florenntina Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 U vezi gospodina Radovica, ja sam Hristov sluga a ne idolopoklonik, pogotovo ne idolopoklonik nekome ko je zasluzan sto je srpska Crkva i srpski narod organski clan satanske organizacije SSC, koja je ne samo satanska, nego satanska par exelens. Tamo su im drugovi satanisti, masoni, svi svjetski jeretici i Hristoborci. Neka im je sa srecom takva duhovnost, ali mi cemo biti veoma daleko jedni od drugih, dok god oni budu tamo. Sto se Crnogoraca, tice, ja se ne slazem da su svi u Crnoj Gori odusevljeni sa likom i djelom Rista Radovica, ali i da su svi odusevljeni, ja nisam odusevljen i pet para ne dajem za misljenje drugih. Toliko od mene i pozdrav. Moram priznati da jako postujem tvoju hrabrost da zivis svoja ubedjenja koliko god mi se ona sama ne dopadala, jer verujem da svako ko iskreno trazi, bez obzira na broj lutanja, cesto i nadje put... Zato i komentarisem tvoje postove. Volela bih da nam se sledeci put obratis sa radoscu, ali bojim se da to nije moguce u misaonim okvirima koje si sebi postavio. Zato te stalno i podsticem da preispitas svoju polaznu predpostavku da je svet crno-beli. Evo npr. mozda je zgodna prilika da se podsetimo i da je danasnji vl. Amfilohije isto tako bio i onaj mladic koji je, dok smo se mi trazili "levo i desno", sasluzivao i bodrio o. Justina. Mozda je bas on svojim prisustvom, saosecanjem i podrskom pomogao da ovaj veliki stradalnik opstane i ostavi nam sve one divne misli i ucenja u nasledje, kojima danas krepimo dusu i u kojima nalazimo utehu. Gde smo bili ti i ja tada Vukmane??? Mislis da je dovoljno samo doneti odluku, preseci macem i gotovo? Zivot je kompleksan, visedimenzionalan, svakodnevna borba u kojoj padamo i ustajemo, ljutimo se i prastamo... Znas i sam kako su neki veliki starci iskreno priznavali "da mi je bar tri dana sa Bogom sastaviti, ne bi bilo sretnijeg coveka od mene"... Opet ti kazem, nije zivot ili/ili vec skoro konstantno i/i, konstantna borba... Btw, ne znam koliko si svestan, ali daleko od toga da tebi nije stalo do tudjeg misljenja jer da je tako, ne bi ni pisao na forumu. Ne treba biti psiholog da bi video da si ovde jer te razdiru dileme sta je pravda a sta krivda, sta je vera a sta ne vera. Bi da zivis ispravno i bogougodno ali niko da ti da jasne definicije, da te sacuva od dilema i pitanja. Na zalost ne postoji nikakva magicna, matematicki precizna formula kojom bi se rukovodili. Jer da postoji, Hristos nam ne bi ni trebao. Pa imali smo mi moral i pravila i pre Hristosa. Medjutim, ono sto je on doneo svetu jeste oprostaj. Doneo je ljubav, koja, za razliku od morala i pravila, omogucuje ljudima da prihvate prvo sebe posrnulog a onda i druge. To je jedini nacin da se istinski usavrsavamo na korist sebi i drugima. Znas, cesto se pitam da li je i sam Juda postradao zato sto je izdao Hristosa ili zato sto sam sebi nije mogao da oprosti izdaju... Daleko od toga da sam ja primer nekoga ko "zna i ume" pa da mudrujem ovde po forumu, ali verujem da nisi ni ti. Zato se nemoj zacuditi ako te zivot vec sutra demantuje a Hristos ti preko istih tih Aboridzina donese utehu i stavi "melem na ranu" tvoje napacene duse... Пг је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Slusaj sestro. Od toga u kavim cete biti odnosima sa mnom, zavisi donekle i vase licno spasenje. Ako se ja budem molio za vas, vasi izgledi za spasenje ce biti veci. Kapiras? Ali, odacu ti tajnu, od prvog momenta si mi bila simpaticna, tako da su tvoje sanse za spasenje vece od, recimo ovog Antica, koji samo kao baba proklinje. Ljubim te svojim usnama precistim u tvoje celo dobronamjerno. Vule legenda. :( ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Sto se Crnogoraca, tice, ja se ne slazem da su svi u Crnoj Gori odusevljeni sa likom i djelom Rista Radovica, ali i da su svi odusevljeni, ja nisam odusevljen i pet para ne dajem za misljenje drugih. Смијеш ли у род, благо нама и Кучима са тобом, да привириш? Идолопоклонство, велиш? Богу хвала што нам је подарио оваквог Митрополита. Богу хвала што су више него видљива његова дјела- обнова манастира, цркава, тачнија обнова духовног живота у Црној Гори. Сврати некад на Литургију да видиш колико је народа. Све то за 20-ак година, Богу хвала на томе, од како је он Митрополит. Него, ваљда ће се некако сам одбранити и без мене. Поготово од таквих као што си ти. Имаш ти фине другаре у Црној Гори, исте оне који га зову именом и презименом, а све велики православци(видиш како имате много заједничких ствари), је ли. Стево Вучинић, Новак Аџић, Ранко Кривокапић... Прва екипа. Таман немају никога из Куча, а како би и имали, па би могао да се јавиш код њих да не луташ више, него да се скрасиш. Можда зарадиш и који динар, тј еврић. Имаш добар потенцијал. Таман им треба неко са твојим знањем. Просто вапе за тобом. Још кад чују како причаш о СПЦ-и и о Митрополиту, има да гостујеш код Новака сваке недеље, а на дневнику ћеш да будеш главна вијест. Размисли. Бар да ти неко плати за труд... Dragi је реаговао/ла на ово 1 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovan zilot Написано Фебруар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Смијеш ли у род, благо нама и Кучима са тобом, да привириш? Идолопоклонство, велиш? Богу хвала што нам је подарио оваквог Митрополита. Богу хвала што су више него видљива његова дјела- обнова манастира, цркава, тачнија обнова духовног живота у Црној Гори. Сврати некад на Литургију да видиш колико је народа. Све то за 20-ак година, Богу хвала на томе, од како је он Митрополит. Него, ваљда ће се некако сам одбранити и без мене. Поготово од таквих као што си ти. Имаш ти фине другаре у Црној Гори, исте оне који га зову именом и презименом, а све велики православци(видиш како имате много заједничких ствари), је ли. Стево Вучинић, Новак Аџић, Ранко Кривокапић... Прва екипа. Таман немају никога из Куча, а како би и имали, па би могао да се јавиш код њих да не луташ више, него да се скрасиш. Можда зарадиш и који динар, тј еврић. Имаш добар потенцијал. Таман им треба неко са твојим знањем. Просто вапе за тобом. Још кад чују како причаш о СПЦ-и и о Митрополиту, има да гостујеш код Новака сваке недеље, а на дневнику ћеш да будеш главна вијест. Размисли. Бар да ти неко плати за труд... Koliko Eura mogu da zaradim kod Ranka Krivokapica??? A ovo smijem li u Kuce, jel ti to meni prijetis? I leba ti, batali se meni da dajes moralne predike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 "Brate" tvoje metode nisu demokratske. Ja te ni jednom nisam uvrijedio a ti od prvog tvog komentara pljujes po meni.Zasto tebi koji si priopadnik judesjkog religioznog korpusa i Zavisi koji je pripadnik papo katolickog korpusa, cak je u tom korpusu i jezuit a ni ti nisu bas neki naivko po pitanju talmuda, jer poznajes Stari Zavjet u mali prst, zasto vama smeta jedan zilot i zasto po cijenu zivota hoces da izdejstvujes moje banovanje. G-dine Zilote, nemojte molim Vas u množini, pa ja obožavam Zilote. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Чеја је кул лик, Чеја се зеза све време. suza је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Чеја је кул лик, Чеја се зеза све време. mora se priznati da to radi mnogo bolje nego ranije... sa stilom suza је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovan zilot Написано Фебруар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Чеја је кул лик, Чеја се зеза све време. Prosla su vremena zezanja, ovo nije zezanje.Ceja je postao zilot i molim vas da mi ne sabotirate temu sa takvim porukama.Imas vrijeme za zezanje a ima vrijeme kada smo ozbiljni.Nisu ovo stvari sa kojima se mozemo zezati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Anticu, ne znam zasto, ali imam osjecaj da si ti jedna umjetnicka dusa. Зато што за тебе још има наде, Вукмане, Вуле, Јоване - или колико год да вас има у твојој глави. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Zovu nas "florici", vladika Akakije je do skoro bio nas clan, monasi manastira Esfimgenos su takodje clanovi nase Crkve. Najaca frakcija starokalendaraca u Grckoj su florinci. Значи Акакије више није с вама , а ди је сад ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovan zilot Написано Фебруар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Значи Акакије више није с вама , а ди је сад ? Pomaze Bog brate Zeljko. Vladika Akakije je sa ruskom katakombnoj Crvi.Ali dace Bog pa ce se ujediniti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Ne boj se, voli on Đukanovića & co. (Željko sa Vidovdan-foruma nek bude svedok).. Чејо чујеш ли ти за шта те презивље овај швабо а чему сам ја сведок ?!! Ђе си сад , што се не јављаш? Ја таман кад те приметим на форум ,а тебе банују. А баш сам те се ужелео. Ето баш неки дан размишљам ђе је онај наш ворумски Чејо Чеговић Вукоманити , ниђе га неима ни за крува. Кад оно ти ошо у секту , што но се рече. А ја нијесам видо већа чудеса што крај 20 и почетак 21 века, Црногорци почели ићи по сектама. То је вама дао комунизам, признај Чејо да је тако ! Јербо до комунизма код вас није мого нико бивати ко није Србин и српскога рода и православне вере, а после комунизма, што но народ каже "ко проба једном..." готов је, одосте у стотину некијех секата. А брука је то Чејо. Боље ти је да се ниси ни вато у коло са тијем поповима и вером , него што вако јадно сконча свој дуовни живот у неких како се речу флорентинаца, ако сам добро реко . Ја сам теби лепо говорио није за нас Србе а поготово вас Црногорце Србе , а то ти је Србин пута 2 па или полуди или је супермен, значи није за нас да се бавимо тијем поповскијем философијама. То ти је за оне доле Грчиће посо , они су ти већали на саборима и свадили се и правили секте и сад их праве, јер као што видиш нема секте у Србији и међ Србима а да није дошла са стране. Што значи Срби изворно нису склони тијем будалаштинама. Наше је да се бакћемо политиком и војском , свецкијем заверама и преварама и да ишћерујемо правду, а не неким поповским марифетлуцима, ал џаба сам ја то теби казиво , кад ниси имо уши да чујеш и очи да читаш моје постове. Него ти ко и сваки Црногорац мислиш е си ти најпаметнији па ти нико ништа више не може додати тој твојој манитој памети. Што и јес. Боље да си тамо у Њемачку правио неко удружење за испомоћ овим нашим јадним Србима на Косову и Метохији , колико си времена утуко на ове форуме , до сада би имо једно јако удружење и Бог те онда погледо а за тако нешто би те и погледо. Неш се ти Чејо спасити ни код којих попова, ни код ових мојих нити тих твојих или оних трећих Артемијевских или оног распопа код кога ћеш на крају да завршиш Мираша. Ово ти ја благодаћу која је у СПЦ проричем, а и није то тешко видети . Ето и немој да те банују док ми не одговориш на ово што ти рекох. Crveni Baron, Гост, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Dostigoh maximum glasova, tako da likefaceeeeeeee 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Није ни Вукман што је некад био. Изгубио ону препознатљиву луцидност и духовитост. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Није ни Вукман што је некад био. Изгубио ону препознатљиву луцидност и духовитост. Ništa nije izgubio, nego se uozbiljio, ziloti su ozbiljni ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука