Млађони Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326568956' post='560906] иди бре, брате мој, па наркоманија замало испаде кијавица за коју добијеш антибиотике. Tehnicki gledano i jeste pitanje je samo da li imas zelje da pijes antibiotike. Kijavica ti na srecu ne proizvodi dopamin niti je zanimljivo imati je. Problem narkomanije je psihicke prirode, to sto neki ljudi jednostavno hoce da budu narkomani. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326568956' post='560906] то је ропски живот, са све робовласником у облику самог себе.а пошто си већ мртав, свако ти је мртав у очима и срцу и постоји само као облик дозе или новчаница - неког видиш као грам, неког као квотер. остали су потпуно незанимљиви, једноставно не постоје. Pa nemoj da generalizujemo, niko se ne drogira zato sto je u robskom zivotu. Poenta je sto ljudi oce da se drogiraju i nije ih briga za posledice. To sto ti pises su otekli stadijumi. Nisi ti zavistan kad jednom smrknes heroin. Zavistan si posle petog sestog puta. Posle si uhvacen u zamku i to u jednom trenutku shvatas - na tebi je da li hoces da se izvuces ili nastavljas. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326568956' post='560906] после прве дозе ЖЕЛИШ дозу сваки дан и све чешће током дана, физичко навлачење је најмањи проблем у свему томе. Bitno je napomenuti da postoji razlika izmedju posle prve doze zelis sledecu. NIsi ti josh uvek zavistan posle prve, podjednako kao sto posle sladoleda zelis josh jedan. I onda se jedan dan prejedes ako mnogo hoces i posle iskulrias malo jer dobijes stomacne tegove. Problem je sto kada dobijest stomacne tegobe kod narkomanije, moras da se odlucis da li nastavljas ili se boris da batalis to. Oni koji rese da se batali - batale. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326568956' post='560906] као пљуге, недељу дана ти треба да се скинеш са физичког навлачења али резидуал траје годинама. Upravo je isti princip. Ko zeli skine se. Ja sam batalio skroz uredno. I nije mi trebao rezudual godianma. Posle mesec dana kada sam video cigaru ja je nisam zeleo nisam zeleo ponovo da propusim. Jer sam HTEO da ostavim. Stvarno i u htenu sam nasao kvaltietan nacin koji sam SPROVEO d okraja. Nisam razmisljao "samo jedna cigara sta to moze strashno da bude" Ili hocu da robujem cigarama ili necu ja sam izabrao da necu. Svako ko kaze "samo jedna cigara" posle fizickog skidanja zapravo NECE DA SE ODVIKNE STVARNo. nece da stvarno ne bude zavista. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326568956' post='560906] погледај на шта личи инфографик здравља само за пљуге, а онда замисли на шта личи за хероин или нешто слично. http://archive.bliss...king-right-now/ кликни на слику да добијеш читљиву верзију још боље, прочитај ситно писање ... па онда размисли колико човеку треба да престане да то буде потенцијални повратак, да се никад не врати пљугама (хероину, итд). Opet ti kazem imam iskustva sa time. Mani ti sve te price, svi oni imaju ideju da treba, ali ne zele stvarno da sprovedu tu ideju u praksu. Ja sam imao ideju da treba i zelju da sprovedem i sproveo sam. I nisam imao kukanje i pricu "jao psihicka navika tesko mi je" jednostavno resio sam to i mozak se sam preuredi kada ti stvarno razmislis o tome Dakle ljudi ne zele iz nekih razloga : ne zele jer nemaju snage, jer nemaju muda, jer ne znaju kako, jer im je mozda lepo. eto neki kazu, eto trebalo bi da ostavim znam ja to ali bolje da umrem od cigareta nego od dosade- to je njegov izbor. Eto ence covek da se muci - sta ja tu mogu. Ne postoje ni antibiotici ni klinike niti ista sto ce njemu da promeni to misljenje MAGICHNo on to mora SAM OD SEBE. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 Trebalo bi prvo malo da se naučiš kulturno razgovarati, a ne sagovorniku da govoriš da priča bezveze. što se pravne sposobnosti i uračunljivosti tiče, svaka osoba, na zahtev suda, može biti podvrgnuta psihijatrijskom veštačenju, a ovaj onda može dati svoje stručno mišljenje o tome da li je ta osoba pravno sposobna ili nije. Nije dovoljno samo upisati pravni fakultet, treba ga i završiti, a potom obogatiti svoja saznanja kroz praksu. Zao mi je sto su tvoje emocije povredjene ali pricas bez veze. Da li ja mogu nekak oda ti kazem da pricas o stvarima o kojima nemas pojma na lepsi i kulturniji nacin? Ako ga iams molim te reci mi kako. To sto osoba moze biti podvrgnuta psihijatrihskom vestacenju nema nikakve veze sa time. To sto se uopste osoba koja je narkoman podvrce vestacenju govori ti sta? Da nije svaki zavisnik neracionalan. Upravo ono sto ti ja kazem. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 Лепо,статистика показује да је најбољи метод,не рачунајући метадонске центре,духовни центри. Нисам рекао ништа теби лично,значи могао бих и ја теби да кажем hold on,hold on Pa ajd daj tu statistiku da vidim. kognitivna terapija je zakon, bez nje nista. Не сваки наркоман. Ако се неко дрогира дуги низ година од тинејџерског периода па му то уништи организам,не знам да ли би се за такву особу могло рећи да је способна да рационално схвата шта је добро а шта није за њу. ljudima je dobro ono sto im je lepo. Neko misli da je unistavanje njegovog organizma vredno onoga sto im pruza droga a ti je dozivljaj iskustvo etc. neki vole to. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 сувише си упростио, а далеко је од реалног такво размишљање. жеља је мера зависности, а са жељом другог пута се рађа физичка зависност. тело је само одраз жеље, а касније постаје и партнер робовласник заједно са жељом. друго, хероин није ни пљуге ни сладолед, то је нешто што не можеш да одбијеш или не уживаш у томе. кад се рокнеш, не постоји ништа друго до следеће дозе. нико, па ни ти сам, не сме стати на пут томе. то је као кад ти падне крвава ролетна на очи и не гледа кога ће да прегази и убије да би стигла да се изрази или задовољи. према томе, наркоманија је психопатолошко стање личности и то се лечи годинама да се не поврати. лекићи, метадони и слично су само средства а могу да имају нула учинак ако човек нема жељу да оживи. воља за животом је нешто што се гради за цео живот, а у трену слабости се губи цела. врло је крхко стање бити бивши наркоман. NinaD је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326573566' post='560977] сувише си упростио, а далеко је од реалног такво размишљање. жеља је мера зависности, а са жељом другог пута се рађа физичка зависност. тело је само одраз жеље, а касније постаје и партнер робовласник заједно са жељом. Objasni mi kako je robovlasnistvo kad dve osobe na istom stadijumu drogiranja kazu jedna kaze ocu da prestanem da se drogiram i uspe druga kaze ocu da prestanem da se drogiram i neuspe? Zasto ova druga neuspe a ova prva uspe? Kako dve zavisne osobe moze da se desi da jedna bude racionalna druga neracionalna? [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326573566' post='560977] друго, хероин није ни пљуге ни сладолед, то је нешто што не можеш да одбијеш или не уживаш у томе. кад се рокнеш, не постоји ништа друго до следеће дозе. нико, па ни ти сам, не сме стати на пут томе. Nije tachno, lichno poznajem par ljudi koji su probali par doza pa vise ne konzumiraju, bez lekara blokatora ili bilo cega. A lichno poznajem neke koji kao nece oce da se skinu ovo-ono posalju ih na klinike, oni se vrate kao skinuli su se prvi put u gradu opa ocu ,sta sad sam skinut sta jedna moze da mi skodi. Oni dakle oce da se drogiraju, a nece da budu zavisni. Oce da odvoje ta dva to ne shvataju. Al ne zbog neracionalnog razmisljanja. Oni to odbijaju da prihvate zato sto vole da se drogiraju. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326573566' post='560977] то је као кад ти падне крвава ролетна на очи и не гледа кога ће да прегази и убије да би стигла да се изрази или задовољи. Da se razumemo to je sluchaj heroinaca koji su godinu ili vise na igli. Ti su ga ugasili, ti nisu ni racionalni nit sta. Takvi se hospitalizuju. Treba mnogo vremena da prodje da dodjes od nosa do igle. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326573566' post='560977] према томе, наркоманија је психопатолошко стање личности и то се лечи годинама да се не поврати. лекићи, метадони и слично су само средства а могу да имају нула учинак ако човек нема жељу да оживи. Upravo to ti kazem, to je njihov izbor. Mada opet to ziv-neziv to je neko tvoje pomatranje. Imas narkomana koji jednostavno vole da se drogiraju. Mnogi od njih ni nisu na heroinu, vole speed extazy marihuanu etc... vole dozivljaje vole tripove. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326573566' post='560977] воља за животом је нешто што се гради за цео живот, а у трену слабости се губи цела. врло је крхко стање бити бивши наркоман. Volja za zivotom je nesto sto ti je urodjeno. narkomanija vodi ka smrti al vodi i ishrana. Tako da ti je los primer, njih heroin ne ubija kao pistolj ili koplje, njih heroin ubija polako kao i svak idrugi toksin ili nezdravi deo ishrane. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 Zao mi je sto su tvoje emocije povredjene ali pricas bez veze. Da li ja mogu nekak oda ti kazem da pricas o stvarima o kojima nemas pojma na lepsi i kulturniji nacin? Ako ga iams molim te reci mi kako. To sto osoba moze biti podvrgnuta psihijatrihskom vestacenju nema nikakve veze sa time. To sto se uopste osoba koja je narkoman podvrce vestacenju govori ti sta? Da nije svaki zavisnik neracionalan. Upravo ono sto ti ja kazem. Zašto bi mi bile povređene emocije? Samo ti skrećem pažnju da ti način konverzacije nije baš na mestu. Sve si toliko uprostio i posmatraš samo površinu problema. Da li je nečije lično pravo i sloboda da se drogira ili ne. Narkomanija je problem šire društvene zajednice pa joj se kao takvoj društvo ima pravo i suprotstaviti, a to znači i poslati nekoga na lečenje iako se njemu baš i ne ide. E ti dolazi na red procena pravne sposobnosti. Ti kao da sediš tako negde u kafiću i naklapaš sa drugarima da ti prođe vreme, a realni svet napolju i ne primećuješ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 mali off: Nina osjećaj te ne vara,Iuris je dobar momak,ali ovaj forum mu dođe kao autogeni trening DYNABLASTER and dusha је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 On 1/14/2012 at 12:53, obi-wan рече Bilo bi lijepo da se ne vrijedjamo. A par ljudi je razumjelo (odobrilo lajkovima) to sto pricam. Mi samo ne govorimo o istom, ja sam govorila uopsteno i u principu u odnosu na konkretan slucaj: - protiv resocijalizacije nasilnim metodama (sto ukljucuje i narkomane, i komune, necrkvene i crkvene) - narocito kad se cini u okrilju i u ime crkve Neko me opomenuo za idealizam - hvala - bez idealizma nista u drustvu se ne bi popravilo, ni za mrvu. Ko je spomenuo nesto o boot camps, da je prenaduvano ili sta vec, nek pripazi na svoju rijec; u pitanju su zivoti na smrt prebijane djece od strane 'strucnjaka za prevaspitavanje', u ime 'prevaspitavanja'. jedan slucaj da se desio, strasno dovoljno. A desilo ih se toliko da se uzburkala cijela SAD. anajrim је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Zašto bi mi bile povređene emocije? Samo ti skrećem pažnju da ti način konverzacije nije baš na mestu. Ako tebi ne smeta ( ne pogadja ti emociju ne cini ti nelagodnost) dakle konverzaciji nista ne fali. Sve si toliko uprostio i