Jump to content

Vera i kategorije vernika danas

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sala na stranu.Mnogi,a pogotovu mladi svoje pravoslavlje vezuju samo za naciju,obicaje i tradiciju,uposte ne poznavajuci sustinu.Nikada nisu citali nista o svojoj veri i ponasaju se bahato i sa mrznjom prema svima koji nisu srbi pravoslavci.

Mnogi slave slavu cisto zbog obicaja a ne znaju nista,ali apsolutno nista o svetitelju kojeg proslavljaju i smislu obicaja.

Ajde nekada kada su vecina bili nepismeni ili u komunizmu,ali sada kada su informacije toliko dostupne svakome,to samo pokazuje neinteresovanje da se nesto sazna i nauci.Koliko klinaca znam koji se udaraju po grudima kako su pravoslavni srbi,nose patriotske majce i krstove,a kada ih upitas nesto najosnovnije o pravoslavlju ne znaju ni da beknu.

tuzansmajli8904

Подели на овим сајтовима

Naravno! Ne da sam hteo nego to i hocu.Tu kategoriju sam naveo kao mogucu najbolju kombinaciju (po mom misljenju) za vecinu vernika koji zive u svetu.I ja se trudim da sada zivim tu kombinaciju jer se nisam zamonasio i ne mogu jos uvek da budem asketa. To se postize postepeno.

Драго ми је...Само сам се мало шалио ;)

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

tuzansmajli8904

Jeste tuzno i zalosno.Nije problem patriotizam.Ja sam patriota i rodoljub.Nije toliki problem ni to sto ne znaju nista o pravoslavlju,vec to sto sto ne zele da saznaju.Kada im kazes da nije hriscanski mrzeti bilo koga ni hrvata,katolika,muslimana,amerikanca.... i da pravolslavlje uci da trebamo da ljubimo nase neprijatelje,a da mrzimo zle sile i duhove koji ljude navode na zlo,oni te gledaju kao da si pao sa Marsa.Pocinju da navode zlocine koji su nam ucinjeni,spaljene crkve i manastire.... Lepo im objasnis da su to radeli pojedinci,ali ne vredi.Oni u pravoslavlju zele da nadju opravdanje za nasilno ponasanje i umire svoju savest misleci da rade nesto sto je ugodno Bogu.

Подели на овим сајтовима

Jeste tuzno i zalosno.Nije problem patriotizam.Ja sam patriota i rodoljub.Nije toliki problem ni to sto ne znaju nista o pravoslavlju,vec to sto sto ne zele da saznaju.Kada im kazes da nije hriscanski mrzeti bilo koga ni hrvata,katolika,muslimana,amerikanca.... i da pravolslavlje uci da trebamo da ljubimo nase neprijatelje,a da mrzimo zle sile i duhove koji ljude navode na zlo,oni te gledaju kao da si pao sa Marsa.Pocinju da navode zlocine koji su nam ucinjeni,spaljene crkve i manastire.... Lepo im objasnis da su to radeli pojedinci,ali ne vredi.Oni u pravoslavlju zele da nadju opravdanje za nasilno ponasanje i umire svoju savest misleci da rade nesto sto je ugodno Bogu.

Nista novo...ubijace vas misleci da meni sluzbu cine...tuga :(.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...