Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ако би неко од теолога са форума могао да део по део анализирамо ово предавање,био бих захвалан

http://vimeo.com/35969392

Подели на овим сајтовима

• Одговори 270
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

On 31. 1. 2012. at 19:25, Драган ortodox рече

Овакав антиекуменски став имају и многи свештеници и монаси у СПЦ али га не износе јавно да им то неби створило проблеме.

Проблем је што треба прво да дефинишемо шта подразумевамо под екуменизмом. Па онда да причамо даље.

Расколници старокалендарци су прво направили халабуку око календара,па кад то није могло да прође,причају већ деценијама о екуменизму и пљују чак и Патријарха Павла.

Ако неко анти-екуменизам везује као заједницу и слагање са Артемијем,то је једно,а ако је то нечији приватни став,а у СПЦ је,и у јединству је са Патријархом,то је већ нешто друго.

Прича да неко "преговара иза леђа" и да нам се "гадно спрема" мислим да су смешне ствари које су толико пута понављане,па нажалост,су постале од лажи - истина.

Догматске разлике између римокатолика и нас итекако постоје,и не могу се тек тако избрисати,па и да неко хоће.

Еклисиолошке разлике такође постоје,сад колико су видљиве то је питање,али их свакако има.

Говорити да смо издајници само ако неко оде код папе на разговор,је крајње нејасно,или правити смак света од доласка папе.

Тај хаос неки,на жалост могу,и итекако искоришћавају да одведу воду на "своју воденицу" и дођу да нас спасу.. Од чега ? Од хаоса који је неко очигледно изазвао. Ни око чега.

Има дивних предивних људи који су задојени анти-екуменистичком причом,и већина се држи уз Артемија.

Жалосно,заиста знам добре људе који су заблудели... Дај Боже да се врате себи.

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2012. at 22:56, C.A._R.I.A. рече

Проблем је што треба прво да дефинишемо шта подразумевамо под екуменизмом. Па онда да причамо даље.

Расколници старокалендарци су прво направили халабуку око календара,па кад то није могло да прође,причају већ деценијама о екуменизму и пљују чак и Патријарха Павла.

Ако неко анти-екуменизам везује као заједницу и слагање са Артемијем,то је једно,а ако је то нечији приватни став,а у СПЦ је,и у јединству је са Патријархом,то је већ нешто друго.

Прича да неко "преговара иза леђа" и да нам се "гадно спрема" мислим да су смешне ствари које су толико пута понављане,па нажалост,су постале од лажи - истина.

Догматске разлике између римокатолика и нас итекако постоје,и не могу се тек тако избрисати,па и да неко хоће.

Еклисиолошке разлике такође постоје,сад колико су видљиве то је питање,али их свакако има.

Говорити да смо издајници само ако неко оде код папе на разговор,је крајње нејасно,или правити смак света од доласка папе.

Тај хаос неки,на жалост могу,и итекако искоришћавају да одведу воду на "своју воденицу" и дођу да нас спасу.. Од чега ? Од хаоса који је неко очигледно изазвао. Ни око чега.

Има дивних предивних људи који су задојени анти-екуменистичком причом,и већина се држи уз Артемија.

Жалосно,заиста знам добре људе који су заблудели... Дај Боже да се врате себи.

Њихова једина грешка је та што су ишли у раскол и одвајали се и правили нове цркве,то је доказ да је зилотска јерархија се руководила само позицијама да владају над неком паством па макар била и мала,требали су остати у црквама помјенсим, ***

Измењено од nishizawa
Позивање на насиље није дозвољено на овом форуму. Опомена.
Подели на овим сајтовима

On 1. 2. 2012. at 20:26, НЕБОЈША86 рече

ko овa индивидуа? :P

Њега сопомиње владика Атанасије у овом предавању што си поставио, то је тај Данијел што је био суботар па постао зилот.

људи траже слободу, а слобода тражи људе !

Подели на овим сајтовима

Цитат
Њега сопомиње владика Атанасије у овом предавању што си поставио, то је тај Данијел што је био суботар па постао зилот.

а то је тај ту написали Данило па ме збунило :P

Подели на овим сајтовима

Могуће да је из отпадничког братства есфигменског (само остављам ту могућност). А то што на почетку снимка пише да је светогорац, хм... и ја се представљам под надимком Ромејац, па ипак нисам из оног славног Ромејског царства.

Него да те приупитам где налазиш те stupido ?

Подели на овим сајтовима

On 1. 2. 2012. at 20:51, НЕБОЈША86 рече

а то је тај ту написали Данило па ме збунило :P

Име добијено на монашењу ваљда је испало као источна варијанта његовог мирјанског имена. :)

људи траже слободу, а слобода тражи људе !

Подели на овим сајтовима

Цитат
Него да те приупитам где налазиш те ?

има Аки своје људе на јутјубу! :P па истински Аки поштује есфигменско братсво стога нема потребе да му исти прилазе :P

Подели на овим сајтовима

јел иза овог форума стоји Акакија,Артемије или заједно?

http://forum.ihtus.org/index.php

Подели на овим сајтовима

On 1. 2. 2012. at 20:26, НЕБОЈША86 рече

ko овa индивидуа? :P

Данило,Акакије и Серафим су први људи из Србије који су пришли Грчким старокаленадрцима флоринцима.После је Серафим отишао код матејеваца,Акакије је сада код Руса,а за Данила не знам,вероватно је остао у истом синоду.

Подели на овим сајтовима

које разлика флоринаца и матејеваца??? теолошка...

Подели на овим сајтовима

On 2. 2. 2012. at 20:08, НЕБОЈША86 рече

које разлика флоринаца и матејеваца??? теолошка...

Друже, па рекох ти већ. Употреба левог или десног ока приликом намигивања!

0110_hahaha 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

On 2. 2. 2012. at 21:39, Ромејац рече

Друже, па рекох ти већ. Употреба левог или десног ока приликом намигивања!

0110_hahaha 0110_hahaha

Ма знам да је нека глупост али ајде мало озбиљније :D :P

ипак ову тему прати Акакијеви људи знам поуздано :P

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...