Jump to content

Tom Kruz: Nemoguća misija 4, protuslovenski i protusrspki film

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

TOM KRUZ U NOVOM HOLIVUDSKOM HITU KAŽE:

TOM KRUZ: UBIJAO SAM SRBE KAO MUVE

(119) icon_ffw.gificon_print.gif Utorak, 20. Decembar, 2011.| Autor: Ekipa Kurira

U četvrtom nastavku filma „Nemoguća misija“ glavni glumac poslao poruku da je poželjno ubijati Srbe!

126866.jpg

BEOGRAD - Dokle više?!

Holivudskom nizu filmova u kojem su Srbi glavni negativci pridružio se i najnovijih hit Toma Kruza „Nemoguća misija 4“, koji se od pre neki dan prikazuje u beogradskim bioskopima. Kruz je, međutim, otišao za korak dalje od svih, poručujući kroz ciničan osmeh kako je normalno i poželjno ubijati Srbe!

U jednoj od poslednjih sekvenci filma, u dijalogu sa svojim filmskim partnerom, Tom Kruz u liku agenta Itana Hanta mrtav hladan pravi paralelu između Srba i muva. Upitan zbog čega je ubio šest Srba u pokušaju da inscenira smrt svoje žene, Kruz (Itan Hant) odgovara: „Tako sam ubio dve muve jednim udarcem!“

Time je, zapravo, hteo da kaže kako je s jedne strane zaštitio svoju ženu od progona, fingirajući njenu smrt, a istovremeno ubio šest Srba, što je u njegovoj interpretaciji zvučalo kao dobrodošlo?!

Film „Nemoguća misija 4“ i inače ima Srbe u već uobičajenoj ulozi terorista, što gotovo više nikog i ne iznenađuje. Međutim, to ne može da se kaže i za opisanu scenu, koja posetioce beogradskih bioskopa vidno šokira i čini ogorčenim.

Osim što tumači glavnu ulogu u ovom filmu, Kruz je i producent, što znači da je i te kako mogao da utiče na sadržinu izgovorenih replika, poput ove skandalozne.

Inače, okosnicu „Nemoguće misije 4“ čini zaplet u kojem je glavni junak Itan Hant okrivljen za teroristički napad na Kremlj i, odbačen od svojih „poslodavaca“, pokušava da spere ljagu sa svog imena. A u takvom scenariju zli Srbi uvek posluže...

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/tom-kruz-ubijao-sam-srbe-kao-muve-162446.php

Moj komentar:

Oba su kod mene svoju "pesmu labudovu" otpevali, Toma Henksa sam već prije prekrižio crvenim flomasterom zbog Da Vinci coda a sada i ovog zbog ovoga, stvarno su oba pretjerali. Valjda se scvokli ili šta, to međutim nije moja stvar ni moj problem. Nek ih odbedu u podrum pa na trankvizilitere i košulju s dugim rukavima s njima oboma. Film je proturuski, protusrpski a tm i protislovenski.

Подели на овим сајтовима

TOM KRUZ U NOVOM HOLIVUDSKOM HITU KAŽE:

TOM KRUZ: UBIJAO SAM SRBE KAO MUVE

Moj komentar:

Oba su kod mene svoju "pesmu labudovu" otpevali, Toma Henksa sam već prije prekrižio crvenim flomasterom zbog Da Vinci coda a sada i ovog zbog ovoga, stvarno su oba pretjerali. Valjda se scvokli ili šta, to međutim nije moja stvar ni moj problem. Nek ih odbedu u podrum pa na trankvizilitere i košulju s dugim rukavima s njima oboma. Film je proturuski, protusrpski a tm i protislovenski.

Ih bre Zayron, sta mislis kako je tek indijancima?

Izvrsili prvi genocid u istoriji nad njima. oteli im zemlju, skoro potpuno iskorenili a snimili milijardu filmovza o "dobrim " kaubojima i "zlim" indijanciam.

Mi smo jos dobro prosli....

• Волим 1

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

ma nema sanse ovaj Toma palcic protiv naseg James Bonda :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Izvrsili prvi genocid u istoriji nad njima. oteli im zemlju, skoro potpuno iskorenili a snimili milijardu filmovza o "dobrim " kaubojima i "zlim" indijanciam.

Tako je, Zeljko... uostalom, sta ste ocekivali od Kruza koji je sajentista.

Da se podsetimo - sajentistickoj sekti je zabranjen rad u Nemackoj, pa Toma nije mogao da udje svojevremeno tamo ni zbog snimanja nekog filma.

Inace, nemam nista licno protiv njega, glumeo je covek u nekim filmovima koji su obelezili moju ranu mladost, ali mi je zao bilo da vidim da je sad u toj ludoj sekti (ko da ima neka pametna).

Sto se ovog "antisrpskog" filma tice, ako mene pitate - jos jedna ideolosko-komercijalna papazjanija Holivuda. Nista novo.

...

Inace, od Tome gledam rado Poslednjeg samuraja, Kisnog coveka, Malo dobrih ljudi, pa cak i Top gana (sta `s kad volem avijacije).

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Evo čitam ovo gore i muka mi što taj glumac reče iako se radi samo o filmu.Ubijao je srbe u filmu i to nije uredu.Ali mi smo ubijani u stvarnom životu, valjda nije ni to uredu.Zatim nije uredu da se samo arapi, kao narod ili muslimani kao pripadnici vjere islama prikazuju u filmovima kao loši momci.

Morate priznati jedno a to je da ste dali dosta materijala filmskoj industriji da se zaista prikazujete u filmovima kao loši momci.(Ništa lično).

Mogu i krščsni u fiilmu biti teroristi, valjda mogu.Mogu biti i oni silovatelji valjda mogu.Čitao sam intervju jednog američkog glumca arapskog porijekla u kome kaže:Zaradio sam bogatstvo glumeći teroriste u filmovima.

Ali eto vremena se mjenjaju vi ste najbolji dokaz. :)

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Evo jedan intervju koji potvrđuje gore napisano:

Ne optužujte nas, već zločince

B. A. 19/12/2011 00:22:00

Ne opužujte nas koji smo snimali film o zločinima u Bosni, već one koji su te zločine činili u naše ime, poručuje u ekskluzivnom intervjuu za „Blic” glumac Goran Kostić, kome je Angelina Jolie povjerila glavnu ulogu u filmu „U zemlji krvi i meda”.

Rođeni Sarajlija koji je glumačku diplomu stekao na Goldsmit koledžu u Londonu govori o ulozi koja za njega predstavlja profesionalni dobitak, o scenariju koji je izazvao velike polemike u srpskoj i bosanskoj javnosti, o saradnji sa Angelinom i glumačkom ekipom s kojima je iznio tešku priču o stradanju žena tokom rata u Bosni i Hercegovini.

- Možda je nezahvalno u ovom trenutku govoriti za srpske medije, jer tamošnja publika nije imala prilike da pogleda film. Ovaj projekat je od samog početka u Srbiji okarakterisan kao antisrpski, a u Bosni kao antibosanski. To predstavlja izvijestan teret, ali, s druge strane, to je dio našeg balkanskog mentaliteta, da nešto unaprijed osudimo i stavimo mu etiketu anti-naše - kaže Kostić u razgovoru za „Blic”, vođenom nakon premijere filma „U zemlji krvi i meda” u Los Angelesu.

- U osnovi filma je ljubavna drama između Ajle i Danijela, Bošnjakinje i Srbina koje rat razdvaja, pa opet spaja u logoru koji je pod njegovom komandom, a u kome je ona zarobljenica. Nismo se bavili time ko je sukob započeo, već kako rat pojedincima pruža šansu da ispolje svoju najveću prljavštinu. Lik Danijela kojeg tumačim napisan je upravo kao protivteža njima, jer on ima to ljudsko u sebi da ne može da ubije. Međutim, on se bori sa sopstvenim demonima, rastrzan je između osjećanja ljubavi prema Ajli i svoje dužnosti kao oficira.

Film obiluje brutalnim scenama silovanja, a srpski vojnici su eksplicitno prikazani kao zločinci. Kakav je bio vaš odnos prema scenariju i šta je prelomilo da prihvatite ulogu Danijela?

