dragisa Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1325802519' post='554540] у реду је незнање, не доводим то у питање. објаснио сам ти са обе стране где се горде људи, и с лева и с десна. с друге стране, поготово сам имао овај део у виду: врло је битно како. тако нешто је препрека да РКЦ постане део Цркве поново, јер не исповедају Духа Светог како треба, иако Га исповедају. између осталог, ко чита буквално Свето Писмо а тако и чини и онда ретко има добра дела, већ исходе којекакве глупости и злоба, макар и нехотице и из незнања. друго је питање које је Богу мерило по ком ће спашавати сваког појединачно, али не треба да мешамо те две ствари. a otkud tebi da sam ja pricao o razlikama PC i RKC? ja sam pricao o babi Jeli koja stoji iza mane u redu za pricesce a ne o dogmatici i ekumenskom dijalogu. dakle upravo ti mesas te stvari jer ja uopste nisam govorio o tom nivou i tom znacaju, nego o nivou individue hriscanina. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 da. to je npr kao kad bi raspravljali o sledecoj recenici: " Vaskrsenjem mi poznajemo Hrista kao BogoCoveka", sta ona sve znaci i kako je ko shvata? npr jedan pogled je sledeci Hristos je BogoCovek jer postoje svedocenja o njegovom Vaskrsenju. drugi pogled je zbog Vaskrsenja samog BogoCoveka (u nama "mrtvima") mi znamo da je to upravo On Hristos i da je BogoCovek. dakle i jedno i drugo je potpuno tacno, i i jedno i drugo vodi ka Spasenju a svemu nije bitno znati/posmatrati ovako ili onako (to nam se i onako daje, dakle ne zavisi od nase inteligencije), bitna je vera, ona otkriva Tajnu Hrista. sta got mislili nece nas misao spasiti nego vera koja nam otkriva Boga. kako ce nas spasiti vjera u svjedocanstva o vaskrsenju(prvi pogled koji pominjes) ako se ne desi ovo drugo-vaskrsenje Boga u nama,zar to i nije spasenje? ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 Зато што Христа желе да виде као индивидуу а не као заједницу. oce nema zajednice bez Boga,prvo zajednica s Bogom,pa onda sa svima... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 kako ce nas spasiti vjera u svjedocanstva o vaskrsenju(prvi pogled koji pominjes) ako se ne desi ovo drugo-vaskrsenje Boga u nama,zar to i nije spasenje? e.... blazeni su oni koji ne videse a poverovase. a kako ce se spasiti? e bozija premudrost i pravda, ti ljudi imaju mnogo vecu veru od onih koji "videse i poverovase". anajrim је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 jel? a kako to? ps: zanemaricu ovo oko jurodivosti jer tek to nema veze sa recimo Apostolom koji je izgovorio one reci... pps: sto se bre petljas u sve a lupas samo tako... пс. то са јуродивошћу је шала била, као што је очигледно и напоменуто а онда си могао да прочиташ да су две различите ствари. ппс. могао би да будеш пристојнији па лепо, две различите ствари, прати хронологију писања: ... kad vjernik kaze-vjerujem da je ovo samo precisto Tijelo Tvoje,i ovo sama precasna Krv Tvoja,da tu ustvari misli na sebe samog,kao na dio Tijela Hristovog... [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1325795959' post='554438] зато што не разумеш шта то значи а нико не мисли да је сам Христос. такав би био луд ... ми смо свети крштењем и постали смо део Тела Христовог, јер не бисмо могли другачије да будемо свети, сем по Божјој благодати. остајемо свети причешћивањем, жртвоприношењем самих себе у путир, постајемо честица уношењем честице Бога, причасник Тела Христовог. jesu ludi svi sveti koji su tvrdili da "zivi u meni Hristos" ili "mi imamo um Hristov" i tome slicno? [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1325802026' post='554532] јесу, луди Христа ради за неупућене, то је друго име за јуродиве. шалу на страну, то су сасвим две различите ствари. јел сад јасније? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 a otkud tebi da sam ja pricao o razlikama PC i RKC? ja sam pricao o babi Jeli koja stoji iza mane u redu za pricesce a ne o dogmatici i ekumenskom dijalogu. dakle upravo ti mesas te stvari jer ja uopste nisam govorio o tom nivou i tom znacaju, nego o nivou individue hriscanina. ијао, Пресвета смилуј се на мене... ко бре прича о разликама, дао сам ти аналогију да ти боље образложим шта сам хтео да кажем. боље питај да ти боље образложим ако не разумеш, него да измишљаш закључке који не пишу и нису ни дати. дакле, ако неко нешто буквално схвата или погрешно примењује, ако га то застрани питање је хоће ли бити спашен. приде, нагласио сам да је спасење до Бога, а не само до човека. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 ne ali nema veze. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1325803294' post='554551] ијао, Пресвета смилуј се на мене... ко бре прича о разликама, дао сам ти аналогију да ти боље образложим шта сам хтео да кажем. боље питај да ти боље образложим ако не разумеш, него да измишљаш закључке који не пишу и нису ни дати. дакле, ако неко нешто буквално схвата или погрешно примењује, ако га то застрани питање је хоће ли бити спашен. приде, нагласио сам да је спасење до Бога, а не само до човека. uredu medo.... uslisene su ti molitve.... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 5, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 oce nema zajednice bez Boga,prvo zajednica s Bogom,pa onda sa svima... А како си то успела да закључиш из мојих речи? Почео сам да пишем поруку и обрисао сам је, јер најпре ово нисмо успели да прегурамо. Дакле, шта сте са овом претхходном поруком хтели да кажете? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 А како си то успела да закључиш из мојих речи? Почео сам да пишем поруку и обрисао сам је, јер најпре ово нисмо успели да прегурамо. Дакле, шта сте са овом претхходном поруком хтели да кажете? verovatno da zajednica ljudi, sama po sebi, ne cini Boga, ali da zajednica licnosti Sina sa Ocem u Duhu Svetom cini Boga. a u takvoj Licnosti (licnosti zajednice) mi vidimo/poznajemo Vaskrslog i vecnog Boga Hrista. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 А како си то успела да закључиш из мојих речи? Почео сам да пишем поруку и обрисао сам је, јер најпре ово нисмо успели да прегурамо. Дакле, шта сте са овом претхходном поруком хтели да кажете? joj ja s vama uvjek u nekoj polemici...a sta nije jasno? ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 5, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 Ја нисам ни говорио о заједници људи саму по себи побогу, већ о Христу који се сада ројављује као заједница и НАРАВНО литургијска. Читајте шта сам писао, не извлачите закључке којих нема. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 Ја нисам ни говорио о заједници људи саму по себи побогу, већ о Христу који се сада ројављује као заједница и НАРАВНО литургијска. Читајте шта сам писао, не извлачите закључке којих нема. vazi ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 5, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 ... и зато не треба упадати у проблеме који су упадали римокалтолици и зато је ова тема коју је покренуо Ортофил веома површна и не потребна јер онако како он то говори и како је поставио тему НИ ЈЕДАН теолог не говори (а да је иоле при чистој свести) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 nije Oce tako lose sto je pokrenuta, cinjenica jeste da postoje i ovakva i onakva shvatanja... jermel је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука