Srdjan Kotur Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 U Jevanđelju po Luki postoji priča o gospodaru koji je zbog klevete odlučio da otpusti svog slugu. Sluga razmisli i kaže sebi da zna šta će činiti kako bi ga ljudi primili u domove svoje. Pozove dužnike svoga gospodara i svakom od njih umanji dug koji su ovi imali prema gospodaru. Na ovo gospodar pohvali nepravednog slugu što vešto učini i što sebi načini prijatelje bogatstvom nepravednim. Kako shvatate ovu priču? Koja je njena pouka? šta mislite o delu sluge? Da li biste i vi umanjli dug "gospodaru" nakon što ste saznali da će te biti otpušteni? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 Mislim ovako, svako bogatstvo je Hristovo materijalno ili duhovno.Dakle kada nesto dajemo ne dajemo svoje nego Hristovo, zato mislim da se ovozemaljsko bogatstvo u prici naziva nepravedno, ono ionako ne pripada nama. Dakle rec je o onome sto zovemo milostinja, koju ne cinimo sa necim sto nama pripada nego Bogu ,a za koju nam Bog opet daruje svoju blagodat i spasenje. Ovo je u stveri prica koja do kraja porazava nasu ljudsku umisljenost da nam nesto pripada na ovom svetu.Tako ja dozivljavam ovu pricu. Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
modran1458 Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Na ovoj zemlji ništa nije naše i nismo gospodari ničega.Jeste sve stvoreno zbog nas ali ne i da mi upravljamo time.Otuda i treba graditi svoj stav o bogastvu i svemu što ono nosi.Postupak sluge koji je saznao da mu se sprema otpus iz službe a on čini djelo koje će njegovog gazdu učini još bogatijim je odgovor kakav od nas Hrist očekuje i u drugim životnim trenutcima. @modran1458 Instagram #modran1458 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Na ovoj zemlji ništa nije naše i nismo gospodari ničega.Jeste sve stvoreno zbog nas ali ne i da mi upravljamo time.Otuda i treba graditi svoj stav o bogastvu i svemu što ono nosi.Postupak sluge koji je saznao da mu se sprema otpus iz službe a on čini djelo koje će njegovog gazdu učini još bogatijim je odgovor kakav od nas Hrist očekuje i u drugim životnim trenutcima. Како да не управљамо? Задатак људи јесте да управља земаљским добрима. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука