obi-wan Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 http://radiosvetigora.wordpress.com/2012/01/12/12-%D0%BE%D1%81%D1%83%D1%92%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B3-%D1%83-%D1%83/ Дванаесторица затвореника осуђених на доживотну робију у затвору Виницја у Украјини одлучили су да положе монашке завјете, преноси украјински дневник Сегодна. Данас, у манастиру на територији затвора живе двојица монаха и дванаест искушеника. „Последњих десет година читам дјела светих Отаца по шест до осам сати дневно. Оволико времена колико имам у затвору не бих имао ни у манастиру“, каже Андреј Чистњаков, један од монаха осуђеника. Надлежни кажу да никада раније није било случајева масовног монашења осуђеника као данас. Sophrosyne, Дуња and laetitia је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 http://www.johnsanidopoulos.com/2012/01/12-life-prisoners-take-monastic-vows-in.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+johnsanidopoulos%2FAOGe+%28MYSTAGOGY%29 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Slava Bogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Ali pazi, to je manastir na teritoriji zatvora... fascinatno... Nikadel је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Паметни људи. покајани разбојници Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Kad smo vec na drugoj temi pomenuli o. Branislava - on je svojevremeno imao kao parohiju zatvore na KiM, i pricao je na jednom predavanju o tome. Neverovatno sta je sve moglo da se cuje, a najupecatljivije je bilo ovo: Covek osudjen na dozivotnu, zato sto je u neverovatnom besu ubio majku, i to tako sto je vezao za traktor i za drvo i raskinuo je na pola(!!)... I kaze o. Branislav onda - "da samo sad vidite tog coveka, kazem vam da svi mi ovde kad se skupimo (na predavanju, u velikom amfiteatru) nismo mu ni do kolena sa pokajanjem!" Zamislite kakva se silina krece u dusi tog coveka svakodnevno... Sophrosyne and Пг је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikadel Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 То они смишљају побуну унутар затвора, а на попове и калуђере нико не сумња! Vise volim da me mrze zbog onog sto jesam,nego da me vole zbog necega sto nisam. Kurt Cobain Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 mene samo intresuje da li bi to uradili da su na slobodi није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 mene samo intresuje da li bi to uradili da su na slobodi Па питање је где би сад био покајани разбојник на крсту да се није нашао разапет поред Господа? Ипак како ништа није случајно он је својим покајањем заслужио Царство небеско. Такоже и ови осуженици нису ту случајно и нису случајно дошли до Бога. Дуња and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Па питање је где би сад био покајани разбојник на крсту да се није нашао разапет поред Господа? Ипак како ништа није случајно он је својим покајањем заслужио Царство небеско. Такоже и ови осуженици нису ту случајно и нису случајно дошли до Бога. ivane ..... ja nisam rekla da se nisu pokajali nego sam pitala da li bi to isto uradili i da su na slobodi није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 ма ок Тањче, ја сам хтео рећи да ништа није случајно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 To verovatno ni oni ne bi precizno mogli da ti kazu... Ni jednog momenta ne sumnjam u opservaciju duhovnika oko njih.. Iskreno, ne znam kako su to prihvastili ti monasi, ali meni ne bi bilo svejdeno...ko zna kakve mislim mogu da im uskomesaju mir kada znaju da su u manastiru sa dozivotnim osudjenikom...Opet slava3 "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Злато, манастир је у затвору. Они (затвореници) чине манастир. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Злато, манастир је у затвору. Они (затвореници) чине манастир. Ooooooo...nisam ja to tako skontala..ali hvala..kupila sam skoro kontalicu kod kineza,znas kako to ide koliko para toliko muzike..eto vidis..moras malo pogurati da proradi .mislise. 29dz8zk Inace to je divno.... Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ивановић Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Ово није православна црква. То су неки расколници. http://www.orthodox.vinnica.ua/index.php?c=134&o=5159&l=2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука