Jump to content

Насилно преваспитавање штићеника

Препоручена порука

• Гости

Има много важнијих аспеката у лечењу наркомана у кампу Црна Река, од тог за који си се ти ухватио, Игоре. Ми овде нећемо ићи трагом медијске хајке као што ти радиш, већ хоћемо да будемо конструктивни по овом значајном питању не би ли као форум упутили и помогли неком наркоману јер су они нечија деца, очеви, мајке, сестре, браћа... Дакле, свако даље инсистирање на једном те истом питању ће се убудуће елиминисати, уосталом медији су ту проблематику сасвим довољно претресли.

Подели на овим сајтовима

Већина теме је посвећена управо том питању физичког кажњавања. Ако кажете да ћете свако даљне развијање те теме елинисати, то знаћи да ћете елиминисати у ствари 80 % ове теме. Али не оче, ви нисте мислили на то, ви сте у ствари мислили на то да ћете елиминисати другачије мишљење у вези те теме, зар не?

Дакле, немојте да претите. Ја чим изразим другачије мишљење, не вређајући никог, не називајући никог ретардом са закржљалим мозгом, ви мени претите баном. Ако сте баш тако принципијелни, онда опомените вашг модератора меду, који ме је назвао ретардом, или како већ. Баш лепо прајављујете своју хришћанску љубав. У ствари, пројављујете нешто друго, а то је дух који стоји иза свега тога. То је дух "праведности" којој је све дозвољено.

Мој аргумент је јасан: не знам за примере у православној историји да је овакав начин физичког кажњавања људи био оправдаван. Постоје само два начина, који су наши мудри и богомблагословени преци упражњавали: или неког казниш батинама на начин како је то било регулисано законом, или га убијеш ако је рат или некаква друга врста такве ситуације. Али ово што смо видели на снимку, а верујем да је тако било у већини случајева физичког кажњавања, то је чисто иживљавање и глумљење силе.

У Византији, за најстрашнији грех тога доба, а то је била хула на Богородицу, казна је била затварање у затвор, или протеривање. У време цара Јустинијана, у једном моменту он је похапсио све монофизите у Константинопољу и затвроио их у један манастир у близини града. Није им фалила ни длака са главе. А када се са паганством није могло другачије изаћи на крај, Јустинијан је користио мач и огањ, и истребио рецимо 100.000 пагана из Сирије. То је здрав начин и схватање живота. А ово што смо видели на снимку, нема везе са тим, него са уличарским и мангупским малтретирањем слабијег. И то испод иконе Христа Спаситеља. Како коментаришете то оче? Испод иконе? Какву ће поруку добити хиљаде оних који прилазе Цркви, када виде да се нека особа пребија ударцима колена у главу испод иконе Христа Спаситеља? Можда ће помислити да смо ми нека шпанска инквизиција?

Опасни духови су се уселили у српски верујући народ. Са једне стране леви модернисти, са друге стране ревнитељи који мисле да им је све дозвољено. А све то заједно нема везе са истинским хришћанским схватањем живота, и нема везе са нашом светосавском историјом, традицијом, чојством и  јунаштвом.

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

Христос се роди!

Игор је донекле у праву, заиста је пресудно како и у којим приликама се примењује сила. Јасно је да је у Ц. Реци било грешака. А пресудно је према коме се примењује сила. Да не набрајам каве типове, криминалце, навучене дилере и силеџије смо морали да доведемо у ред и смиримо. Дакле: не само како већ и према коме. Тачано је да у историји цркве нема сличних примера, али наши претци нису рехабилитовали наркомане и понеког нарко-злочинца. Опет кажем: било је грешака, и мојом у кривицом сарадника. Можемо ли престати са причом о батинама?

Ко ради, тај и греши, а ко не ради греши највише.

Срећна слава онима који славе.

Свако добро од Господа жели вам прота Бранислав.

Подели на овим сајтовима

• Гости

?????? ???? ?? ????????? ?????? ??? ?????? ???????? ?????????. ??? ?????? ?? ???? ????? ????? ????????? ?? ???? ?????????, ?? ????? ?? ???? ??????????? ? ?????? 80 % ??? ????. ??? ?? ???, ?? ????? ??????? ?? ??, ?? ??? ? ?????? ??????? ?? ?? ?? ???? ??????????? ????????? ??????? ? ???? ?? ????, ??? ???

?????, ??????? ?? ???????.

????? ???? ?????? ? `????????? ???????`. ?? ???? ???? ?????????? ???? ?????????? ??? ?????? ??? ??? ?? ?????? ?? ?????????, ??????? ???????? ???? ?? ? ???? ?????, ??? ?? ?????? ????????? ??? ?.?????????? ???? ?? ??. ?? ????? ??????, ??? ????? ???????? ??????? ??? ??????? ????????? ?? ???? ????? ????? ?? ????????? ??? ???????? ????? ?? ???? ?????, ????? ?? ???????? ???????.

Подели на овим сајтовима

??? ????? ???????? ???????? ? ?????? ????????? ? ????? ???? ????, ?? ??? ?? ???? ?? ?? ?? ???????, ?????. ?? ???? ?????? ??? ?????? ???????? ????? ??? ??? ?? ?????, ??? ?????? ?? ?????? ????????????? ?? ???? ????????? ?????? ?? ?? ?? ??? ????? ??????? ? ??????? ????? ????????? ??? ?? ??? ?????? ????, ?????, ?????, ??????, ?????... ?????, ????? ???? ??????????? ?? ?????? ?? ????? ?????? ?? ?? ??????? ???????????, ???????? ?????? ?? ?? ???????????? ?????? ??????? ?????????.

???? ?? ???.???? ? ?? ???? ???? ? ??????? ??? ?? ???? ??? ? ????? ? ?? ???? joooj ? ?????????-?????? ???? ???????.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Христос се роди,

данима читам шта људи пишу и морам само ово да кажем да сви ови људи да су били код вас бар два дана и да су видјели све оне момке на молитви у вашој цркви и осјетили тај мир и ту љубав за вријеме молитве не би ово писали. И кад помислим да и поред свих ваших обавеза у Центру ви увијек имате времена за нас који зивкамо са свакаквим питањима нама толико важним а у ствари тако смијешним. Кад човјек има више искушења на свом путу значи да је можда на правом путу. Хвала вам оче Браниславе што нисте одустали од вашег рада са штићеницима и што нисте одустали од нас духовних чеда и од свију нас који вас нон стоп зивкамо и вјерујем да уопште немате мало времена за себе. То се зове љубав.

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Narkomane niko neće, ni porodica ponekad, ni društvo, ni prijatelji, ni država, a onda se nađe neko ko želi da im pomogne i šta...

Imam dva druga inspektora - više prebijanja je u našim zatvorima?

Koliko prebijanja ima u porodicama,naročito dece?

zar ćemo zbog jednog lekara koji je pogrešio pa mu je pacijent umro na stolu zatvoriti celu kliniku i otpustiti sve zdravstvene radnike?

zar ćemo zbog jednog profesora koji je obljubio maloletnu učenicu  u isti koš staviti sve prosvetne radnike?

vaspitačica u vrtiću pretukla dete, dete završilo u bolnici.I to nije usanljen slučaj

Zašto je štampa ćutala o tome.

par novinskih članaka?

Ne skrećem temu ali mislim da suviše usko gledamo na stvari i događaje

kad god država želi nešto da proturi, promeni iskopa se i napravi se neka afera.

kao sada o emisiji Insajder

Čitah Iguman Evmenije - Anomalije roditeljske ljubavi

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Porodica/Anomalije_roditeljske_ljubavi/Anomalije01.htm

Lično ne volim nasilje, nikakav oblik nasilja ni fizičkog ni verbalnog, ali...par puta sam  batalila psihologiju knjige i upotrebila psihologiju šake na sopstvenom detetu.

I to sam učinila iz Ljubavi.

kako smo površni ponekada u svojim razmišljanjima 0442_feel

Nekoliko puta sam imala želju da i sopstvenu majku udarim u njenoj bolesti.

24h sata sa bolesnikom kome je potpuno izmenjena svest, iz dana u dan iz noći u noć, iz meseca u mesec...

samo neko ko je imao bliskog susreta sa zavisnošću i bolešću ( a narkomani imaju potpuno izmenjenu svest gde razviju savršeno sposobnost obmane i laži, koji su izuzetno agresivni) može da pronađe razumevanje, ne i opravdanje za mnoge postupke

oprostite što na današnji dan pišem ovaj post

Mnogo smo brate uskogrudi, površni, sedimo u svojim udobnim foteljama, na toplom, sigurnom i kritikujemo sve što nam padne na pamet

Zašto ne bismo otišli mesec dana u kamp i videli kako bi mi reagovali kada nastupi apstinencijalna kriza

0442_feel se javi, samo još da Ga mi vidmo i čujemo

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

0442_feel se javi!!! 0442_feel

kako smo površni ponekada u svojim razmišljanjima

samo neko ko je imao bliskog susreta sa zavisnošću i bolešću ( a narkomani imaju potpuno izmenjenu svest gde razviju savršeno sposobnost obmane i laži, koji su izuzetno agresivni) može da pronađe razumevanje, ne i opravdanje za mnoge postupke

kao i uvek iz srca...

Zbog cega moramo opravdati? Nije li razumevanje vece od opravdavanja?! Razumevanje je u istini, a mi ne mozemo videti istinu ako nismo u njoj, ako nismo "u prici", ako sve gledamo iz svojih udobnih fotelja i kalkulisemo sta i kako. Onog trena kad iskoracimo iz sebe i udjemo u drugog, mozemo razumeti i pomilovati...

Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih.

Подели на овим сајтовима

MOZDA KNJIGA BOG I ROKENROL VAM DA OBJASNJENJE... NE ZNAMO OD CEGA SU UMRLI, TAKO DA NEMA PRAVOG KOMENTARA BEZ TIH INFORMACIJA.

Od ljubavi nema važnije stvari. I tada polako počneš da shvataš kako te vuk uči žrtvi, praštanju, poverenju i ljubavi. Za ono što gradiš i stvaraš moraš se žrtvovati. A mi hoćemo sve to da preskočimo.Žrtvovanje nam nije ni u srcu ni u mislima.

Подели на овим сајтовима

MOZDA KNJIGA BOG I ROKENROL VAM DA OBJASNJENJE... NE ZNAMO OD CEGA SU UMRLI, TAKO DA NEMA PRAVOG KOMENTARA BEZ TIH INFORMACIJA.

???? ?? ?? ???? ????? ???? ???? ???? ????? ????????? ???? ?? ?? ?????????????? ? ????? ???? ...
Подели на овим сајтовима

verovatno virus heriona zaostao u srcu, mozg, ui bubrezima... recite mi molim vas ko jos veruje onim snimcim?

A TI SE MEDO CUVAJ VRIUSA AH1N1 0202_238

Od ljubavi nema važnije stvari. I tada polako počneš da shvataš kako te vuk uči žrtvi, praštanju, poverenju i ljubavi. Za ono što gradiš i stvaraš moraš se žrtvovati. A mi hoćemo sve to da preskočimo.Žrtvovanje nam nije ni u srcu ni u mislima.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...