- U posljednjih petnaest godina dosta filmova se bavilo tematikom rata na prostoru bivše Jugoslavije, a ovaj projekat zadire baš u srž tog sukoba. Rat u BiH je svakako bio najkrvaviji. Ne mogu se zatvarati oči pred činjenicom da su na tom području postojali logori gdje su Bošnjakinje odvođene i silovane. Ta istina mene lično dotiče, i zbog svog porijekla osjetio sam potrebu da se uhvatim u koštac sa duhovima prošlosti, koliko god to bilo bolno. Jer, zbog nekih ljudi koji su izgubili moralni kompas, ili ga nikad nisu ni imali, svi ćemo nositi sramotu dok se vrijeme meri. Oni su svojim zlodjelima uprljali sve nas.

Da li strepite od reakcija publike u Srbiji i BiH?

- Ne strepim, jer sam već pripremljen na to da će se naći oni koji će film proglasiti pristrasnim, neobjektivnim. Ja sam kao glumac pokušao da prenesem određenu poruku, a svi ti nezadovoljni neka troše svoju energiju i svoj dah na održavanje mira, kako se ovakvi zločini u budućnosti više ne bi događali.

Kao glavna zamjerka Anelini Jolie, koja je pisala scenario i režirala film, navodi se to što se usudila da raskopava tuđe rane, a nije to uradila uz poštovanje žrtava kojih je bilo i na srpskoj strani. Koliko je Jolie bila spremna da prihvati sugestije srpskih i bosanskih glumaca?

- Prvog dana kad je Angelina došla na snimanje u Budimpeštu, rekla je da nam daje samo okosnicu priče, a da smo mi ti koji treba da izgradimo svoje karaktere. Uzimajući u obzir da je po scenariju u prvom planu zločin srpskih vojnika prema Bošnjakinjama, insistirali smo na tome da se ubace replike koje objašnjavaju šta je pojedine zločine iniciralo, ne da bi ih opravdalo, nego da se pokaže da sukobi na ovim prostorima vuku duboke korjene, te da su za tragediju koja se dešavala u BiH odgovorne tri strane, podjednako srpska, bosanska i hrvatska. Angelina je bila vrlo otvorena za naše sugestije i pažljivo je slušala glumce, što je kvalitet koji rijetko koji reditelj ima.

Kakva je bila saradnja s glumcima iz našeg regiona?

- Svi smo funkcionisali kao dobro uigran ansambl. Bilo je zadovoljstvo raditi sa sjajnim glumica poput Zane Marjanović, Vanese Glođo, Radeta šerbedžije, Nikole Đurička, Branka Đurića, Feđe štukana, Ermina Brava, Gorana Jevtića… Iako su iskustva svakoga od njih bila drugačija tokom raspada zemlje, čitava ekipa došla je da pomogne da se izgrade davno porušeni mostovi, što i jeste osnovna dužnost svakog umjetnika. Đuričko u filmu igra mog najboljeg prijatelja, a tokom snimanja to mi je postao i u privatnom životu. On posjeduje te vječne kvalitete koji se rijetko nalaze kod čovjeka i umjetnika, i svojim profesionalizmom najbolje predstavlja Beograd i Srbiju.

Kako je došlo do saradnje sa Angelinom i da li očekujete da vam učešće u holivudskoj produkciji bude odskočna daska u daljoj karijeri?

- Ulogu sam dobio uobičajeno, na audiciji. Međutim, nisam znao ko stoji iza čitavog projekta dok mi nije saopšteno da su mene odabrali. Tek onda me je Angelina nazvala, zakazali smo sastanak na kome smo popričali o ulozi i dogovorili se oko detalja. U trenutku kad sam kretao na audiciju, pozvala me je supruga Vanja, koja je u to vrijeme bila trudna sa našim trećim djetetom, i saopštila mi da je sin Lazar požurio da se rodi, da je sve u redu i da ne brinem.

Otišao sam na audiciju sa nevjerovatnom energijom, koju čovjek vjerovatno osjeća samo u trenutku kada dobije dijete. Sinu smo dali nadimak Laki, jer mi je donio sreću da radim projekat koji predstavlja veliki profesionalni dobitak i koji će mi, nadam se, otvoriti vrata velikih filmskih studija.

