Natasa. Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 Sala na stranu.Mnogi,a pogotovu mladi svoje pravoslavlje vezuju samo za naciju,obicaje i tradiciju,uposte ne poznavajuci sustinu.Nikada nisu citali nista o svojoj veri i ponasaju se bahato i sa mrznjom prema svima koji nisu srbi pravoslavci. Mnogi slave slavu cisto zbog obicaja a ne znaju nista,ali apsolutno nista o svetitelju kojeg proslavljaju i smislu obicaja. Ajde nekada kada su vecina bili nepismeni ili u komunizmu,ali sada kada su informacije toliko dostupne svakome,to samo pokazuje neinteresovanje da se nesto sazna i nauci.Koliko klinaca znam koji se udaraju po grudima kako su pravoslavni srbi,nose patriotske majce i krstove,a kada ih upitas nesto najosnovnije o pravoslavlju ne znaju ni da beknu. tuzansmajli8904 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 Naravno! Ne da sam hteo nego to i hocu.Tu kategoriju sam naveo kao mogucu najbolju kombinaciju (po mom misljenju) za vecinu vernika koji zive u svetu.I ja se trudim da sada zivim tu kombinaciju jer se nisam zamonasio i ne mogu jos uvek da budem asketa. To se postize postepeno. Драго ми је...Само сам се мало шалио Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 tuzansmajli8904 Jeste tuzno i zalosno.Nije problem patriotizam.Ja sam patriota i rodoljub.Nije toliki problem ni to sto ne znaju nista o pravoslavlju,vec to sto sto ne zele da saznaju.Kada im kazes da nije hriscanski mrzeti bilo koga ni hrvata,katolika,muslimana,amerikanca.... i da pravolslavlje uci da trebamo da ljubimo nase neprijatelje,a da mrzimo zle sile i duhove koji ljude navode na zlo,oni te gledaju kao da si pao sa Marsa.Pocinju da navode zlocine koji su nam ucinjeni,spaljene crkve i manastire.... Lepo im objasnis da su to radeli pojedinci,ali ne vredi.Oni u pravoslavlju zele da nadju opravdanje za nasilno ponasanje i umire svoju savest misleci da rade nesto sto je ugodno Bogu. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 Jeste tuzno i zalosno.Nije problem patriotizam.Ja sam patriota i rodoljub.Nije toliki problem ni to sto ne znaju nista o pravoslavlju,vec to sto sto ne zele da saznaju.Kada im kazes da nije hriscanski mrzeti bilo koga ni hrvata,katolika,muslimana,amerikanca.... i da pravolslavlje uci da trebamo da ljubimo nase neprijatelje,a da mrzimo zle sile i duhove koji ljude navode na zlo,oni te gledaju kao da si pao sa Marsa.Pocinju da navode zlocine koji su nam ucinjeni,spaljene crkve i manastire.... Lepo im objasnis da su to radeli pojedinci,ali ne vredi.Oni u pravoslavlju zele da nadju opravdanje za nasilno ponasanje i umire svoju savest misleci da rade nesto sto je ugodno Bogu. Nista novo...ubijace vas misleci da meni sluzbu cine...tuga . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука