Jump to content

Са ђубришта историје (ништа не-научнено). Совјетска лекција.

Јаков.

Препоручена порука

А 60,000,000 побијених грађана СССР није геноцид?

Samo mali off - mislio sam da je u pitanju cifra od 20 miliona?

Naravno, i samo je 1 ubijen covek je mnogo, nego cisto me zanima podatak...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

20 miliona u toku rata a 60 miliona za vreme lenjinističko - staljinističke vlasti.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Samo mali off - mislio sam da je u pitanju cifra od 20 miliona?

Naravno, i samo je 1 ubijen covek je mnogo, nego cisto me zanima podatak...

Не зна се тачно, ту сам бројку чуо од једног професора економије који је некада радио у влади код Горбачова: http://en.wikipedia....ki/Yuri_Maltsev

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1. Не падајте на западну "рекламу" СССР

2. У савременим црквеним круговима данашње Русије можете чути чежњу за СССР

3. Да није било Стаљина Русија би била јеврејска земља

4. Октобарска револуција је била уствари ЈЕВРЕЈСКА револуција.

И тако даље, и тако даље...

П.С. Још увек су живи, по неко и ради ко је почео пре рата за време Стаљина , Нека они кажу. Било је репресија несумњиво, али...

ОДГОВОРНО тврдим да оно што се десило 1991, по последицама превазилази руску револуцију 1917.

Подели на овим сајтовима

Што где сам стигао? Не пишимо и не расуђујемо о ономе о чему незнамо. Мислимо да ако седимо испред монитора на коме се ређају некакви интернет подаци све знамо?

Подели на овим сајтовима

Ja vas molim da pogledate film iz prve poruke koji sam komentarisao pa onda da pričamo..

Jasno je da Rusija i Sovjetski Savez imaju isto zajedničko koliko i Srbija i Esferjot (SFRJ), isto kao što je jasno da onaj ko veliča Rusiju, ne veliča Srbiju.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Што се тиче односа комуниста и нациста, брат Лазар је на другој теми управо поставио занимљив снимак:

У питању је Хитлеров говор након преузимања власти - обратите пажњу на један детаљ, он се својим следбеницима правда: "Можда неки од вас овде не могу да ми опросте што сам укинуо Марксистичку (тј. комунистичку) Партију..."

Зашто он то каже? Зато што су Нацисти идеолошки били веома блиски са комунистима, у ствари сматрали су комунисте за своје савезнике и узор. У раним нацистичким памфлетима и књигама они то јасно пишу, али је пре него што су преузели власт Хитлер одлучио да промени причу зато што бољшевици нису били превише популарни у Немачкој.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Зашто он то каже? Зато што су Нацисти идеолошки били веома блиски са комунистима, у ствари сматрали су комунисте за своје савезнике и узор. У раним нацистичким памфлетима и књигама они то јасно пишу, али је пре него што су преузели власт Хитлер одлучио да промени причу зато што бољшевици нису били превише популарни у Немачкој.

Комунисти су на оним изборима на којима је Хитлер дошао на власт, били много близу да са социјалдемократама формирају власт, јер су имали већину. Да им је противник био било ко други, а не Хитлер, који је већ од првог мандата имао веома танку већину, и Немачка би постала комунистичка земља.

Један од разлога формирања онаквог система у Вајмарској републици јесте и жеља победника да се комунизам не прошири по Немачкој, а постојала је велика опасност, још од задњих дана Првог светског рата. Све док Хитлер није забранио комунисте једним од оних чувених закона "За заштиту државе и народа".

Нацисти нису идеолошки блиски са комунистима. Нацисти нису идеолошки блиски ни са једним другим друштвеним системом, јер и нису друштвени систем, само су оно најболесније из сваке расне теорије нашрафљени на капитализам. Комунизам, колико год зло да је био, имао је, пре свега, као и сваки други друштвени систем, економску подлогу своје теорије. Нацизам то није имао. Нацизам је створен са циљем да нешто уништи, не да нешто изгради. Код нацизма је изградња успутна и само ако служи другој, главној, сврси. У свим осталим системима, па и у комунизму, изградња је циљ.

Дакле, масовна истребљења која су постојала у комунизму, постојала су ради постизања одређеног циља, постојала су као средство (веома болесно и настрано средство), а у нацизму су индустријска истребљења била сама себи циљ, и због тога су и спровођена тако демонски прецизно и сатански темељно, и била тако монструозна, јер се управо тиме испуњавао и циљ постојања таквог система. Чак је и освајање и држање покорених територија у нацизму било успутно, јер би се Немци много дуже одржали на Источном фронту, да нису пред крај рата целе дивизије држали на пословима око убрзаног истребљења Јевреја.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja vas molim da pogledate film iz prve poruke koji sam komentarisao pa onda da pričamo..

Jasno je da Rusija i Sovjetski Savez imaju isto zajedničko koliko i Srbija i Esferjot (SFRJ), isto kao što je jasno da onaj ko veliča Rusiju, ne veliča Srbiju.

Из тог филма се јасно види да си ти русофил......

Подели на овим сајтовима

Прави се паралела између немачких нациста и совјетских комуниста (марксиста).

Нема никакве разлике, можда су чак совјети гори.

ss.jpg

Е, то " можда " те издаје..........хајде ти нама лепо признај да си.......русофил !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...