Небојша Јовановић Написано Јануар 31, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Ако би неко од теолога са форума могао да део по део анализирамо ово предавање,био бих захвалан http://vimeo.com/35969392 Жика је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 On 31. 1. 2012. at 19:25, Драган ortodox рече Овакав антиекуменски став имају и многи свештеници и монаси у СПЦ али га не износе јавно да им то неби створило проблеме. Проблем је што треба прво да дефинишемо шта подразумевамо под екуменизмом. Па онда да причамо даље. Расколници старокалендарци су прво направили халабуку око календара,па кад то није могло да прође,причају већ деценијама о екуменизму и пљују чак и Патријарха Павла. Ако неко анти-екуменизам везује као заједницу и слагање са Артемијем,то је једно,а ако је то нечији приватни став,а у СПЦ је,и у јединству је са Патријархом,то је већ нешто друго. Прича да неко "преговара иза леђа" и да нам се "гадно спрема" мислим да су смешне ствари које су толико пута понављане,па нажалост,су постале од лажи - истина. Догматске разлике између римокатолика и нас итекако постоје,и не могу се тек тако избрисати,па и да неко хоће. Еклисиолошке разлике такође постоје,сад колико су видљиве то је питање,али их свакако има. Говорити да смо издајници само ако неко оде код папе на разговор,је крајње нејасно,или правити смак света од доласка папе. Тај хаос неки,на жалост могу,и итекако искоришћавају да одведу воду на "своју воденицу" и дођу да нас спасу.. Од чега ? Од хаоса који је неко очигледно изазвао. Ни око чега. Има дивних предивних људи који су задојени анти-екуменистичком причом,и већина се држи уз Артемија. Жалосно,заиста знам добре људе који су заблудели... Дај Боже да се врате себи. Жика and Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православац_РС Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 (измењено) On 31. 1. 2012. at 22:56, C.A._R.I.A. рече Проблем је што треба прво да дефинишемо шта подразумевамо под екуменизмом. Па онда да причамо даље. Расколници старокалендарци су прво направили халабуку око календара,па кад то није могло да прође,причају већ деценијама о екуменизму и пљују чак и Патријарха Павла. Ако неко анти-екуменизам везује као заједницу и слагање са Артемијем,то је једно,а ако је то нечији приватни став,а у СПЦ је,и у јединству је са Патријархом,то је већ нешто друго. Прича да неко "преговара иза леђа" и да нам се "гадно спрема" мислим да су смешне ствари које су толико пута понављане,па нажалост,су постале од лажи - истина. Догматске разлике између римокатолика и нас итекако постоје,и не могу се тек тако избрисати,па и да неко хоће. Еклисиолошке разлике такође постоје,сад колико су видљиве то је питање,али их свакако има. Говорити да смо издајници само ако неко оде код папе на разговор,је крајње нејасно,или правити смак света од доласка папе. Тај хаос неки,на жалост могу,и итекако искоришћавају да одведу воду на "своју воденицу" и дођу да нас спасу.. Од чега ? Од хаоса који је неко очигледно изазвао. Ни око чега. Има дивних предивних људи који су задојени анти-екуменистичком причом,и већина се држи уз Артемија. Жалосно,заиста знам добре људе који су заблудели... Дај Боже да се врате себи. Њихова једина грешка је та што су ишли у раскол и одвајали се и правили нове цркве,то је доказ да је зилотска јерархија се руководила само позицијама да владају над неком паством па макар била и мала,требали су остати у црквама помјенсим, *** Измењено Јануар 31, 2012 од nishizawa Позивање на насиље није дозвољено на овом форуму. Опомена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 1, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 ko овa индивидуа? :P Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 On 1. 2. 2012. at 20:26, НЕБОЈША86 рече ko овa индивидуа? :P Њега сопомиње владика Атанасије у овом предавању што си поставио, то је тај Данијел што је био суботар па постао зилот. Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 1 људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 1, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Цитат Њега сопомиње владика Атанасије у овом предавању што си поставио, то је тај Данијел што је био суботар па постао зилот. а то је тај ту написали Данило па ме збунило :P Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Могуће да је из отпадничког братства есфигменског (само остављам ту могућност). А то што на почетку снимка пише да је светогорац, хм... и ја се представљам под надимком Ромејац, па ипак нисам из оног славног Ромејског царства. Него да те приупитам где налазиш те stupido ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 On 1. 2. 2012. at 20:51, НЕБОЈША86 рече а то је тај ту написали Данило па ме збунило :P Име добијено на монашењу ваљда је испало као источна варијанта његовог мирјанског имена. људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 1, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Цитат Него да те приупитам где налазиш те ? има Аки своје људе на јутјубу! :P па истински Аки поштује есфигменско братсво стога нема потребе да му исти прилазе :P Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 јел иза овог форума стоји Акакија,Артемије или заједно? http://forum.ihtus.org/index.php Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 On 1. 2. 2012. at 20:26, НЕБОЈША86 рече ko овa индивидуа? :P Данило,Акакије и Серафим су први људи из Србије који су пришли Грчким старокаленадрцима флоринцима.После је Серафим отишао код матејеваца,Акакије је сада код Руса,а за Данила не знам,вероватно је остао у истом синоду. Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 које разлика флоринаца и матејеваца??? теолошка... Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 On 2. 2. 2012. at 20:08, НЕБОЈША86 рече које разлика флоринаца и матејеваца??? теолошка... Друже, па рекох ти већ. Употреба левог или десног ока приликом намигивања! 0110_hahaha 0110_hahaha Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 On 2. 2. 2012. at 21:39, Ромејац рече Друже, па рекох ти већ. Употреба левог или десног ока приликом намигивања! 0110_hahaha 0110_hahaha Ма знам да је нека глупост али ајде мало озбиљније :P ипак ову тему прати Акакијеви људи знам поуздано :P Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука