Jump to content

Isus Hristos je postojao

Препоручена порука

Nema sanse samo zbog semantike. Ako izmislim bilo sta sto nema nikakvih dodirnih tacaka sa pojmovima koji vec postoje, kako da ti objasnim sta je to i kako izgleda?

Vec sam ti objasnio da se pojam boga moze apstahovati iz realnosti kao suprotnost postojecim opipljivim stvarima i pojavama. Znas za smrtna bica pa izmislis besmrtno. Znas da su ljudi ograniceni u mogucnostima, pa zamislis bice neogranicenih mogucnosti. Vidis da je sve oko tebe konacno pa izmislis beskonacno kao suprotnost tome... Nije ni najmanje tesko i nezamislivo.

Аха, ту смо. "Знаш за смртна бића па ИЗМИСЛИШ бесмртно..." Видиш то "измишљање бесмртног" ти је урођена идеја. То је доказ да си призван на бесмртност. То је зов Бога у уму човека. Пробај да измислиш нешто што немаш у уму као појам, урођен или стечен искуством. Немогуће. Све то показује да су појмови везани за реалност, за истину, за биће.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 421
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Tebi deluje besmisleno sto ne znaci da jeste. Proprati malo kantorov rad pa ce ti biti smisleno.

DA ti dam primer.

Nacrtaj jedan krug. I uzmi u njemu povuci beskonacan broj precnika.

Uzmi sada iznad njega nacrtaj veci krug i produzi sve te precnike. Svaki precnik koji si produzio iz manjeg kruga imace rupu u vecem krugu.

Dakle beskonacan broj precnika u vecem krugu je veci nego beskonacan broj precnika u manjem krugu.

To sto si ti zakljucio ... nije moj problem.

jesam uspeo sam i vizelnu sam ti objasnio. Sto se tvog boga tice i on je kombinacija pojmova postojecih entiteta, viseh bica u tvom slucaju su ga uoblicili samo jednim, koje izgleda koa mi Po nasoj slici jelte, koji je figura oca, zastitnika, prastaoca koji nas sve stiti i sve voli ( klasicno za vrhovna bozanstva svud)

Jos i ima svoj zemaljski coveciji oblik, Isusa Hrista.

Ништа ти ниси објаснио. Ово су бесмислице, као и Зенонови парадокси.

Подели на овим сајтовима

kako mozes nacrtati bezkonacan broj precnika u krugu? obojices ga linijama i moraces crtati veci krug?

sta je vece od beskonacno?

koliko je beskonacno minu beskonacno?

ili beskonacno plus 1?

Рекох, бесмилица. Немогуће је бесконачном било шта додавати, јер је бесконачно неограничено. Немогуће је мерити бесконачно, из истих разлога. Свако мерење је ограничавање.

Подели на овим сајтовима

Pa sta ako si mi odgovorio? Ti si reko da nemamo ja sam reko da imamo ti imas kontra argumente ja mislim da su vise nego smeshni.

Nemate vi za postojanje nikakav argument. Imate neke kontraargumente za nepostojanje a i nisu neki argumenti. Vise "e ovde ima rupa tu mora da je bog" to nije argument, nisi rekao ZASTO mora tu da je bog, vec eto mora.

Nigde ne pruzate argument ZASTO mora da bude bog sem da stolica mora da ima stolara, a jasno mozemo da vidimo u prirodi da ne mora sve da ima "kreatora"

naravno da su verovali i u razne prevare, da li to znaci da nisu verovali i u istinu?

To znaci da su mogli lako da poveruju u prevaru i da misle da je istina. Sto ljudi rade i danas. Nista novo - cesta stvar. Sta to znaci? Da treba da se sumnja u ono sto ljudi veruju jer umeju da budu lakoverni.

Logika odgovara sama od sebe jako prosto.

I onaj sto veruje u zeusa ce da ti kaze da je to istina, josh ce da ti dovede dvadeset svedoka koji su videli zevsa labuda kako spopada zenske po selu.

Postoji razlika izmedju bolesti i opsednutosti demonima.

Naravno, ono drugo je glupo objasnjenje za bolesti, ovo prvo je pametno i korisno.

