Jump to content

da li vizije i vidjenja imaju dogmatski karakter

Оцени ову тему

vizije imaju dogmatski karakter  

14 члановâ је гласало

1. 1. vizije imaju dogmatski karakter

• da
      1
    • ne
      7
    • obavezno
      0
    • mozda
      1
    • po neke da po neke ne
      4
    • ne znam
      2

Препоручена порука

prodiskutujmo na ovu temu jer je sve vise prica i raspravki o vizijama .

Kako se prema njima treba ophoditi, da li imaju dogmatski karakter, ako imaju zasto, ako nemaju zasto. O tome i u vezi toga, izvolite :smiley:

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

Мислим да немају догматски карактер али их не треба одбацивати, само људи који су облагодаћени

Духом Светим могу да тачно расуде о визијама да ли су од Бога или од сатане. Тако барем ја

мислим и не мора баш да буде тачно, волео бих и ја да чујем шта други мисле.

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

Мислим да визије и виђења никако немају догматски карактер. То је један од проблема данас у нас православне, што још нисмо схватили шта је догма, канон а већ хоћемо да заводимо нове. Још увек не разумемо оне који су донешени а већ хоћемо да уводимо нове  а притом се позивајућу на разне св. оце извлачући из контекста све и свашта, оно што нама одговара у датом тренутку (што и суботари раде).

Подели на овим сајтовима

???? ??? ??? ??????? ?? ?????? ? ?????? ??????? ?? ??????????, ??? ?????? ?? ?? ???? ?? ??????, ??? ?? ?? ?????????? ???? ??????????, ?????????? ?????? ??? ???? ????

?????? ?? ?????? ? ?????? ?????? ?????? ????????? ????????. ?? ?? ????? ?? ???????? ????? ? ??? ???????????, ??? ??? ????? ???????? ??? ?? ?????, ????? ? ??? ?????? ?? ???????? ????. ??? ???? ?? ???????? ??? ???? ?? ???????? ? ??? ?????? ?? ??????? ????  ? ?????? ?? ?????????? ?? ????? ??. ??? ????????? ?? ????????? ??? ? ??????, ??? ??? ???? ???????? ? ????? ???????? (??? ? ???????? ????).

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• 4 years later...

Dogmatika i proročanstva (vizije i dr.) nemaju veze jedno sa drugim. 

Istina je da su i dogmatika i neke od vizija deo Svetog Predanja, i to im je ono zajedničko, ali ih ne treba vezivati jedno za drugo. 

Moguće da bi pitanje trebalo da glasi: "Da li su vizije, nešto što je prihvatljivo po učenju Sv.Crkve?"

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...