(Vijesti.ba)

Подели на овим сајтовима

Dobro Enize, a sta cemo sa svim onim (jos brojnijim) zlocinima muslimana nad nemuslimanima u toj istoj Bosni?

Ko ce i kad o tome da snimi flim? Ili se to ne vazi, a?

Nego je sad takvo stanje da je zapadna masinerija na kratko naklonjena muslimanima ponegde u svetu, iz interesa, naravno, pa vam golicaju usi ovakvim budalastinama, na koje se - eto - ocigledno pecate, kao ti sad.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

I jos da pitam, onako uzgred - `oce li neki japanac, rus, ili ko vec da snimi film o americkim zlocinima skorije?

Posto su svuda po svetu orgijali i orgijaju, ima tu materjala za jednu godisnju seriju, ne za film...

Svaka cast ekipi koja je snimila "Wag the Dog" (kod nas "Ratom protiv istine"), retkost u moru nistavila...

Подели на овим сајтовима

Dobro Enize, a sta cemo sa svim onim (jos brojnijim) zlocinima muslimana nad nemuslimanima u toj istoj Bosni?

Ko ce i kad o tome da snimi flim? Ili se to ne vazi, a?

Nego je sad takvo stanje da je zapadna masinerija na kratko naklonjena muslimanima ponegde u svetu, iz interesa, naravno, pa vam golicaju usi ovakvim budalastinama, na koje se - eto - ocigledno pecate, kao ti sad.

Ne pecam se ja na to.Film "Pod zastavom Muhammeda a.s. nije mogao da bude snimljen u Holivudu odbile producentske kuće suradnju.

Ovdje ja Obivane samo konstataciju pravim, i mislim da stoji.

A koliko je ko učinio zločina mislim da nije umjesno pričati o tome a nije mi mjesto da se govori o tome da na forumu koji ima za cilj upoznavanje a ne daljnje razoravanje ionako poljuljanih nam odnosa.

Prikazivanje nekoga u lošem liku tj kao negativca je neprijatnost u stotinama filmova mi smo te neprijatnosti doživljavali.Slabo je to kome smetalo. Nadam se da ćete iz ovoga razumjeti kako je nama kada se nekoliko filmova mjesećno prikazuje u kojima se islam i muslimani prikazuju u lošem kontekstu.

Zatim ta poruka filma, formira mišljenje o onome koji se prikazuju u negativnoj slici, a to boli.Zar ne?

Подели на овим сајтовима

I jos da pitam, onako uzgred - `oce li neki japanac, rus, ili ko vec da snimi film o americkim zlocinima skorije?

Posto su svuda po svetu orgijali i orgijaju, ima tu materjala za jednu godisnju seriju, ne za film...

Svaka cast ekipi koja je snimila "Wag the Dog" (kod nas "Ratom protiv istine"), retkost u moru nistavila...

E ovdje se slažemo.Odakle amerima pravo da oni govore pozitivno ili negativno o tamo nekome?Znamo da su oni upravo ti zajedno sa Izraelom, koji siju nered po zemlji.

Po meni jedan dobar pionirski prijekat koji govori na tu temu je film Dolina vukova, Irak, i Dolina vukova Palestina.Međutim čudno zabranjeni su u Americi i kod jevreja za prikazivanje.Toliko o demokratiji.

Подели на овим сајтовима

Stereotipi teško nestaju. A, uostalom, publika u bilo kom američkom (ili bilo kom drugom u svetu) bioskopu želi samo da se zabavi uz kokice, i totalno ih boli uvo da li je rekao 6 Srba, Rusa, Kirgiza, Arapa...film je zabava koja služi ljudima za razonodu i ništa više. 99,99999% Amerikanaca uopšte ne zna šta je to Srbija, niti ih zanima i najmanje. A to što smo mi malo opsednuti našim imidžom u svetu i što se tripujemo da svi samo misle na nas, je već druga priča. 0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ево нешто на ту тему :

http://zivimeshaton.wordpress.com/2011/12/18/%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...