Da tako je naucnici istrazuju big bang teoriju, samo sto se vas verzija big banga razlikuje od nase, a protiv vase teorije ima jako puno dokaza. naveo sam redshift samo jedan od mnogo dokaza.

Molim te ne nazivaj ona kvazi-bad-science baljezganja koja ni sam ne razumes dokazima. Jer da ih razumes ne bi lupetao da su dokazi.

Sto mislis da nauka iskljucuje tvorca?

Nauka ne iskljucuje tvorca u potpunosti ona je po tom pitanju nekog tvorca iza prostora i vremena Agnostichna, ali onog tvorca kog TI predstavljas iskljucuje. Tu tvoju verziju Boga i Isusa.

Aleksandrovog i Medenichnog tvrca nauka ne iskljucuje, iskljucuje tu karikaturu od tvorca koju gajite ti i gligorije i miroljub i takvi.

ja ne verujem u god of the gaps, to i jeste problem sto vi misliste da hriscani veruju u takvog boga.

Ja jasno vidim u sta veruju Milan Medenica i Aleksandar i O. Ivan i mocart i Anastazija i njihov tvorac nema nikakve veze sa tvojim sem imena. Tvoj je bog praznina naucnih njihov je svevisnje bice van naser razumevanja i naseg sveta.

imas li ti za tvoju tvrdnju nema boga bilo kakve dokaze?

Argument nije dokaz. Ja imam argumente, nemam dokaze. Ti ni argumente nemas. Ti imas tvrdnje ali ne objasnjenje za te tvrdnje. Objasnjenje argumentujes ociglednom neistinom - kreacionizmom. To nisu argumenti. To su neistine.

Mislim bio bi stvarno cudna vrsta ateiste ako kazes ne verujem u boga jer je on kriv za zlo na ovom svetu.

Malo ti pogresno razumes te izjave. Nije on kriiv. Ne moze da bude kriv jer ne postoji. A upravo to sto ne radi nista a u ucenju o njemu se uci da stiti ( jasno vidimo da ne stiti ) je argument da ne postoji, jer da postoji stitio bi.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Рекох, бесмилица. Немогуће је бесконачном било шта додавати, јер је бесконачно неограничено. Немогуће је мерити бесконачно, из истих разлога. Свако мерење је ограничавање.

Opet, ja ne znam tvoj kriterijum smislenog. Ni tvoj bog nije meni bas smislen, eto ja rekoh tvoja ideja je besmislica.

Sta da ti kazem drugo, ako hoces ja nesto sto mislim da nije smisleno u tvom sluchaju da uvazim kao smisleno a ti moj argument da ne uvazavas.

Подели на овим сајтовима

Aha, a sto bi ljudi izmislili pakao?

Da bi mogli da pojme nepravdu koja prodje nekaznjeno.

Ako ga nije kaznio sud zemaljski kaznice ga sud nebeski. Isto i raj, ako mi nekog ne nagradimo nagradice ga sud nebeski

Подели на овим сајтовима

E sad smo vec poceli da lupamo i da ubadamo termine koji ne postoje.

Teska nebuloza to mozes da pricas nekom ko nema pojma o hifi. Evo ti naprimer merenje zvuka: uzmes zvucnik stavis ga u dobru akusticnu prostoriju i izmeris, sto vise pikova to je zvuk losiji. Mora de ide lepo i pravo da ima ostar i precizan bas.

To moze da bude samo TVOJ lichni UGODJAj odredjenog zvuka.

Ali retko gde se ti ugodjaji razlikuju. Kvalitetan zvuk zna se sta je.

I na osnovu toga se prave. Pun zvuk zna se staje - svako ko ima usi moze da cuje.

Ako se nekom to ne svidja to je sasvim druga prica.

Ne postoji drugi nivo percepcije.

Zato sto ne postoji drugi kvalitetniji nacin. Kada imas problem koji trebas da resis jel ces da ides na naucni nacin - medicinom ili ces da odes na nacin da se molis bogu - mani medicinu. Da ti on shapne koja ti je dijagnoza i koje lekove da pijes? Ili odes das krv pa vide sta ti nije u redu razlicitim merilima?

Lako je pricati o "Drugim" merilima kada nisu zivoti u pitanju, kada jesu onda nam savrsheno odgovara merilo za Brodove avione kamione nase zdravlje i generaln osve sto nam treba kvalitetno svud se oslanjamo na to merilo, ali kada dodju stvari koje nisu toliko stvarno bitne o kojima mozemo da pricamo sta nam se cefne onda eto krenemo o DRUGOM naukom.

Druga stvar, Bolje malo vode, nego puna casa otrova. A za mene su ti ta uptopunjena objasnjenja bez racionalnog osnova samo puna casa otrova koja ti truje svet.

Bolej da vidis svet delom kakav jeste nego ceo da gledas ukrivo.

hahahha pa ti nisi normalan, respect! :lol: mene ces da ucis o akustici?! pa ja se bavim svakodnevno tom temom i teorijom i praksom vec oko hmmm kolko beshe?... pa oko 20 godina, a svakodnevno vec jedno 5+ godina

alal ti cufte kako si najpametniji, nemas konjkurenciju na forumu :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Nemate vi za postojanje nikakav argument. Imate neke kontraargumente za nepostojanje a i nisu neki argumenti. Vise "e ovde ima rupa tu mora da je bog" to nije argument, nisi rekao ZASTO mora tu da je bog, vec eto mora.

Nigde ne pruzate argument ZASTO mora da bude bog sem da stolica mora da ima stolara, a jasno mozemo da vidimo u prirodi da ne mora sve da ima "kreatora"

Otvorio sam temu nisi video?

A tvoj argument na pitanje sta je bilo pre velikog praska? pa ti kazes ne znam, nauka ne zna sve, al ce jednog dana sigurno znati, ali ti danas znas da sto posto nije bog. a zasto pa zato sto bog ne postoi. to je za tebe logicno?

To znaci da su mogli lako da poveruju u prevaru i da misle da je istina. Sto ljudi rade i danas. Nista novo - cesta stvar. Sta to znaci? Da treba da se sumnja u ono sto ljudi veruju jer umeju da budu lakoverni.

Logika odgovara sama od sebe jako prosto.

Da li to znaci da nisu verovali i u istinu?

I onaj sto veruje u zeusa ce da ti kaze da je to istina, josh ce da ti dovede dvadeset svedoka koji su videli zevsa labuda kako spopada zenske po selu.

Opet ti sa Zevsom, jel ti raslikujes mitolosko bice od istorijske licnosti?

Naravno, ono drugo je glupo objasnjenje za bolesti, ovo prvo je pametno i korisno.

trece je da neko moze stvarno biti opsednut

Molim te ne nazivaj ona kvazi-bad-science baljezganja koja ni sam ne razumes dokazima. Jer da ih razumes ne bi lupetao da su dokazi.

Nije to nista kvazi, ili ti mislis da jeste jer ti se ne uklapa u teoriju?

Teorija velikog praska pre 20 godina i danas nije ista teorija, ali su tada kao i sada naucnici bili stoi posto sigurni da su sto posto u pravu.

Sto mislis da nauka iskljucuje tvorca?

Nauka ne iskljucuje tvorca u potpunosti ona je po tom pitanju nekog tvorca iza prostora i vremena Agnostichna, ali onog tvorca kog TI predstavljas iskljucuje. Tu tvoju verziju Boga i Isusa.

Aleksandrovog i Medenichnog tvrca nauka ne iskljucuje, iskljucuje tu karikaturu od tvorca koju gajite ti i gligorije i miroljub i takvi.

Zasto?

Argument nije dokaz. Ja imam argumente, nemam dokaze. Ti ni argumente nemas. Ti imas tvrdnje ali ne objasnjenje za te tvrdnje. Objasnjenje argumentujes ociglednom neistinom - kreacionizmom. To nisu argumenti. To su neistine.

O imam, nisi odgovorio na njih, tema se zove argumenti za bozije postojanje.

Malo ti pogresno razumes te izjave. Nije on kriiv. Ne moze da bude kriv jer ne postoji. A upravo to sto ne radi nista a u ucenju o njemu se uci da stiti ( jasno vidimo da ne stiti ) je argument da ne postoji, jer da postoji stitio bi.

Pise u bibliji sto postoji zlo na ovom svetu, i ko je vladar ovog sveta.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1324836298' post='548738]

!

сабскрајб из момента, гледам га већ трећи пут без тона greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin

"...faith doesn't allow us to arrive at conclusions that are accurate..."

beliv mi grl, maj konkluzhns ar nau veri akurat hahahahahahahahaa 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Авокадо, грешком сам избрисао твој последњи пост. Извини. Ако можеш, понови.

У вези измишљања појмова:

Појам "бесконачног" "савршеног", "Бога", није измишљен већ урођен. Сви га људи имају, а немогуће је да сви измишљају једно и исто. Ево, ја сам измислио појам "космозорност". Ко још има тај појам у глави?

Подели на овим сајтовима

Авокадо, грешком сам избрисао твој последњи пост. Извини. Ако можеш, понови.

Gundj....

:)

То сам и ја рекао, али очито да ти нисам био јасан. Дакле, како постојање твојих ближњих не зависи од мог познања њих, тако ни постојање Бога не зависи од твог или било чијег познања. Ја и ти можемо тврдити да нечег нема, јер га немамо у искуству, што никако не утиче на искуство неког ко га има. Све ово говорим желећи да приговорим атеистичком захтеву за "објективним" познањем Бога (као месечине на ведром небу). Бог, као и ближњи, познаје се тако што га тражиш и нађеш. Доклегод то не учиниш, Бог ће бити одсутан, непостојећи за тебе (за твоју атенцију, пажњу, усмереност ка ономе што познајеш), или, изрази то одсутво Бога како ти воља.

Postojanje mojih bliznjih neces utvrditi subjektivno, tako sto ces ih traziti u svojoj dusi, vec objektivno, tako sto ces da odes na adresu koju ti ja dam, dakle metodom koja pouzdano daje isti rezultat bez obzira na zelje, interese i psihicka svojstva lica koja taj metod koriste.

Znam da ne postoje objektivni metodi da se utvrdi postojanje boga, ali to nije moj problem.

Tvoj metod ima poteskoca da objasni ljude koji su trazili tvoju verziju boga a nasli neku drugu verziju ili cak vise bogova, kao i one koji su bili vernici pa prestali da budu vernici.

Аха, ту смо. "Знаш за смртна бића па ИЗМИСЛИШ бесмртно..." Видиш то "измишљање бесмртног" ти је урођена идеја. То је доказ да си призван на бесмртност. То је зов Бога у уму човека. Пробај да измислиш нешто што немаш у уму као појам, урођен или стечен искуством. Немогуће. Све то показује да су појмови везани за реалност, за истину, за биће.

Koristis cirklularnu logiku:

- boga je nemoguce izmisliti, jer ne mozes da izmislis besmrtnost, jer je ideja besmrtnosti usadjena u tebe od strane boga...

To se svodi na bog postoji jer bog postoji.

Vec sam ti objasnio kako se atributi koji se pripisuju bogu mogu jednostavno izvesti iz onoga sto je vidljivo i dostupno u realnosti za svakog... nemam sta da dodam na tu temu i ne vidim da si osporio te argumente.

У вези измишљања појмова:

Појам "бесконачног" "савршеног", "Бога", није измишљен већ урођен. Сви га људи имају, а немогуће је да сви измишљају једно и исто. Ево, ја сам измислио појам "космозорност". Ко још има тај појам у глави?

Nemaju svi ljudi pojam beskonacnog i savrsenog boga... sta vise u istoriji ljudske vere postoji mnogo vise nesavrsenih i konacnih bogova nego beskonacnih i savrsenih...

Ako si mislio na ove pojmove pojedinacno, mislim da postoje i narodi koji ne koriste npr. pojam beskonacno.

U svakom slucaju, cinjenica da je neka ideja siroko rasprostranjena medju ljudima ne ukazuje na to da ta ideja postoji nezavisno od ljudi... tj. da im je usadjena od strane nekog spoljnog entiteta... I dont follow your logic there...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...