Jump to content

" Faraonovo tijelo: dokaz za koji vecina ne zna"

Оцени ову тему

grigorije22

Препоручена порука

u kontekst traženja dokaza i znakova...

katarina,već piše

kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.

Ninevljani su se pokajali na Joninu propoved a na propoved Hristovu-koji je Bog tj veći od Jone Jevreji ne veruju tj neki od njih

kad smo več kod Ninive

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

u kontekst traženja dokaza i znakova...

katarina,već piše

kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.

Али то су изузетни тренуци у историји, и прилично опипљиви докази који се не могу поново доживјети. Гдје још можеш опипати Христа као што је Тома то урадио? Буквално?

Не спорим да неко своју вјеру може да темељи на рачун неког доказа, али то је његова ствар, никако није ствар објективног сагледавања. Данас, као и цијевлом хришћанском ером до Вазнесења никад није било опипљивих доказа за хришћанско учење тако да га свако понаособ може макар разумјети и сложити се да је то то, а не мора да вјерује потом.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

svakako,slažem se-lepota i čarolija su u tome da ne vidimo a verujemo... a verujemo zbog LIČNOSTI ISUSA HRISTA a ne zbog čuda-onaj ko traži i priča o čudima još uvek nije upoznao Hrista -izbliza... nije ga gledao licem u lice...

što se tiče vere iz dokaza-nikad čuo ali debelo je pitanje kakva je to vera-kupljena ili slobodna...

samo moje skromno mišljenje,naravno

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

која мождана спрдња да и муслимани имају свој "шестоднев" ... и притом не мислим на спис светог Василија Великог.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1326152379' post='556803]

која мождана спрдња да и муслимани имају свој "шестоднев" ... и притом не мислим на спис светог Василија Великог.

Ovo je arheologija nema veze sa stvaranjem, ali dobro ocekivan odgovor.

Подели на овим сајтовима

A sada ocekujem da se ukljuci Meda i Anastasija i da daju svoje komentare.

Grišo,ovo je smešno,možeš ti i bolje. I dalje mi nije jasno zašto su ti potrebni dokazi.Kome i šta da dokazuješ?Sebi ili drugima? :D
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Grišo,ovo je smešno,možeš ti i bolje. I dalje mi nije jasno zašto su ti potrebni dokazi.Kome i šta da dokazuješ?Sebi ili drugima? :D

O desi Anastasija ocekivao sam da ozezes jos na startu :D Dokazi sluze da pokazu da nasa vera nije bajka, odnosno

kako kjafiri kazu deca veruju u Deda Mraza a religija je bajka za odrasle.

Подели на овим сајтовима

O desi Anastasija ocekivao sam da ozezes jos na startu :D Dokazi sluze da pokazu da nasa vera nije bajka, odnosno

Znaš Grišo,vera i ne treba da ima dokaze,mi treba svojim životima da budemo taj dokaz vere,apostoli su svojim životima svedoćili veru.Vera je duhovno stanje čiji se eventualni "materijalni dokaz " vidi životom hrišćana,to jest to je vidljiv dokaz vere.E sad , ja se lično ne osećam pozvanom da bilo koga "preobraćam u veru" ili dajem " naučne" dokaze za postojanje Boga. Pokušavam da prihvatim sve ljude jer verujem da smo svi stvoreni po Božijem podobiju,bez obzira na veru ili ne veru,ali ne smatram da je za postojanje Boga potreban bilo kakav naučni dokaz,jer i ne može da ga bude,Božija nauka nije od ovog sveta i ne može se ovozemaljskom naukom niti dokazati niti opovrgnuti.Meni dovoljno. :)
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Dokazi sluze da pokazu da nasa vera nije bajka, odnosno

Najveci dokaz je licno poznanje Boga.

Dzaba sve ostalo onome ko ne oseti Boziju blagodat.Lucifer ima dokaz da Bog postoji i sta mu to vredi?

Ako nece da veruje moze i sam Isus da mu sa Neba sidje, i tada ce nece verovati nego ce pomisliti da halucinira i da ga mozak vara.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Добро-де, пустите човека...

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Apostoli su videli Hrista vaskrslog.

Pa?
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...