Jump to content

Шта радите ....како сте.....?

Оцени ову тему

prota-vk

Колико времена проводите на поукама?   

71 члановâ је гласало

1. 1. Колико сати дневно проведете на поукама?

• 1-2
      40
    • 2-3
      9
    • 3-4
      12
    • око 5
      5
    • више од 5
      2
    • некад по цео дан, само скокнем да једем и слично
      3
  2. 2. Колико година сте на поукама?

• тек сам дошао
      19
    • 1
      15
    • 2
      9
    • 3 и више
      28

Препоручена порука

• 5 weeks later...
  • Гости

Nedelja je dan kada se okuplja moja pricasna zajednica i kada torzestvujemo na taj nacin dajuci smisao svim delima svojim utvrdjujuci se u Telu - Telom i Krvlju, kojima pristupamo sa najvecom mogucom blagodarnoscu. Prvo ja a onda svi moji za mnom, posto nacalstvujem i to je moja sluzba a onda oni koji sobom potvrdjuju i cine i to je njihova sluzba izrazena Liturgijskim Aimin, pokazujuci i na taj nacin da jedni bez drugih ne mozemo i da je bukvalno svaka sluzba kao i svaki ud apsolutno nezamenljiv kao i licnost bez koje se ne moze niti bi mogli da se ostvarimo kao Zajednica ako li nema jedne jedine. Tako predokusamo vec sada i ovde Poslednju Realnost odnosom Ljubavi, kojim i kojom nase razlicitosti postaju nase autenticnosti, pridevi nasoj Istosti. Da, to je radostan dan! Dan smisla i stepenik do Vecnosti. Maran ata.

Bog vas blagoslovio - Ugrin

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Недеља пре подне, кад се само помене то мене обузме нека благодат...Нарочито ако је претходна седмица била тешка, напорна и сл. некако баш осјетиш да ти душа вапи за молитвом иако си се молио сваког дана...и онда тај осјећај кад се испуниш смирењем, задовољством у души, па се још сусретнеш са теби драгом особом коју ријетко виђаш....не можеш себи дозволити да преспаваш, јер ако неодем имам осјећај  неке празнине и тад сам себе прекорјевам и осећам се безвриједно, а и далеко је следећа недеља,(хвала Богу то ми се не дешава већ по одавно) па зато навијем сат у 6 и 45, (ал у послиједње вријеме скоро увијек се пробудим прије сата), те полако се спремим и одем на литургију....

И зато СЛАВА БОГУ на висини, а на земљи мир, међу људима добра воља!

Чашу меда јошт нико не попи

што је чашом жучи не загрчи;

чаша жучи иште чашу меда,

смијешане најлакше се пију.

Подели на овим сајтовима

• Гости

?????? ??? ?????, ??? ?? ???? ?????? ?? ???? ?????? ???? ????????...???????? ??? ?? ????????? ??????? ???? ?????, ??????? ? ??. ?????? ??? ??????? ?? ?? ???? ???? ?? ???????? ???? ?? ?? ????? ?????? ????...? ???? ??? ??????? ??? ?? ??????? ????????, ???????????? ? ????, ?? ?? ??? ????????? ?? ???? ?????? ?????? ???? ??????? ?????....?? ????? ???? ????????? ?? ?????????, ??? ??? ?????? ???? ???????  ???? ???????? ? ??? ??? ???? ??????????? ? ?????? ?? ???????????, ? ? ?????? ?? ??????? ??????,(????? ???? ?? ?? ?? ?? ?????? ??? ?? ??????) ?? ???? ??????? ??? ? 6 ? 45, (?? ? ?????????? ??????? ????? ?????? ?? ???????? ????? ????), ?? ?????? ?? ??????? ? ???? ?? ?????????....

? ???? ????? ???? ?? ??????, ? ?? ????? ???, ???? ?????? ????? ????!

Bog vas blagoslovio - Ugrin

Tacno tako, ako mi mozemo da izdrzimo da ne odemo na Liturgiju onda svakako nikada nismo ni bili na Liturgiji. Liturgija je zivot, kada se to shvati onda nedelja jeste taj sedmi dan, dan odmora, dan kada taj zivot slavimo i za njega blagodarimo i ljubeci jedni druge jednodusno ispovedamo...

Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Хвала Богу,

недјељом св. Литургија и кад је црвено слово. То је главно. по томе и осмишљавамо шта у току седмице. сутра је св. Василије Велики и сви на Литургију, а најстарији син што иде у први разред са нама. И кад га питам шта би више да иде у школу или на Литургију, наравно на Литургију... Увијек. Хвала Богу учитељ се не буни ваљда схвата...

И још нешто волим кад се сви послије Литургије скупимо у неки собичак и мало разговарамо е онда стварно пуна срца идем кући... волим и то дружење касније:)

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Одласком у цркву ми можда не угађамо Богу,

али је то добро за нас...

и заправо себи угађамо на један специфичан начин,

јер идемо свом правом дому

у коме се осћемао угодно!

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Свакако,Света Литургија! Од када,пре пола године,редовно,сваке седмице,идем на Литургију,дане сам почео да оријентишем према недељи,свако суботње вече,колико год касно да легнем,радосно ишчекујем и мислим на сутрашње предивно јутро.

0442_feel

Отац Угрин је,гостујући на Слову Љубве,рекао једну јако мудру ствар: "Црква може све да учини за вас,само не може уместо вас да дође на Литургију". И речи су потпуно истините,само су људи лењи,летаргични и недовољно заинтересовани да себи унапреде и обоже сопствене животе.

Током недеље и радних дана изложени смо стресу,нервирању,неретко смо озебли од бриге и муке,па и гнева...Црква ипак није сабор и лига идеалних и савршених,већ кајућих мирјана,грешника,а недељом,сви ми,уједињени у молитви,причешћујемо се Светим Тајнама,и самим тим чином се сједињујемо са Христом.

Прилазећи путиру,тој Светој чаши,зле мисли одлазе,јер тада,по речима Игњатија Антиохијског,силе Сатанине бивају одагнане,нашом чврстом вером. И заиста,љубав према Богу јесте наша највећа стварност и највећа сила!

Ту су наравно,и о. Угрин,и Тања,Јелена,Александра Тавита,чика Марко и бројни други који ми тај предивни дан још више употпуно и улепшају!

0442_feel   СЛАВА БОГУ!

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

И тебе Угрине да Бог благослови и дадне ти свако добро!    

Брате,опрости. Правило је да свештеници нас (лаике) благосиљају,а не ми њих.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

iskušeniče... udavićeš se u pravilima... :)

da li misliš da će se Hristos naljutiti zbog ljubavi

Нека се удавим,небитно  klapklap .

Врло је битно да сви ми научимо неке основне ствари о нашој вери.

Превелика слобода и либералонст гуши смисао Православља.

Волимо да полемишемо о високим темама,а не знамо темеље свега тога.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...