И.стојковић Написано Јануар 11, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2012 Пре непуне две седмице, умало се вербална копља не укрстише, око саветовања да ли и како православни верници (који свој Богослужења врше по Јулијанском календару) проводити вече 31.12., када импозантна већина људске популације прославља дочек Нове године.Разлог, често жестокој дискусији, био је то што се радило о суботи увече. Слична ситуација ће се догодити мање од једном у седам година, (због преступних година). Интересује ме који су савети и упутства за дочек Нове године по Јулијанском календару, обзиром да се ради о вечери уочи Свете Литургије која је без изузетка СВАКЕ године ? Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Јануар 11, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2012 ja znam da su svestenici slavili negde kao sto neki negde slave "onu" N.god, i ne mogu da se setim, ali je moguce potrajalo sa sve veseljem, icem i picem i posle 12, mozda medju njima nije bio sluzasci narednog dana, ne znam, uostalom, najbolje neka odgovori svestenik Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Пре непуне две седмице, умало се вербална копља не укрстише, око саветовања да ли и како православни верници (који свој Богослужења врше по Јулијанском календару) проводити вече 31.12., када импозантна већина људске популације прославља дочек Нове године.Разлог, често жестокој дискусији, био је то што се радило о суботи увече. Слична ситуација ће се догодити мање од једном у седам година, (због преступних година). Интересује ме који су савети и упутства за дочек Нове године по Јулијанском календару, обзиром да се ради о вечери уочи Свете Литургије која је без изузетка СВАКЕ године ? браво брате мој клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 ✞•••••••••••••••••••••••ஜ ۩✞۩ ஜ••••••••••••••••••••••••••✞ ✞ Огањ гори, вино тече, Срби славе ово вече. ✞ ✞ Србска нама ноћас стиже, Православци сад су ближе. ✞ ✞ И у име Православља, срећна Србска, пуно здравља. ✞ ✞•••••••••••••••••••••••ஜ ۩✞۩ ஜ••••••••••••••••••••••••••✞ Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 извини, јел ти то славиш Обрезање Христово или "српску нову годину" коај је фиктивна колико и деда мраз? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
školarac Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 a sto je sad ovo Pravoslavna a ona po gregorijanskom nije, kada se u Pravoslavnoj Crkvi sluzi i po novom kalendaru, recimo nasa braca Grci i dr. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Интересује ме који су савети и упутства за дочек Нове године по Јулијанском календару, обзиром да се ради о вечери уочи Свете Литургије која је без изузетка СВАКЕ године ? Nista ne kapiram ili sam pijan: kakva bre vecera uoci Liturgije, nije mi jasno? Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Ma ljudi navikli da pijanche pa hoce da im svestenik blagoslovi da se obzderavaju i lochu cele noci u ime srbstva, a drugima koji ce smerno u krevet treba neko ko ce da osudi sve one gresnike koji ce da lochu rakiju cele noci do sabajle. vapaj za zakonom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 nasem narodu svaka je prilika za ozderavanje dobra, pa i'srpska' nova godina. dvije nove godine = dvije takve prilike, divota greengrin ovo bi trebalo da bude sasvim normalno vece a odlazak na liturgiju se podrazumijeva. 'koji ne jede, da ne osudjuje onog koji jede', pa tako koji slave, u zdravlje im, koji idu na liturgiju, na spasenje im :-X ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 A mi zaglavljeni u nemackoj? Nit' slavimo, nit' tugujemo.... Jel nam sretna nova il' nije... Sretna svima nova 2012 godina i da ih docekate jos po sto zivi i zdravi i veseli. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 13, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Anette је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука