Jump to content

Хоће ли Вам Нова 2012.година (по Јулијанском календару) започети Светом Литургијом и Светим Причешћем?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре непуне две седмице, умало се вербална копља не укрстише, око саветовања да ли и како православни верници (који свој Богослужења врше по Јулијанском календару) проводити вече 31.12., када импозантна већина људске популације прославља дочек Нове године.Разлог, често жестокој дискусији, био је то што се радило о суботи увече. Слична ситуација ће се догодити мање од једном у седам година, (због преступних година). Интересује ме који су савети и упутства за дочек Нове године по Јулијанском календару, обзиром да се ради о вечери уочи Свете Литургије која је без изузетка СВАКЕ године ?

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Пре непуне две седмице, умало се вербална копља не укрстише, око саветовања да ли и како православни верници (који свој Богослужења врше по Јулијанском календару) проводити вече 31.12., када импозантна већина људске популације прославља дочек Нове године.Разлог, често жестокој дискусији, био је то што се радило о суботи увече. Слична ситуација ће се догодити мање од једном у седам година, (због преступних година). Интересује ме који су савети и упутства за дочек Нове године по Јулијанском календару, обзиром да се ради о вечери уочи Свете Литургије која је без изузетка СВАКЕ године ?

браво брате мој :)

Подели на овим сајтовима

✞•••••••••••••••••••••••ஜ ۩✞۩ ஜ••••••••••••••••••••••••••✞

✞ Огањ гори, вино тече, Срби славе ово вече. ✞

✞ Србска нама ноћас стиже, Православци сад су ближе. ✞

✞ И у име Православља, срећна Србска, пуно здравља. ✞

✞•••••••••••••••••••••••ஜ ۩✞۩ ஜ••••••••••••••••••••••••••✞

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Интересује ме који су савети и упутства за дочек Нове године по Јулијанском календару, обзиром да се ради о вечери уочи Свете Литургије која је без изузетка СВАКЕ године ?

Nista ne kapiram ili sam pijan: kakva bre vecera uoci Liturgije, nije mi jasno?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

nasem narodu svaka je prilika za ozderavanje dobra, pa i'srpska' nova godina. dvije nove godine = dvije takve prilike, divota greengrin

ovo bi trebalo da bude sasvim normalno vece a odlazak na liturgiju se podrazumijeva. 'koji ne jede, da ne osudjuje onog koji jede', pa tako koji slave, u zdravlje im, koji idu na liturgiju, na spasenje im :-X

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...