posmatraš samo površinu problema. Da li je nečije lično pravo i sloboda da se drogira ili ne. Ne zapravo presoa sam na sustini a ne motao oko plota. Ne postoji resenje za osobu ukoliko ne postoji njena volja za tim resenjem. Ukoliko osoba ne zeli da prestane da se drogira (dosta njih ne zeli) ne postoji nista sto ce je naterati da prestane. Doktori su tu nemocni. Isto vazi i za crnu reku. "Duhovna " terapija uspeva jer je vid cognitivne terapije. Dakle pomaze osobi da odluci da li zeli ili ne zeli da se drogira. Isto vazi i za cognitivnu terapiju. Narkomanija je problem šire društvene zajednice pa joj se kao takvoj društvo ima pravo i suprotstaviti, a to znači i poslati nekoga na lečenje iako se njemu baš i ne ide. Da, u komunistickim zemljama. Ili neki drugi vidovi totalitarizma. U demokratskim slabije. To sto ste vi malo navikli na taj patriarhat, gde vi mozete da kazete detetu sta ce da radi to je druga prica. Cinjenica je da je vecina narkomana potpuno svesno svoje odluke kao sto je vecina pusaca potpuno svesno svoje odluke. Oni koji odluce da im ta odluka skodi (pusaci) potaze pomoc isto kao i narkomanu. Drustvo je duzno tu pomoc da OBEZBEDI. STo drustvo ne radi dovoljno efikasno jer je ocigledno nekim pomoc u tome da se odvedu u crnu reku da ih lupaju lopatom po dupetu. Umesto da pitaju "zasto drzavne ustanove ne tretiraju nasu decu kak ovalja, doktori koje placamo od nasih poreskih para? " No, opet ovde su politicki bitnije neke druge stvari a ne sto nam je zdrastvo deorganizovano. Da si vise bavimo zdrastvom a manje kosovom, albancima, ateistima, homoseksualcima, politicarima i ostalim stvarima - bolje bi smo ziveli. E ti dolazi na red procena pravne sposobnosti. Ti kao da sediš tako negde u kafiću i naklapaš sa drugarima da ti prođe vreme, a realni svet napolju i ne primećuješ. Pravnu sposobnost imaju svi cak je mogu imati i nerodjena deca(u nekim slucajevima), malo si pomesala stvari. Pravna sposobnost je nesto sto se stice rodjenjem a gubi se smrcu. Kao po obicaju pricas o stvarima koje izgleda ne poznajes dovoljno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Ako tebi ne smeta ( ne pogadja ti emociju ne cini ti nelagodnost) dakle konverzaciji nista ne fali. Ne zapravo presoa sam na sustini a ne motao oko plota. Ne postoji resenje za osobu ukoliko ne postoji njena volja za tim resenjem. Ukoliko osoba ne zeli da prestane da se drogira (dosta njih ne zeli) ne postoji nista sto ce je naterati da prestane. Doktori su tu nemocni. Isto vazi i za crnu reku. "Duhovna " terapija uspeva jer je vid cognitivne terapije. Dakle pomaze osobi da odluci da li zeli ili ne zeli da se drogira. Isto vazi i za cognitivnu terapiju. Da, u komunistickim zemljama. Ili neki drugi vidovi totalitarizma. U demokratskim slabije. To sto ste vi malo navikli na taj patriarhat, gde vi mozete da kazete detetu sta ce da radi to je druga prica. Cinjenica je da je vecina narkomana potpuno svesno svoje odluke kao sto je vecina pusaca potpuno svesno svoje odluke. Oni koji odluce da im ta odluka skodi (pusaci) potaze pomoc isto kao i narkomanu. Drustvo je duzno tu pomoc da OBEZBEDI. STo drustvo ne radi dovoljno efikasno jer je ocigledno nekim pomoc u tome da se odvedu u crnu reku da ih lupaju lopatom po dupetu. Umesto da pitaju "zasto drzavne ustanove ne tretiraju nasu decu kak ovalja, doktori koje placamo od nasih poreskih para? " No, opet ovde su politicki bitnije neke druge stvari a ne sto nam je zdrastvo deorganizovano. Da si vise bavimo zdrastvom a manje kosovom, albancima, ateistima, homoseksualcima, politicarima i ostalim stvarima - bolje bi smo ziveli. Pravnu sposobnost imaju svi cak je mogu imati i nerodjena deca(u nekim slucajevima), malo si pomesala stvari. Pravna sposobnost je nesto sto se stice rodjenjem a gubi se smrcu. Kao po obicaju pricas o stvarima koje izgleda ne poznajes dovoljno. To što ti dajem savet za tvoje dobro, ne znači da pridajem značaj tvojim nekulturnim izjavama u tolikoj meri da bi mogle da mi povrede emocije. Duhovna terapija uspeva upravo zato što je duhovna i pruža mogućnost izgubljenima da se nađu. Ti očigledno ne znaš kako je u demokratskim zemljama pa imaš neku svoju sliku o tome. Naravno da će da te pošalju na lečenje prvi put kad postaneš problem nekom drugom osim sebi, a zbog toga sam i rekla da je to problem šire društvene zajednice. Poslaće te na lečenje, ako imaš sreće, jer moguu i da te pošalju jednostavno na izdržavanje kazne pa ti vidi. Pravna sposobnost je lapsus učinjen sa moje strane, ali ti jako dobro znaš o čemu se ovde govori i na šta sam mislila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 To što ti dajem savet za tvoje dobro, ne znači da pridajem značaj tvojim nekulturnim izjavama u tolikoj meri da bi mogle da mi povrede emocije. Ja stvarno ne vidim nista nekulutrno kod mene. Bar ne manje nego kod tebe. Evo recimo ja ovo dozivljavam poprilicno nekulturno: Duhovna terapija uspeva upravo zato što je duhovna i pruža mogućnost izgubljenima da se nađu. u sred 21vog veka poznavanja psihologije, motivacije etc, ti mislis da je ta terapija zapravo neki blagoslov izgubljena dusa se nadje. Pa nije bas, u pitanju je emotivna vezanost za religiju. Sto je jako dobra stvar ali to nije nista drugo do vid cognitivne terapije. Das coveku razlog da ne radi nesto vise. STo ja ne kazem da je lose. Ti očigledno ne znaš kako je u demokratskim zemljama pa imaš neku svoju sliku o tome. Eto pricas mi o kulturi a vidi sta radis? U demokratskim zemaljama i svim ostalim osobe imaju izbor da li ce da se lece i kod koga. Ti i jeste odlika slobode. Naravno da će da te pošalju na lečenje prvi put kad postaneš problem nekom drugom osim sebi, a zbog toga sam i rekla da je to problem šire društvene zajednice. Taj problem se zove kriminal. Ti si rekla da je narkomanija. Sto opet prikazuje jednu tvoju drskost donekle, da kazem predrasudu prema tome da je neko narkoman da postaje problem nekom drugom t.j da cini neko krivicno delo. Poslaće te na lečenje, ako imaš sreće, jer moguu i da te pošalju jednostavno na izdržavanje kazne pa ti vidi. I u tom sluchaju salju te na sluzenje kazne a ukoliko zelis opet na lecenje. Pravna sposobnost je lapsus učinjen sa moje strane, ali ti jako dobro znaš o čemu se ovde govori i na šta sam mislila. Jeste lapsus i znam na sta si mislila, ali problem je sto ocigledno ne vladas dovoljno terminologijom kada pravis lapsuse oko osnovnih pojmova. Sto ne znaci da ne treba da imas misljenje ali svedoci o tome da nije dovoljno utemeljeno nego je cisto onako.. misljenje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 ................................. Mi samo ne govorimo o istom, ja sam govorila uopsteno i u principu u odnosu na konkretan slucaj: - protiv resocijalizacije nasilnim metodama (sto ukljucuje i narkomane, i komune, necrkvene i crkvene) - narocito kad se cini u okrilju i u ime crkve ................................. Sve ovo sto kazes prosto nestane kao magla kad samo sat vremena provedes sa jednim teskim narkomanom. Ti pricas pricu iz knjige, a ja ti sve vreme ukazujem na prakticnu stvarnost. Хелена Вујовић, RYLAH and NinaD је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Ja stvarno ne vidim nista nekulutrno kod mene. Bar ne manje nego kod tebe. Evo recimo ja ovo dozivljavam poprilicno nekulturno: u sred 21vog veka poznavanja psihologije, motivacije etc, ti mislis da je ta terapija zapravo neki blagoslov izgubljena dusa se nadje. Pa nije bas, u pitanju je emotivna vezanost za religiju. Sto je jako dobra stvar ali to nije nista drugo do vid cognitivne terapije. Das coveku razlog da ne radi nesto vise. STo ja ne kazem da je lose. Eto pricas mi o kulturi a vidi sta radis? U demokratskim zemaljama i svim ostalim osobe imaju izbor da li ce da se lece i kod koga. Ti i jeste odlika slobode. Taj problem se zove kriminal. Ti si rekla da je narkomanija. Sto opet prikazuje jednu tvoju drskost donekle, da kazem predrasudu prema tome da je neko narkoman da postaje problem nekom drugom t.j da cini neko krivicno delo. I u tom sluchaju salju te na sluzenje kazne a ukoliko zelis opet na lecenje. Jeste lapsus i znam na sta si mislila, ali problem je sto ocigledno ne vladas dovoljno terminologijom kada pravis lapsuse oko osnovnih pojmova. Sto ne znaci da ne treba da imas misljenje ali svedoci o tome da nije dovoljno utemeljeno nego je cisto onako.. misljenje. Dobro. Možda su razlog moje godine i to što ja problem narkomanije sagledavam sa jedne potpuno profesionalne strane tj. iz dugogodišnje prakse. Stvar je u tome da narkomani o kojima ti pričaš predstavljaju izuzetak (oni koji mogu da priušte sebi dozu iz vlastitih sredstava, a da se ta sredstva ne iscrpe do kraja njihovog života), a izuzetak potvrđuje pravilo. Praksa je pokazala da veoma često narkoman postaje problem za ostale ljude (porodicu, društvo), a tada je neophodno preduzeti mere. Da li si nekada video bračni par narkomana sa malim detetom? Sva tvoja demokratska prava prestaju tamo gde počinju moja i obrnuto. Ni u našoj zemlji neće niko slati na lečenje ovisnika zato što ga se eto setio. Da se razumemo, ne prave narkomani probleme zato što su loši ljudi ili nasilni po prirodi ili zato što žele da povređuju svoje bližnje i ostale. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 Dobro. Možda su razlog moje godine i to što ja problem narkomanije sagledavam sa jedne potpuno profesionalne strane tj. iz dugogodišnje prakse. Stvar je u tome da narkomani o kojima ti pričaš predstavljaju izuzetak (oni koji mogu da priušte sebi dozu iz vlastitih sredstava, a da se ta sredstva ne iscrpe do kraja njihovog života), a izuzetak potvrđuje pravilo. Bogami ja bih reko da narkomani o kojima ja pricam predstalvjaju vecinu. Mogla bi da kazes koja je tvoja praksa. Da se razumemo narkoman je svako ko konzumira NARKOTIKE na redovnoj bazi, tu ne spadaju samo teski ovisnici o heroinu. Koliko ljudi znash koji konzumiraju recimo speed, eksere i marihuanu i prave drustvene probleme, tipa pljacke, kradje i slichno? Ima ih mnogo vise nego heroinaca? Praksa je pokazala da veoma često narkoman postaje problem za ostale ljude (porodicu, društvo), a tada je neophodno preduzeti mere. Koja praksa? Opet ti kazem ne znam u kontakt sa kojim to nrkomanima dolazish? TEski heroinci postaju problem za drustvo tu niko ne spori. Ali onda nisu za lecenje neg oza zatvore. Da li si nekada video bračni par narkomana sa malim detetom? Nazalost znam jedan takav par. Sva tvoja demokratska prava prestaju tamo gde počinju moja i obrnutoNi u našoj zemlji neće niko slati na lečenje ovisnika zato što ga se eto setio. Da se razumemo, ne prave narkomani probleme zato što su loši ljudi ili nasilni po prirodi ili zato što žele da povređuju svoje bližnje i ostale. Narkomanima bracnom paru sa decom se treba oduzeti dete ne vidim sta ovde pricas. Ne razumes ti idalje - ne mozes izleciti nekog ko ne zeli da se izleci. Mozes da ga ukljukas lekovima i da ga smestis u asylum sto je lisavanje slobode - i to protiv pravno. Sve sto mozes sa narkomanom koji ne zeli da se leci jeste da ga ZATVORIS. To je sve. Ne mozes da ga teras da pije lekove koje nece, ne mozes da ga teras da ide na terapije koje nece. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 Možeš da ga pošalješ kod oca Branislava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука