Jump to content

Projekcije na forumu ŽRU i Šekspir... face 2 face

w.a.mozart

Препоручена порука

Гарантујем да кад гледаш човека с љубављу врло лако можеш и да га упознаш и разумеш његове намере.

Да, на пример неко је саркастичан или напоран, и то смета, а некога и нервира, а можда то понашање није неопходно злонамерно у својој основи, већ можда потиче од незадовољства или усамљености, жеље за пажњом.

Подели на овим сајтовима

Да, на пример неко је саркастичан или напоран, и то смета, а некога и нервира, а можда то понашање није неопходно злонамерно у својој основи, већ можда потиче од незадовољства или усамљености, жеље за пажњом.

Увек је недостатак љубави разлог негативног понашања и поимања.

А ја мислим да љубави не недостаје,већ је људи не препознају.

И живе у лажи да нису вољени,онда пате,онда не желе да покажу да они воле.

С обзиром на наслов теме, боље да одмах пишем у првом лицу :P

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Na primer, Amerika nam na fini nacin namece svoj sitem... :) povrsno gledano.

ne razumem baš tvoju... rekao bih ironiju

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Projekcija je kul, ali je projektivna identifikacija još kulja :)

U tom kontaktu uvek postoje dve osobe; jedna projektuje, a druga je nije samo prosto platno, već reaguje, oseća da se nešto što nije njeno maltene nasilno "ubacuje" u nju i da se krivi prema očekivanjima drugog.

Međutim, to možemo shvatiti i kao formu komunikacije, vrlo primitivnu, pošto se najčešće dešava na neverbalnom planu, kao jedini način na koji neko može da nam prenese svoja nepodnošljiva osećanja...

I još jedna zanimljivost: zašto se baš na nas projektuje ta druga osoba? Čime smo mi to izazvali? Čime smo joj ukazali da možda možemo da razumemo ono što nam ona poručuje?

Nu, najbolji način bi bio da se ono što u nama izaziva osoba koja projektuje izdrži, da se ne reaguje na prvu. Da je ovo terapijska zajednica, lepo bi moglo to i da se interpretira; ali, pošto život nije terapija, a Internet je takođe savršen za projektivne identifikacije zbog manjka informacija o nekoj osobi (pa možemo da fantaziramo do mile volje), najbolje je ne reagovati...

Šta ćeš, ljudi imaju neke svoje obrasce ponašanja, u koje pokušavaju da strpaju čitav svet, jer je to jedino što znaju, ono na šta su navikli... Svi smo mi međusobno u nekim vezama :ima-neka-tajna-veza-smiley:

Odnos kraljevića danskog Hamleta i duha njegovog oca, kralja Hamleta, je lep primer projektivne identifikacije...

ovo nema veze sa projektivnom identifikacijom, ali ja baš volem njegov solilokvij :)

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

ja se uopste ne smejem i nije mi smesno, jer upravo malocas sam prekinuo drugarstvo sa drugom koji se napije pa vrsi sms nasilje nadamnom, a sve projekcija do projekcije, uvreda do uvrede, vise puta smo prekidali drugarstvo zbog toga, pa onda ajde opet, pa onda opet pa ajde opet, e pa ne mogu vise, ne isplati se, mucenje je to,i nema vise smisla, a ne zelite ni da znate sadrzaj tih sms poruka, tolku kolicinu bljuvotina niste jos videli na jednom mestu, probao sam vise puta ali ne ide, uvek se vraca na staro, strpljenju jednom dodje kraj, nije to ni strpljenje nego ludost, al eto pokuso sam, ne ide vise, sad ce mnogi reci 7 x 77 itd. ali nije to bas tako, posebno kad taj covek namerno odbija da se urazumi i za sve krivi onog drugog, nema smisla da mu dalje dajem prostora da me muci a sebe tako da uzdize, sadomazo ludilo, e dosta je bilo.

Samo da javim, drugar se urazumio, cuga i dalje al me vise ne krivi za njegove probleme, tj. nisam vise dzak za boxovanje :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...