Andre Williams Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Тадић постхумно одликовао Срђана Алексића. Желе Зека је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Срђан Алексић је био војник Републике Српске, а таквих поштених војника са људским ликом је било доста у војсци РС. Пг, Желе Зека, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Данас је годишњица овом великом човеку. Јаков., Пг, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Dobar je i film Krugovi, zasnovan na tom događaju. Uskoro će se deo ulice Ivana Ribara na Novom Beogradu, preimenovati u ulicu sa njegovim imenom. Pokoj mu duši. verum est in beer, Пг and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Срђан Алексић је био војник Републике Српске, а таквих поштених војника са људским ликом је било доста у војсци РС. Moji neki izvori kazu da je vratio oruzje, da u momentu smrti nije bio vojnik RS: Verujem da je bilo, ima ih uvek i u svim vojskama sveta, jedino sto Milorad Dodik na svecanosti prtilikom podela medalja, rece da nazalost takvih primera u bosnjackoj vojsci nije bilo. Mislim, sta reci? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Moji neki izvori kazu da je vratio oruzje, da u momentu smrti nije bio vojnik RS: Немогуће, тада је војни рок био обавезан , а рат нема потребе да коментаришемо, да се пушка могла тек тако вратити 90% војника би је вратило. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Дијана., Биљана and Пг је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Немогуће, тада је војни рок био обавезан , а рат нема потребе да коментаришемо, да се пушка могла тек тако вратити 90% војника би је вратило. Od kud znam? Ja sam nasla u nekim nemackim medijima reportazu o njemu sa naslovom " Junak, Heroj", ali evo to svuda tako stoji: Srđan se amaterski bavio i glumom za šta je dobio i više nagrada, a nastavio je da glumiti i u toku rata u Bosni i Hercegovini, u predstavi „San ratne noći“. Takođe bio jepionirska plivačka nada tadašnje Jugoslavije, te juniorski rekorder u plivanju. U ratu na prostoru bivše Jugoslavije bio je pripadnik Vojske Republike Srpske koju je napustio tako što je vratio oružje pred zgradom opštine u Trebinju, zgrožen onim što je vidio. U to vrijeme, početkom 1993. godine, vršen je progon muslimana iz Trebinja. Ukupno je oko četiri i po hiljade Bošnjaka napustio Trebinje. Papire o dobrovoljnom iseljenju potpisao im je ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, koji je rekao: “Ponosan sam što su otišli na civilizacijski način.” Dana 21. januara 1993. godine, grupa pripadnika Vojske Republike Srpske je legitimisala osobe na trebinjskoj pijaci. Nakon što su ustanovili da je jedna od legitimisanih osoba Alen Glavović, Bošnjak, počeli su da ga maltretiraju i tuku. Tada je Srđan priskočio u pomoć Alenu, "čija jedina krivica je bila sadržana u njegovom imenu". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Волео би баш да сазнам како је то било могуће извести... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Волео би баш да сазнам како је то било могуће извести... Pa pitaj ove ljude koji to tacno znaju, ja zaista samo prenosim ono sto nadjem u medijima, a ovo na srpskom sam upravo nasla u nekim svezim vestima iz Podgorice posto tamo dobija i spomenik. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Dobar je i film Krugovi, zasnovan na tom događaju. Uskoro će se deo ulice Ivana Ribara na Novom Beogradu, preimenovati u ulicu sa njegovim imenom. Pokoj mu duši. Ако сам добро схватио, а нисам сигуран, некакво бошњачко вијеће је тражило, а то је ваљда прихваћено, да се и неки нови булевар у Подгорици назове по Срђану. Kажем опет да нисам сигуран. Чини ми се да сам тако нешто прочитао. Ево, нађох: Поводом 21. годишњице смрти Срђана Алексића, младића из Требиња који је страдао у јануару 1993. године бранећи суграђанина друге вјере од војника своје националности, Срђанов отац Раде и потпредсједник Социјалдемократске партије Рифат Растодер засадили су зимзелени храст на булевару који носи Срђаново име. Милан Ракић and Silence је реаговао/ла на ово 2 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Moji neki izvori kazu da je vratio oruzje, da u momentu smrti nije bio vojnik RS: Verujem da je bilo, ima ih uvek i u svim vojskama sveta, jedino sto Milorad Dodik na svecanosti prtilikom podela medalja, rece da nazalost takvih primera u bosnjackoj vojsci nije bilo. Mislim, sta reci? А јел` умањује његов поступак чињеница да ли је био или не припадник ВРС? Уосталом његов отац је рекао све... verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Мало пре сам погледао "Кругове". Разбио ме. Пг and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Moji neki izvori kazu da je vratio oruzje, da u momentu smrti nije bio vojnik RS: Verujem da je bilo, ima ih uvek i u svim vojskama sveta, jedino sto Milorad Dodik na svecanosti prtilikom podela medalja, rece da nazalost takvih primera u bosnjackoj vojsci nije bilo. Mislim, sta reci? Мора да је Јустинин неки извор неки нови Гебелс... а? герман 100% Срђан је, иначе, као што сви знају био војник Војске Репубиле Српске, и то прави српски војник, па је за то и посмртно одликован: ''БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик данас је у Бањалуци „Орденом части РС са златним зрацима” постхумно одликовао Срђана Алексића, храброг Требињца који је 1993. године смртно страдао спашавајући живот суграђанину Алену Главовићу. Раде Алексић, Срђанов отац, видно потресен, примио је признање у Палати председника РС у Бањалуци, где је поводом 9. јануара, Дана и крсне славе Републике Српске, Додик свечано уручио ордење и медаље грађанима и институцијама, који су делима и заслугама посебно афирмисали Српску и српски народ. Пг, verum est in beer and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Мора да је Јустинин неки извор неки нови Гебелс... а? герман 100% Срђан је, иначе, као што сви знају био војник Војске Репубиле Српске, и то прави српски војник, па је за то и посмртно одликован: ''БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик данас је у Бањалуци „Орденом части РС са златним зрацима” постхумно одликовао Срђана Алексића, храброг Требињца који је 1993. године смртно страдао спашавајући живот суграђанину Алену Главовићу. Раде Алексић, Срђанов отац, видно потресен, примио је признање у Палати председника РС у Бањалуци, где је поводом 9. јануара, Дана и крсне славе Републике Српске, Додик свечано уручио ордење и медаље грађанима и институцијама, који су делима и заслугама посебно афирмисали Српску и српски народ. Da, Gebelsa su mnogo zanimale stvari po bivsoj Jugoslaviji. A Srdjan nije posthumano odlikovan zato sto je bio srpski vojnik nego zbog humanosti zbog koje je i ubijen od casnih srpskih vojnika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука