пре 19 века,али су сви Срби одувек осећали снажну припадност свом народу.Немањићи су пример родољуба (националиста) par excellance.

On 12. 2. 2012. at 10:23, angst рече

Да ли су зато за српску државу (Рашку) рударили немачки рудари, а ратовали немачки, француски и италијански (наравно тада нису постојали ни немци, ни французи ни италијани, али су била са тих географских области где су данас такоименоване државе) плаћеници?

Видим да ти родољубље изједначујеш са шовинизмом. :o Хоћеш да кажеш да родољуб мора да мрзи Немце,Италијане и Французе???

И што неко не би примио у своју војску и припаднике других народа,уколико то иде у корист Србији и српском народу.

Уосталом,није тачно да је за нас карактеристично постојање плаћеничке војске...ми смо одувек имали народну војску;изузетак је био период цара Душана који је имао плаћенике,што је и сасвим нормално с обзиром да је створио Српско Царство (створио је Српско,а не Немачко или Француско Царство).

Да нећеш да кажеш да је и свети владика Николаја Велимировић писао и говорио о родољубљу одн.национализму под дејством опијата :rolleyes: ?!

"Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош

Подели на овим сајтовима

ima više rodoljublja i problem je kada ljudi hoće da nametnu svoje rodoljublje drugima..

Rodoljublje je i briga o ljudima

Rodoljublje je i branjenje oružijem svoje zemlje

Rodoljublje je i plaćanje poreza i ostalih nameta državi

Rodoljublje je i odlazak na posao i požrtvovan rad

Ne bih nijedno od ovih rodoljublja odvajao.

Jer onaj ko se brine o drugima, teško da nema i ove ostale rodoljubive osobine koje su nabrojane.

A rodoljub nije onaj koji kaže: "Mi si najbolji" , nego koji kaže "mi smo najgori".

Jer najbolji spava na lovorikama svoje "veličine" i može da samo padne, a najgori je takav da bi bio prvi. Ali ne među ljudima.

Nije rodoljub koji kaže "Ne dam Karadžića i Mladića. Ne dam da pederi drže parade"

Rodoljub je onaj koji kaže "Neka im je Bog u pomoći"

• Волим 1

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2012. at 10:51, Лепи Сића рече

ima više rodoljublja i problem je kada ljudi hoće da nametnu svoje rodoljublje drugima..

Rodoljublje je i briga o ljudima

Rodoljublje je i branjenje oružijem svoje zemlje

Rodoljublje je i plaćanje poreza i ostalih nameta državi

Rodoljublje je i odlazak na posao i požrtvovan rad

Ne bih nijedno od ovih rodoljublja odvajao.

Jer onaj ko se brine o drugima, teško da nema i ove ostale rodoljubive osobine koje su nabrojane.

A rodoljub nije onaj koji kaže: "Mi si najbolji" , nego koji kaže "mi smo najgori".

Jer najbolji spava na lovorikama svoje "veličine" i može da samo padne, a najgori je takav da bi bio prvi. Ali ne među ljudima.

Nije rodoljub koji kaže "Ne dam Karadžića i Mladića. Ne dam da pederi drže parade"

Rodoljub je onaj koji kaže "Neka im je Bog u pomoći"

Sve sto kazes tacno je, ali i na ovo na kraju "Nije rodoljub koji kaže.." , primeni ono sa pocetka "ima više rodoljublja i problem je kada ljudi hoće da nametnu svoje rodoljublje drugima",

Tacno je da ima vise rodoljublja ali ima i onih koji pogrese i kazu ono sto ne valja i sto nije rodoljublje ali oni ne prestaju biti rodoljubi i ako kazu sta sto ne valja.

Подели на овим сајтовима

On 9. 2. 2012. at 19:56, Иван Цветковић рече

... и моји су од Куча. :)

Значи, оче, ја и ви фамилија, и то не по бабине него ђедове линије...

Ето још разлога да се што пре видимо и уживо, можемо и родослове да упоредимо :)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...