Jump to content

Просветитељство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Maximilien François Marie Isidore de Robespierre⇒Paul Heinrich Dietrich (Paul-Henri Thiry, Baron d'Holbach)

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Ako smo stigli da raspravljamo o PROSVETITELJSTVU, onda sa nama nesto debelo nije u redu. Ta stvar je resena pre par vekova u civilizovanom svetu. Mada ima nekih koji tvrde (sa pravom, ja mislim) da smo mi Srbi sticajem istorijskih nedaca preskocili humanizam i renesansu.

Cisto religijski gledano, povezivanje vere i nacije nema smisla. Mada, iskustveno, ja licno ne bih iskljucio genetiku.

Sve u svemu dajem podrsku sajtu.

P.S. Izrazavam iskreno zaljenje zbog smrti prog.dr Radovana Bigovica. Gospodin u svakom pozitivnom smislu te reci.

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Ако се не варам, тај адвентиста Милош Богдановић је сам просуо небројене антипросветитељске будалаштине, па ми није јасно какво тачно он просветитељство брани...

Подели на овим сајтовима

Не могу да коментаришем књигу јер је нисам читао и не пада ми на памет, али о аутору знам по нешто и не би препоручио никоме да чита. Ако и напише нешто што звучи паметно, то је само у сврху да изведе неки тотално погрешан закључак.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...