RYLAH Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Greška... Nemački fašisti su učili od sovjetskih komunista a ne obratno. Sovjetski komunisti su opet učili od Marksa... a Marks je između ostalog rekao da Srbi treba da nestanu sa lica zemlje, kao i svi narodi koji nisu spremni (po njemu) za revoluciju. Poenta cele ove teme koju sam ja počeo jeste da sam dao prikaz jednog filma koji je na mene prilično jako uticao, kao i to da taj film preporučujem zaista svima. Nema razloga da se neki rusofil pribojava anti-ruskog stava. A nemački fašizam i sovjetski komunizam se i ne mogu upoređivati. Sovjeti su bili gori i veći zločinci. Pogledajte film pa da razgovaramo. Tema je film "Sovjetska priča" i ono što je u filmu izneto a ne kako mali Serjoža zamišlja istoriju. Много је већа грешка у томе што у Немачкој нису били фашисти него нацисти, што није само појмовна разлика. Један облик фашизма је постојао само у Италији. Када се схвати суштинска разлика та два појма, и какве то даље импликације има, онда може да се разговара и о нацизму, и о фашизму, и о комунизму. А нико овде не брани комунисте, далеко им лепа кућа, али је једна ствар рећи да је комунизам зло, а скроз друга ствар да је нацизам (не фашизам, него нацизам) мање зло. Уместо филма, прозуји мало по литератури, има и по Интернету доста да се нађе. Прво упореди доктрину, онда ефекте, онда историјске последице, и на крају дужину трајања. И, да, не веруј свему што видиш у филмовима, није увек све истина. obi-wan and Ромејац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Брате, комунизам и нацизам су подједнако зли. Једина разлика је што су нацисти изгубили рат па су морали да одговарају за своје злочине, а комунисти не. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 ...................................... A nemački fašizam i sovjetski komunizam se i ne mogu upoređivati. Sovjeti su bili gori i veći zločinci. ...................................... Potpuno luda i bezglava recenica. Komunisti jesu uvek bili katastrofalno zlo u svim zemljama, ali nikad nece biti ni blizu kao nemacki nacisti. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 čemu služi ova tema? i to sad kad se formira evroazijska unija? mislite da je evropska unija bolje rešenje za srbiju, da su oni "humaniji"? "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Doktrina komunizma i nacizma (nacional socijalizam) se ne moze porediti. Komunizam se zalagao za DIKTATURU proletarijata, shto podrazumeva i silu, teror nad svojim narodom do uspostavljanja idealne drzave. Nacizam u ideologiji ima zadatak eliminisanje (istrebljenje) svi nizih rasa, bolesnih i nemocnih, zavodjenje robovlasnichkog poretka, gde arijevska rasa dominira, a svi ostali su roblje. Definicije arijevaca koje su provodili Nemci na nauchnom nivou, su totalne besmislice, kada se jasno zna da ceo ljudski rod potiche iz Afrike. Komunizam NIKADA nije provodio takvu vrstu "selekcije" ljudi. Za komunizam su svi ljudi ravnopravni bez obzira na naciju i boju. Svakako da to ne opravdava teror komunistichkih rezima ali se ne moze porediti sa nacizmom. Nema nikakvih slichnosti. A shto se tiche samog terora, pa i procentualno ili kako vec hocete, naj veci komunistichki teror ikada zapamcen, provodili su "crveni kmeri". Jedini rezim koji je izvrshio genocid nad sopstvenim narodom. A da li se rusofili boje nechega ili ne i da li se germanofili boje nechega ili ne ili pak amerikanofili, italofili, elinofili ..... to je van svake diskusije i zalazi u domen psiijatrije. A to vec nisu FILI vec FOBI.... rusofobi, germanofobi, amerikanofobi, srbofobi...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Doktrina komunizma i nacizma (nacional socijalizam) se ne moze porediti. Komunizam se zalagao za DIKTATURU proletarijata, shto podrazumeva i silu, teror nad svojim narodom do uspostavljanja idealne drzave. Nacizam u ideologiji ima zadatak eliminisanje (istrebljenje) svi nizih rasa, bolesnih i nemocnih, zavodjenje robovlasnichkog poretka, gde arijevska rasa dominira, a svi ostali su roblje. Разлика је само у групи коју треба елиминисати. Definicije arijevaca koje su provodili Nemci na nauchnom nivou, su totalne besmislice, kada se jasno zna da ceo ljudski rod potiche iz Afrike. Komunizam NIKADA nije provodio takvu vrstu "selekcije" ljudi. Za komunizam su svi ljudi ravnopravni bez obzira na naciju i boju. Осим "буржоазије" и "капиталиста" њих треба побити све до једног. Маркс исто објаснио на "научном нивоу". Svakako da to ne opravdava teror komunistichkih rezima ali se ne moze porediti sa nacizmom. Nema nikakvih slichnosti. Наравно да не може да се пореди. Комунисти су побили десет пута више људи од нациста. A shto se tiche samog terora, pa i procentualno ili kako vec hocete, naj veci komunistichki teror ikada zapamcen, provodili su "crveni kmeri". Jedini rezim koji je izvrshio genocid nad sopstvenim narodom. А 60,000,000 побијених грађана СССР није геноцид? Или сатанско изгладњивање до смрти Украјинаца (http://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor)? A da li se rusofili boje nechega ili ne i da li se germanofili boje nechega ili ne ili pak amerikanofili, italofili, elinofili ..... to je van svake diskusije i zalazi u domen psiijatrije. A to vec nisu FILI vec FOBI.... rusofobi, germanofobi, amerikanofobi, srbofobi...... За психијатрију су ставови засновани на ирационалним и измишљеним стварима. Ставови би требало да буду засновани на чињеницама и реалности. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 @ZvonkoM U kratko, mislim da si mnogo pojednostavio stvari, da Marksa nisi chitao, da ti brojke nisu tachne i da jednostrani i opshti izvor informacija Wiki nije zasnovan na dokazima vec mishljenjima. Kao shto si i sam rekao "Ставови би требало да буду засновани на чињеницама и реалности", shto ne primecujem u tvojim komentarima. A neshto nisam ni siguran da si boravio u onom pravom SSSR, Kubi ili severnoj Koreji, Kini u vreme "intenzivnog" komunizma, pa zato i sumnjam da znash iz "prve ruke" stvaran osecaj i stvarna deshavanja i koliko su propatili pod banditskim rezimom. Neznash shta je radni logor u SSSR, neznash shta znachi "Kanja" na Kubi, neznash shta znachi glad na zutoj reci u Kini. Nisam siguran ni da znash kako je bilo u ovoj drzavi za zivota onog copavog mandrila. Siguran sam samo u jedno, nacizam je zbir svih njih zajedno, zachinjen shlagom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Много мислиш о мени, нисам ја вредан толике пажње... Ако нешто што сам навео није тачно, изволи докажи. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Kao brat u Hristu, mislim da si vredan kao svaki drugi chovek. Znachi nemerljivo vredan paznje. A kakvo mishljenje ti o sebi imash, to vec neznam. Shto se tiche dokazivanja chinjenica, vec sam ranije izneo neke i mislim da su sasvim dovljne, a i mrzi me da otvaram knjige ili cunjam po netu, da bih dokazao ono shto je vec dokazano. U svakom sluchaju, nishta nisam izmislio. A shto se tiche filosofske rasprave i lichnog mishljenja, stavova ili afiniteta, da ne kazem FILI, pa to je lichna stvar svakog od nas. I to poshtujem i ako se ne slazem. Nadam se samo, da niko nece moje rechi shvatiti kao atak na nekog, jer sam kroz zivot nauchio da kazem i popu i vladiki, pa kome milo kome ne. Svakako, da isto ochekujem i od drugih, kada sam ja u pitanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Btino je da se slažemo da je zločin uvek zločin. Bilo srpski, ruski, nemački ili neki drugi... Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 А не бата Сићо, Руси су безгрешни и несебични хришћани који ће последњу кап крви дати за Србе... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 А не бата Сићо, Руси су безгрешни и несебични хришћани који ће последњу кап крви дати за Србе... I poslednji dah....mislim uzdah......mislim izdah.......mislim nuklearni otpad.... http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Pa bili su onda valjda u nekom od srpsko-turskih ratova, kada je poginuo Rajevski. Bili su i u 2. Svetskom Ratu kada su krenuli ka Berlinu sa svih strana. Više su valjali crnogorcima, rekao bih, pa im sada vraćaju ovi darujući im zemlju za neke sitne pare. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 @Lepi Sica Sad se moram u potpunosti sloziti sa tobom. @ZvonkoM Cinizam ti bash nije na mestu, a tako neshto niko nije ni pomenuo, koliko sam pratio postove. A da li ce dati kap ili dve krvi za Srbe, to sigurno nece. Ali sam siguran ni da nece uzeti, za razliku od Nemaca, Engleza ili Amera. @Lepi Sica Crnogorcima su valjali tako shto su Crnogoci skupljali dobrovoljce za Rusko-Kineski rat, putovali su mesecima do tamo, a kad su stigli, rat zavrshio te ni metak opalili nisu. Uchestvovali su Ruje koje u srpsko-turskim ratovima, I svtskom do revolucije, na Solunskom frontu, II svtski se zna. A imali si i sami vishegodishnje ratove sa Turcima (shto se tiche nashih "interesovanja"). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Moji seljaci iz Čačka su pričali da su od svih vojski koje su prošle kroz selo, najviše strepeli od rusa i da su devojke sakrivali i zaključavali. Na stranu ko se za šta borio, ovako je to otprilike viđeno njihovim očima... nemci - disciplina bato, roboti četnici - naši partizani - ubice rusi - pijanci, banda Naravno da ovo viđenje odudara od nečega što sam uglavnom čitao po istoriji, ali čini se da su zaista mnoge i srpske i ruske žrtve bile toliko nepotrebne. Pogotovo pred kraj rata, kada su slali mal te ne goloruku decu na oružanog neprijatelja. Bilo im je bitno samo doći do Berlina, a sa kojim žrtvama manje više. Brojke za jednu tada višemilionsku zemlju su samo statistika. I nije bilo to samo u toku ofanzive ka Berlinu, nego i tokom većeg dela rata. Staljingrad i dr. Najužasnije je što su iza leđa ruskih vojnika stajali komesari koji su ubijali one koji bi zastali ili se sakrivali od neprijateljske vatre.A to što ni polovina nije imala oružije, nego su uzimali od onih koji padnu ili od neprijatelja... užas Zmaj Pisum је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука