sasluzitelj Написано Септембар 30, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2009 Dakle postavlja se pitanje kako razumemo pojmove 1. strasnog suda 2. odgovora na istom 3. valjanosti odgovora i 4. medju odnos svega navedeno radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 30, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2009 postoji jedna vrlo poučna priča Jedna žena je pala u komu i najednom kao da se našla pred Božjim sudom. «Ko si ti?», upitao je Glas. «Ja sam gradonačelnikova žena.» «Ne pitam čija si žena, već ko si ti.» «Ja sam majka četvoro dece.» «Ne pitam čija si majka, već ko si ti.» «Ja sam učiteljica u školi.» «Ne pitam čime se baviš, već ko si.» I sve tako. Šta god bi rekla, nikako da kaže pravi odgovor. «Ko si?» «Hrišćanka.» «Ne pitam koje si vere već ko si.» «Ja sam ona što je uvek išla u crkvu i pomagala ubogima i srirotima.» «Nisam pitao šta si radila, već ko si.» Na kraju, pošto nije znala da odgovori, vraćena je nazad. Kada je ozdravila, riešila je da otkrije ko je i sve se promenilo. Несташна је реаговао/ла на ово 1 Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Октобар 17, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 17, 2009 Divna prica! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 17, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2009 ја ово Димитријево питање осећам и схватам искључиво као одговор на питање-како си у пракси тј. у животу одговорио на неизмерну Христову тј. Божанску љубав.....ништа више Драшко and Иван је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 17, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2009 Ја бих рије поставио питање:да ли можемо буквално схватити овај дио о питању на страшном суду? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 17, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2009 da nisi ti iz neke liberalno-malogradjanske opcije....na pitanje odgovaraš pitanjem..... 319.gif 0110_hahaha 0110_hahaha 0442_feel 0110_hahaha Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 dobar odgovor na strašnom Hristovom sudu... 1000000001010 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Ја бих рије поставио питање:да ли можемо буквално схватити овај дио о питању на страшном суду? naravski da nije bukvalno... sećam se da sam slušao vladiku atanasija kako kaže da će Hristov sud biti kao veliki ekran u kome će svako videti sebe onakvim kakav jeste Иван је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Фина ова Лазарицина прича, сад се и ја замислих, како бих одговорио ко сам ја? Мада мислим да је одговор истинског хришћанина биити управо тај да ће он сваким својим бићем одговарати, да верујем Господе и да ће добар одговор бити и славопој и покајње. Не знам неописиво је то како ће бити, чак несхватљицо. Свакако неће бити унакрсно испитивање као у суду. Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 link=topic=2004.msg428050#msg428050 date=1304287755] Ја бих рије поставио питање:да ли можемо буквално схватити овај дио о питању на страшном суду? naravski da nije bukvalno... sećam se da sam slušao vladiku atanasija kako kaže da će Hristov sud biti kao veliki ekran u kome će svako videti sebe onakvim kakav jeste 1000000001010 i onda? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 mislim da ce dve stvar dominantno karakterisati Sud: ZABEZEKNUTOST i DIVLJENJE e sad da li ce biti kasno? (ustvari mozda i nije pitanje sto ce biti kasno, nego sto ce biti zalosno gledanje u nas ¨prosli¨ zivot) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 mislim da ce dve stvar dominantno karakterisati Sud: ZABEZEKNUTOST i DIVLJENJE e sad da li ce biti kasno? Mislim da to ne bi bio neki sud ako bi bilo kasno... kakav je to Božanski sud ako na zemaljskom imaš priliku da se pokažeš i na kom nije poznat ishod, a da na njemu bude drugačije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 heh telepatija, upravo sam menjao post Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 i onda? 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 nego sto ce biti zalosno gledanje u nas ¨prosli¨ zivot To ce biti tesko. Nekima manje a nekima vise. Sada je lako precutati , sakriti ono sto ne valja a covek ucini ili pomisli, ali tamo nece biti "paravana" da se covek sakrije. Ni za jedno svoje delo ili misao. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука